>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Podsumowanie sezonu 2009/2010

Status
Zamknięty.
travism 190

travism

Forum VIP
Nieco ponad tydzień temu byliśmy świadkami zakończenia zmagań we Francuskiej ekstraklasie, które obfitowały w piekne mecze, zaciete pojedynki czy też w piękne bramki i niespodzianki. Mistrzem Francji został Olympique Marsylia, który formą z końca sezonu w zupełności zasłuzył na tytuł po niespełna 20 latach. Wicemistrzem kraju po batalii do ostatniej kolejki został Lyon, który wyprzedził ekipę Auxerre zaledwie o 1 pkt. Pierwsze dwa zespoły zagrają w fazie grupowej Ligi Mistrzów zaś trzeci zespół stoczy bój w III rundzie eliminacji. Miejsca dalsze gwarantujące grę w pucharach zajęło Lille i rewelacja sezonu, beniaminek Montpellier. Ze spadkowiczów, już kilka kolejek przed zakończeniem było wiadomo jakie drużyny pożegnają się z najwyzszą klasą rozgrywkową, nie było ani troszkę emocji w walce o utrzymanie. Miejsce zdegradowanych druzyn, którymi są Le Mans, Boulogne i Grenoble zajmą druzyny które zajęły pierwsze 3 miejsce w Ligue 2, a są to Caen,Stade Brestois oraz Arles, zobaczymy jak baniaminkowie spiszą się w zbliżającym się zesonie który startuje w połowie sierpnia. Zwycięzcą Pucharu Francji został PSG, które w przyszłym sezonie powalczy również w eliminacjach do Ligi Europejskiej.

Królem strzelców został Mamadou Niang który trafił do siatki rywali 18 razy.

W 38 kolejkach padło 916 bramek, co dało średnio bramki co 37 minut.

Dziękuję wszystkim, którzy udzielali się w tym dziale, pisząc analizy lub dyskutując na temat danych kolejek czy też spotkań. Zachęcam już wszystkich aby odwiedzali dział również w przyszłym sezonie i zamieszczali nieco chętniej analizy do Ligi Francuskiej, która przecież jest bardzo ciekawa.

Teraz również zapraszam do dyskusji na temat minionego sezonu.​

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Na pewno dużą niespodzianką jest tak niskie miejsce Mistrza Francji z poprzedniego sezonu czyli Bordo. Początek sezonu mieli znakomity i nikt nie przypuszczał, że skończą tak fatalnie sezon. Z tego co pamiętam po rundzie jesiennej mieli 6 punktów przewagi nad drugim zespołem ? Do końca nie jestem pewny, ale wiem, że przewaga była. Oczekiwania jak co roku ma drużyna PSG, mają potencjał, transfery w miarę dobre a tu nic... Kolejny sezon stracony dla drużyny z Paryża. Cieszyła postawa Auxerre i Jelenia który już stał się nie tylko gwiazdą zespołu ale również całej ligi. Jaka będzie jego przyszłość? Czy dobrze zrobi jak odejdzie ? Myślę, że mógł bym jeszcze na jeden rok pozostać i powalczyć o LM z zespołem. Również nikt by się niespodziewał, że beniaminek z Montpellier utrzyma równą i dobrą formę przez cały sezon. Liga Francuska staje się coraz bardziej ciekawsza, może dlatego, że Lyon przestał dominować w lidzę i drużyny się wyrównały. Jest parę ciekawych zespołów na które warto zwrócić uwagę bo na pewno pokażą się z dobrej strony w Europejskich Pucharach. Widać, że OM też jest dobrze poukładanym zespołem i na pewno wzmocnią się przed następnym sezonem. Co do Lyonu mają fajną drużynę z świtnymi grajkami ale myślę, że dopiero ten sezon który zacznie się będzie dobry w wykonaniu tej drużyny. Wiele zmian nastąpiło przed rokiem, doszło kilku dobrych grajków i dopiero w drugiej połowie sezonu ta maszyna zaczeła funkcjonować więc w następny będzie lepiej. Na pewno potrzebują wzmocnien w środku pola i na bokach obrony ale to tylko jest moje zdanie. Zapraszam również do tego działu w nowy sezonie, na pewno będzie się działo. pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom