No na pewno najwieksza niespodzianke swoim kibicom sprawila
Genoa. Strzalem w dziesiatke okazal sie zakup
Milito do tego
Motta czy Rubinho wielce pomogli tej druzynie, no i nie mozna zapomniec tez o
Gasperinim ktory doskonale poprowadzil druzyne.
Dziwia mnei za to pozycje
Juventusu i Milanu nie dalbym ich takich wysokich miejsc na poczatku sezonu. jeve zdecydowanie bym umiescil w 4-6 a Milan no moze 3-4 a tu zaskoczenie (dla mnie) i takie wysokie miejsca ... no cos pomylilem sie, ale Juve wciaz mnie nie przekonuje i chyba nie tylko mnie. Co do Milanu zobaczymy co zrobia dziadki, Ancelotti juz poszedl, ciekawe co Kaka ... ale Pato w razie co bedzie godnie go zastepywal.
Fiorentina wedle oczekiwan, ale troche slaby sezon,
Gilardino po dobrym poczatku troche przygasl, zeby w koncu praktycznie zniknac.
Mutu nie odnalazl formy z zeszlego roku, ale mogla sie spodobac na pewno
praca Frey'a ktory znow potwierdzil ze jst doskonalym zawodnikiem.
Od
Romy mozna bylo wymagac wiecej, ale nie poradzili sobie z roznymi problemami... po odejsciu
Mancini'ego ich atak zdecydowanie ucierpial.
Udinese rowniez w moich oczach ponizej oczekiwan, moze spowodowane to wysilkiem UEFA, moze nie ...
Wielki plus rozniez dla
Palermo i Cagliari kawal dobrej roboty, chociaz dla mnie Palermo moze i zaslugiwalo na cos wiecej, jakies male UEFA ...
Cagliari przez ten rok sie doskonale rozwinelo od porpzedniego sezonu, a Palermo zawsze moim zdaniem mialo potencjal tylko nei kazdy umial go wykorzystac.
Lazio zawiodlo mnie to talnie w lidze, myslalem conajmniej o tej 8 pozycji ... a tu klops. Uratowali sytuacje pucharem wloch, za pomoca
Sampdorii bo ciezko bym widzial final z
Interem. Jezeli Lotito zatrzyma cennych pilkarzy i troszke doinwestuje, a tak sie zapowiada 9tylko ciekawe czy na gadce sie nei skonczy) to w przyszlym sezonie top 5 ????
Catania rowniez ladny sezon, cel - utrzymanie zostal bardzo szybko osiagniety za sprawa doskonalego trenera -
Walter Zenga, i nie mozna tutaj zapomniec o perełkach
Mascary ????
reszta w miare wedlug oczekiwan, z 3 wyjatakami:
Wiecej sie spodziewalem od
Napoli, ale druga czesc sezonu totalnei zawalili.
Torino rowniez mnie zawiodlo, myslalem ze uda im sie utrzymac w A, ale niestety.
I mysle tytul loser'a
serie A to
Sampdoria. Po tym zespole mysle nikt by sie ni spodziewal 13 miejsca. pogrywali w UEFA ale nie za wiele i nie za dlugo ... dopiero pod koniec zakup
Pazzini'ego okazal sie stzralem w dziesiatke i udalo im sie troche odrobic. Byli blisko pucharu ale niestety, mysle ten sezon w ich wydaniu nadaje sie tylko do szybkiego zapomnienia.
No i do zobaczenia w tematach transferow i niebawem

sezon 09/10 z glownym faworytem oczywiscie Lazio ???? :jezora: (taka mala dygresja ???? )