>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

PODSUMOWANIE Rundy Jesiennej 2011/2012

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
No i jesteśmy na półmetku rozgrywek. W środku tygodnia na deser pozostały nam spotkania w pucharze DFB. Poniżej tabela gdzie wszystko pięknie, ładnie widać.
BUNDESLIGA PÓŁMETEK 1 -17

Przypuszczenia na zwycięzce ligi powoli się sprawdzają. Na półmetku liderem jest Bayern, który początkowo gra wyśmienicie bodajże do 10 kolejki, potem było już tylko gorzej. Bawarczycy ostatnim czasy nie przekonywali jednak to Bayern i nawet w nie najlepszej dyspozycji potrafi wygrywać co świadczy o sile tego zespołu.
Tuż za Bayernem znajduje się Dortmund, Schalke i Gladbach. Największa niespodzianka to zdecydowanie &quot;Źrebaki&quot; kto by pomyślał,że ekipa grająca w ubiegłym sezonie w barażach będzie na dzień dzisiejszy tak wysoko ? Nowy trener znakomicie ułożył i zgrał tą ekipę. Dortmund zdecydowanie słabsza końcówka ale na to wpływ miały absencje podobnie jak w ubiegłym sezonie było w Bayernie. Po odejściu Magatha z Schalke ta ekipa odżyła, cały potencjał jest wykorzystywany i miejmy nadzieję,że będzie tak do końca rozgrywek bo mogą się na pewno włączyć w walkę o pierwsze dwa miejsca.
Do rozczarowań na pewno należy zaliczyć Leverkusen, które po odejściu Heycknesa gra dużo gorzej. Brakuję jakości i &quot;chemii&quot; między zawodnikami, w dodatku gra w Lm odbija się bardzo na lidze. Jeśli Bayer myśli o pozycji premiującej grę w pucharach powinno szukać wzmocnień w okienku transferowym. Kolejna porażka to HSV, wielka przebudowa miała mieć inne skutki. Dobrze ,że w drugiej części pierwszej fazy rozgrywek udało im się przebudzić i nabić trochę punktów jednak nie widzę ich w roli spadkowicza bo są zdecydowanie gorsze ekipy takie jak Freiburg, Kaiserslauetern, Augsburg czy Nurnberg można do tego dorzucić jeszcze Herthe ale oni wydają się najmocniejsi z tej czwórki co wymieniłem.
Stuttgart ,Hoffe,Wolfsburg w środku tabeli po prostu sinusoida jeśli chodzi o formę.
Krótko bo wracamy do ligi z miesiąc. Podziękowania dla wszystkich biorących aktywny udział w tematach.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dobry temat, zachęcam wszystkich, którzy pisali analizy, udzielali się, dzieli się z Nami swoimi przemyśleniami do wpisania się bo zapewne oglądaliście mecze i macie swoje spostrzeżenia, które mogą prowadzić do fajnej dyskusji.

Na pierwszy rzut oka można powiedzieć, że wszystko wróciło w tabeli do normy, tj. Bayern na czele, dalej BVB, Schalke, wysoko Werder, Leverkusen.Mamy jednak w tym gronie Borussię Moenchengladbach, która może być traktowana jak o sensacja - piszę tak specjalnie bo od kiedy weszli ponownie do BL to mieli skład na środek tabeli, ale że Frontzek nie potrafił tego wykorzystać to tracili hurtowo bramki, nowy trener i od końcówki poprzedniego sezonu widać nową jakość gry, co warte zauważenia, że Szwajcar nie wymieniał ludzi także filozofia starzy ludzie = nowa jakość jak najbardziej na plus bo ciężko powiedzieć co się stało z Dante, Brouwersem/Stranzlem, Jantschke od tamtego sezonu, że grają tak świetnie.Do tego dodajmy młodego Hartmanna na skrzydle, Arango czy gwiazdę ligi Reusa to wychodzi bardzo solidna drużyna.
Trochę w końcówce zawiódł Bayern, jechali bardzo mocno aż do meczu bodajże z Hannoverem gdzie polegli i od tego czasu jakby się coś zaczęło - niby Neuer nie miał dużo do bronienia, ale co chwilę coś mu wpadało i w sumie od meczu z ekipą Slomki uzbierały się aż cztery porażki, myślę, że można wiązać to z tym, że nie ma Bastiana - tam świetna ekipa jak Monachijczycy jest uzależniona od tego gracza jak ćpun od kreski i kiedy nie ma w składzie reprezentanta Niemiec to strasznie statyczna stała się druga linia FCB bo jednak dla Krossa na razie [ oby ] to za wysokie progi.
Tuż za nimi BVB, na początku taka niejaka gra, ale z każdym meczem już lepiej , zanotowali zwycięstwo na AA, na moment nawet byli liderem, ale i tak w sumie narzekać na nich nie można bo mimo słabszej formy Kagawy, braku Subotica, Bendera to i tak są na świetnym, drugim miejscu.
Schalke - przyznam, że własnie z tego regionu Niemiec to ekipę Tomka Hajty lubię najbardziej, trochę dziwne było odejście Rangnicka, ale wrócił Stevens [ kiedyś już trenował S04 ] i wydaje się, że wyszło to na dobre ekipie Niebieskich.Trzecia pozycja, z realnymi szansami na Paterę mistrzowską, mają w składzie Huntiego, ciekawy jest Pukki, Raul dołoży kiedy trzeba i w sumie te jedenaście zwycięstw nie wzięło się z niczego, ponadto świetna gra w Europie i na wiosnę zagrają w 1/16 z czeską ekipą z Pilzna - są faworytami, liczę, że odegrają sporą rolę w tych rozgrywkach.
Jeszcze osobny akapit dla Werderu bo ta ekipa mnie zadziwia - ich forma sezonowa to taka sinusoida - jest sezon, w którym biją się o puchary aby w następnym walczyć o utrzymanie w BL, jednak trochę za mało regularności na coś więcej niż walka o te trzecie - czwarte miejsce.Co mnie drażni w tej ekipie to, że Schaff preferuje takie granie bardzo otwarte - albo wygrywamy 4:0 albo w ogóle, albo przegrywamy 5:0 albo wywozimy punkty - ta drużyna nie zna kompromisu, irytuje mnie to u Schafa, że z przodu potrafi przygotować zespół świetnie, ale w defensywie nigdy tego nie ułoży stąd tyle straconych bramek, a to przecież drużyna z czołówki...

Na razie pięć ekip, jutro bądź w czwartek podzielę się z Wami moimi przemyśleniami o reszcie drużyn z niemieckiej ekstraklasy.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Schalke - przyznam, że własnie z tego regionu Niemiec to ekipę Tomka Hajty lubię najbardziej, trochę dziwne było odejście Rangnicka, ale wrócił Stevens [ kiedyś już trenował S04 ] i wydaje się, że wyszło to na dobre ekipie Niebieskich.Trzecia pozycja, z realnymi szansami na Paterę mistrzowską, mają w składzie Huntiego, ciekawy jest Pukki, Raul dołoży kiedy trzeba i w sumie te jedenaście zwycięstw nie wzięło się z niczego, ponadto świetna gra w Europie i na wiosnę zagrają w 1/16 z czeską ekipą z Pilzna - są faworytami, liczę, że odegrają sporą rolę w tych rozgrywkach.
Właśnie Schalke gra super piłkę i życzę im w tym przyszłym roku triumfu w LE i kwalifikacji do LM. Jedna normalna drużyna z dwoma napastnikami Raulem i Hanterem, mam też nadzieję że Pukki się nie spali jak Gündogan i bo naprawdę fajny chłopak, aktywny z pomysłem i gra na pełnej fantazji. Farfán pewnie odejdzie za niego bardzo chciałbym Podolskiego.

Co do BVB to super, że trzech Polaków się odnalazło w Dortmundzie naprawdę trafili w super miejsce, wiadomo atmosfera na SIP, historia, ambicje władz itd. Początkowo przyznam się wątpiłem w klub z Dortmundu bo grali bez pomysłu ale w marę się rozpędzali i teraz naprawdę wyglądają nieźle. Götze - znajdźcie mi 19 latka, który jest tyle warty, jest tak dobry, ma tak wielkie perspektywy; chyba nie ma... Pisząc na temat BVB nie można pominąć osoby Jürgena Kloppa, który stworzył drużynę opartą na młodzieży, na charakterach których wielkie pieniądze nie zniszczyły. Naprawdę dobra robota w wykonaniu szkoleniowca.

Jeśli chodzi o Bayern to ostatnio czują się za pewnie + kontuzja Bastiana i wszytko jasne. Niemożna nie wspomnieć o Gomezie nie wiem kim on jest i jakim cudem on strzela tyle bramek ale jest dobry. W BL zdaje się, że tylko Huntelaar może z nim rywalizować, a w LM jak zajrzeć do statystyk tylko Messi :razz:, Poważnie to zastanawiam się czy właśnie Gomez nie zabierze Argentyńczykowi złotej piłki, bo jeśli Barcelonę dopadnie klątwa LM, a Bayern zostanie Majstrem, dojdzie w miarę daleko w LM dzięki golom Mario to Niemiec mający hiszpańskie korzenie ma nagrodę dla najlepszego piłkarza na wyciągniecie ręki bo wygrana Euro przez Niemcy i król strzelców dla Gomeza do zrealizowania.

Na koniec to dzięki dla wszystkich, którzy brali aktywny udział w dyskusji na temat niemieckiej piłki i mam nadzieję, że w przyszłej rundzie nadal będziemy się spotykać na forum. Zapomniał bym, życzę wszystkim kolejnych polaków w Bundeslidze, może kiedyś powrócą czasy w których byliśmy jedną z liczniejszych nacji rywalizujących na niemieckich boiskach.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom