Jeszcze na głowę nie upadłem, żeby się dobrowolnie opodatkować. Przecież te pieniądze z podatków idą w błoto i do kieszeni rodzin polityków, a nie tylko na policję, wojsko, sądy i służbę zdrowia. Ale to nie forum polityczne.
Nawet jeśli fiskus chciałby brać podatek z wygranych u zagranicznych buków to nie ma jak sprawdzić, czy ktoś wygrał i ile. Trzeba pamiętać, że monitorowane są przelewy zagraniczne na wysokie kwoty ()chyba koło 20000 i więcej - mogę nie pamiętać) ale
BAH i BAW mają konta w bankcha w Polsce i kasa wpływa na konto z polskiego banku do polskiego, więc nie podlega monitoringowi.
Nawet gdyby skarbówka wiedziała, że ktoś wygrał milion u maltańskiego buka to co może zrobić? Maltański buk nie będzie informował zagranicznej skarbówki kto ile wygrał.
Na konto prywatne nie mogą Ci zaglądać, jeśli nie jesteś przestępcą.
A czysto teoretycznie. Wygrywasz milion. Idziesz do skarbówki i mówisz "wygrałem milion i możecie mi naskoczyć". Zakładasz konto na malcie, czy tam gdzie działa buk i po problemie. Skarbówka może nawet wiedzieć, że wygrałeś i nic nie może z tym zrobić!
Pozdraw