>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Podatki

dukat 7

dukat

Użytkownik
Witam. Mam pytanie. Czy od wygranych w BAH trzeba odstawiać jakiś podatek. Codzi mi o rozliczenie roczne. Bo nasze prawo nakazuje odstawianie podatków od wygranej. Czy wy odstawiacie jakieś podatki od wygranych????

dziwary 3

dziwary

Użytkownik
W przypadku wygranych otrzymywanych od zagranicznej firmy bukmacherskiej są to dochody uzyskane za granicą (pomimo faktu, że osoba je otrzymująca ma miejsce zamieszkania w Polsce), a tym samym nie są one objęte ani zwolnieniem podatkowym, ani zryczałtowanym podatkiem dochodowym w wysokości 10 proc. wygranej, który to podatek ma zastosowanie do innych wygranych, nieobjętych zakresem zwolnienia określonym w ustawie o PIT. Dochód z tytułu tego rodzaju wygranych podlega więc opodatkowaniu na zasadach ogólnych, czyli według progresywnej skali podatkowej.

Jeśli założymy, że hazard Polaków przez internet jest zgodny z prawem, to pozostaje kwestia rozliczenia podatków. Większość internetowych firm bukmacherskich zapewnia, że od dochodów uzyskiwanych z wygranych nie trzeba płacić podatku. Argumentują, że dzięki temu mogą mieć lepsze kursy i wyższe wygrane niż &quot;klasyczne&quot; naziemne firmy bukmacherskie. Może i tak jest np. na Malcie, ale polski fiskus ma do tego inne podejście i dochody osiągane za granicą opodatkowuje. Oznacza to, że zarabiający przez internet i wygrywający w nich pieniądze mają obowiązki wpłacania zaliczek i składania deklaracji podatkowych.

koper 29

koper

Użytkownik
a ja w angielskim koncie pewnie będe płacił podatek klasyczny od lokat na koncie, jakieś groszowe sprawy

dukat 7

dukat

Użytkownik
Teraz mam pytanie do tych wszystkich, którzy grają w internetowych bukach. Czy odstawiacie jakieś podatki od swoich wygranych????

Jeśli tak to w jaki sposób i od jak wsokich wygranych????

mikepl 0

mikepl

Użytkownik
Jeszcze na głowę nie upadłem, żeby się dobrowolnie opodatkować. Przecież te pieniądze z podatków idą w błoto i do kieszeni rodzin polityków, a nie tylko na policję, wojsko, sądy i służbę zdrowia. Ale to nie forum polityczne.

Nawet jeśli fiskus chciałby brać podatek z wygranych u zagranicznych buków to nie ma jak sprawdzić, czy ktoś wygrał i ile. Trzeba pamiętać, że monitorowane są przelewy zagraniczne na wysokie kwoty ()chyba koło 20000 i więcej - mogę nie pamiętać) ale BAH i BAW mają konta w bankcha w Polsce i kasa wpływa na konto z polskiego banku do polskiego, więc nie podlega monitoringowi.

Nawet gdyby skarbówka wiedziała, że ktoś wygrał milion u maltańskiego buka to co może zrobić? Maltański buk nie będzie informował zagranicznej skarbówki kto ile wygrał.
Na konto prywatne nie mogą Ci zaglądać, jeśli nie jesteś przestępcą.

A czysto teoretycznie. Wygrywasz milion. Idziesz do skarbówki i mówisz &quot;wygrałem milion i możecie mi naskoczyć&quot;. Zakładasz konto na malcie, czy tam gdzie działa buk i po problemie. Skarbówka może nawet wiedzieć, że wygrałeś i nic nie może z tym zrobić!

Pozdraw

Do góry Bottom