>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Podatek w Anglii

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Nie widzę takiego pytania więc otwieram temat.
Wszyscy mówią o czymś takim jak podatek w Polsce, nielegalna gra online itp a mnie interesuje jak to wygląda z kasą na Skrillu? To jest rozumiem angielska firma, tam legalne jest przelewanie kasy od bukamacherów na konto ale czy jest to obarczone podatkiem? Nie słyszałem o czymś takim a wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby można było wygrywać setki tysięcy, przelewać je na kontro Skrill i nic za to nie płacić. Sam korzystam od dłuższego czasu ze Skrilla, mam tam sporą sumkę i zastanawiam się czy nikt się do tego nigdy nie doczepi.
Proszę o odpowiedź;)

Otrzymane punkty reputacji: +61
C 445

cristovao

Użytkownik
Skrill to portfel elektroniczny .. po co doszukiwać się drugiego dna? Jakie podatki? Są firmą więc jakiś podatek od dochodów płacą u siebie tam na Wyspach? Logiczne, zyski, przychody i podatek do skarbu Państwa. Czy jeżeli przelewasz pieniądze np. płacisz za przedmiot na allegro to czy bank woła dodatkową prowizję od Ciebie albo przychodzi Urząd Skarbowy i żąda od Ciebie opłaty, że kupiłeś przedmiot o wartości 50 PLN?
Bukmacherka na Wyspach jest legalna i tam tak samo firmy płacą skarbowi kasę za osiągane dochody. Jak ktoś wygra to sobie to normalnie rozlicza z tamtejszą skarbówką i nie ma takiej paniki tzn. przez ustawę bubel jak u Nas.
http://firmawuk.net/wysokosc-podatkow-przy-samozatrudnieniu-w-wielkiej-brytanii/
http://www.podatek.org.uk/
http://www.england.pl/informacje/podatki-w-anglii.html
Dlaczego mają się doczepić? Prowadzisz w Skrill &quot;rachunek&quot; gorsza sprawa była by jakbyś chciał to przelać na polskie konto. Równie dobrze możesz jechać na Wyspy do pracy na miesiąc, otwierasz konto bankowe, przelewasz kasę ze Skrilla później rozliczasz to z tamtejszą skarbówką. Wracasz do Polski z legalną kasą. Wszystko jasne i proste.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Dostałem już odpowiedź w HP. Mi nie chodzi o podatek jaki odprowadza firma Skrill, nie chodzi też o legalność tylko o to czy skoro mam pieniądze na jakby nie patrzeć angielskim koncie Skrill to czy od tej kwoty odprowadza się w Anglii podatek? Normalny zwykły podatek od dochodu, nie jakieś kary za nielegalność itp.

Otrzymane punkty reputacji: +9
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Dostałem już odpowiedź w HP. Mi nie chodzi o podatek jaki odprowadza firma Skrill, nie chodzi też o legalność tylko o to czy skoro mam pieniądze na jakby nie patrzeć angielskim koncie Skrill to czy od tej kwoty odprowadza się w Anglii podatek? Normalny zwykły podatek od dochodu, nie jakieś kary za nielegalność itp.
To jest sprawa do zapamiętania w podobnych rozważaniach, raz na zawsze: obowiązuje Cię rezydentura podatkowa. Jeśli jesteś rezydentem Rzeczypospolitej Polskiej, to w Polsce płacisz podatki.
Chyba, że w Anglii podjąłeś zatrudnienie lub inna pracę zarobkową a w takim przypadku szczegóły Twojej sytuacji (gdzie konkretnie powinieneś płacić) znajdują się w przepisach dotyczących (unikania) podwójnego opodatkowania. W konwencji modelowej OECD oraz w Umowie pomiędzy RP a UK.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Do góry Bottom