>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Podatek od wygranej

X 0

xyz8668

Użytkownik
Witam mam takie male pytanko. jak to jest z podatkiem od wygranych czy obowiazuje on rowniez u bukow online bo z tego co mi sie obilo o uszy to ta ustawa jest troche zakrecona. Ostatnimi czasy udalo mi sie wygrac pare razy fajna sumke na BAH i nie wiem czy przelewajac co chwile pieniadze na jedno konto bank nie zacznie czegos podejrzewac i nie poda mnie do US. Czy wogole trzeba od tego odprowadzac podatek ?? Czy moze lepiej wyplacac na 2 czy wiecej kont zeby nie bylo podejrzen ??

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Fajna sumka ? 10 tys ? 20 tys ?
Ponizej nawet uwagi nie zwracaja tym bardziej jezeli masz prace. Gorzej ze studentami czy bezrobotnymi ale ponizej pieciocyfrowki to luz.

X 0

xyz8668

Użytkownik
fajna sumka czyli raz 4 tys. raz 3,5 a ostatnim razem prawie 6 tys. Tylko ze to mialo miejsce w dosc krotkim odstepie czasowym bo jakies 3 tygodnie dzieli te wszystkie wyplaty. Skoro mowisz ze ponizej 5 cyfrowki sie nie dopie... to elegancko ????

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Witam mam takie male pytanko. jak to jest z podatkiem od wygranych czy obowiazuje on rowniez u bukow online bo z tego co mi sie obilo o uszy to ta ustawa jest troche zakrecona. Ostatnimi czasy udalo mi sie wygrac pare razy fajna sumke na BAH i nie wiem czy przelewajac co chwile pieniadze na jedno konto bank nie zacznie czegos podejrzewac i nie poda mnie do US. Czy wogole trzeba od tego odprowadzac podatek ?
Co to by był za bank który by za przeproszeniem podpier... swoich klientów ? Jeżeli bym tylko usłyszał o takim banku nigdy w życiu bym tam konta nie założył. Bank to jest instytucja prywatna która ma zarabiać a zarabiać dzięki klientom. Jeżeli chce zarabiać musi o nich dbać. Oczywiśćie jest tak że od pewnej sumy bank musi poinforwa Generalny Inspektorat Informacji Finansowej (GIIF) ale to są naprawde duże kwoty.
Jeżeli chodzi o podatek od wygranych online to w Polsce istnieją tylko 3 bukmacherzy którzy działają legalnie i odprowadzają podatek do Ministerstwa Skarbu Państwa. Wszyscy inni bukmarzy teoretycznie są nie legalni więc nie można zapłacić podatku od czegoś co teoretycznie jest nie legalne.
Sumy o których piszesz to dla Banku są grosze więc nie rozumiem skąd wogóle taka obawa ? Bank codziennie otrzymuje i wykonuje tysiące przelewów na podobne i większe kwoty.
Jak już chcesz mieć 100% pewnośći to założ sobie konto na jakims portfelu elektronicznm moneybookers, paypal, neteller wtedy będziesz miał 100% pewności że nikt nie dowie się o twoich wygranych

Do góry Bottom