>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

podatek i listy od bukow

Y 0

yooo1

Użytkownik
Witam,
zastanawiam sie nad zainwestowaniem troche kasy u bukmacherów :-D
rodzą mi się w głowie 2 wątpliwości:
1. Czy trzeba odprowadzać podatek od wygranych do urzędu skarbowego?
2. Czy przychodza czasem do domu jakies listy, reklamy od firm bukmaherskich w ktorych jest sie zarejestrowanym?(odrazu uprzedzam pytanie-tak mam 18 lat; ale mam tez mame ktora sie naczytala jak to nie wolno podawac swoich danych w internecie i pamietam jakie kazanie mialem, kiedy przyszedl do mnie list z adsense:kwasny4565 ????

password 6

password

Użytkownik
Ad.1
Nie.
Gdy grasz u buków naziemnych podatek jest odprowadzany w momencie zawarcia zakładu. Jest to 10%. Więc jeżeli obstawiasz dane zdarzenie o kursie 2 za stawkę 100 zł to bukmacher potrąca z tego 10% podatku czyli w tym przypadku 10 zł. Twoja wygrana 180 zł ( 2 * 90) jest już po odliczeniu owego podatku, czyli nic nie musisz płacić US bo buk zrobił to już za ciebie.
Natomiast u buków internetowych owego podatku niema.

brigantos 0

brigantos

Użytkownik
Jak nie jak do mnie z Bwin 2 razy przychodziły jakieś pierdoły reklamowe,a i z odds mark ostatnio sie szarpneli i jakiś kalendarz z reklamami przysłali,co nie zmienia faktu że bardzo rzadko coś wysyłają

konowal2 0

konowal2

Użytkownik
W przypadku gry u bukmacherów internetowych należy odprowadzić do urzędu skarbowego podatek dochodowy (teoretycznie). Oczywiście nikt tego nie robi ale to już zupełnie inna historia. Polska ustawa o podatku od gier i zakładów jest na tyle anachroniczna że nie przewidziała czegoś takiego jak bukmacherka przez internet a tym samym podatek ten nie obejmuje zysków z zakładów internetowych. Jednak jak większość przychodów taki zysk traktuje się jako dochód jest więc on objęty podatkiem dochodowym od osób fizycznych. Powstaje jednak kolejny problem gdyż polskie prawo nie przewiduje takiej działalności jak prowadzenie internetowego zakładu bukmacherskiego, a więc wykazanie tego jako dochód staje sie kłopotliwe (choć nie niemożliwe) gdyż zyskujesz go z nielegalnego źródła. I stąd przepis o odprowadzeniu podatku dochodowego od zakładów internetowych jest czystą teorią. :-D

tvn24 0

tvn24

Użytkownik
w bwin wystarczy zaznaczyć opcję że nie życzysz sobie reklam i korespondencji i po kłopocie ???? w innych firmach nigdy nic nie przychodziło, a miałem konta już chyba wszędzie ???? jedynie przyszły mi dwa listy z betfair że mam konto nie aktywne ale wkurzyłem się i napisałem tam że nie chce żadnej korespondencji i już nic nie przychodzi, tak więc o listy możesz być spokojny ;)

Do góry Bottom