>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Podatek expekt

B 0

bumcykcyk

Użytkownik
Witam,
mam do was pytanie.
Grałem na expekt.com bo na azie mam przerwę. Wygrywałem różne kwoty. Raz udało mi się wygrać
500zł, a drugi raz 600zł, to były moje największe wygrane. Grałem nie tak na poważnie żeby coś zarobić tylko tak dla frajdy, oczywiście nie bezmyślnie, ale udało się. Niestety trochę straciłem(zagalopowałem się i za szybko chciałem to odrobić) i ostatecznie na konto w banku przelałem 540zł(wpłacałem 40zł, bonus kolejne 40zł no i wypłaciłem 540zł). I oto pytanie: czy muszę płacić podatek? Czytałem że trzeba ale niektóre gry hazardowe to wyjątki i chciałbym się dowiedzieć co o tym wiecie. Jakie są wasze doświadczenia. Nie jest to duża suma jak np. 2000zł ale nie chcę jakichś kłopotów.
Czy muszę podatek zapłacić? Jeżeli tak to od tego co wypłaciłem czy nawet od tego co wygrywałem na expekt.com? Jeśli bym musiał odprowadzić podatek to co musze zrobić?
gdy wysłałem e-mail do działu pomocy w expekt.com to otrzymałem taką
wiadomośc:
&quot;Wygrane w naszym serwisie to Panski dodatkowy dochod , od ktorego nalezy
odprowadzic podatek, po przekroczeniu pewnego progu finansowego.
Prosimy kierowac szczegolowe pytania do Urzedu skarbowego w tej sprawie.&quot;
Ale niestety nie odpowiedziano mi co to za próg finansowy
Liczę na pomoc w tym konkretnym przypadku.

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
Ja bym sie nie przejmował, może jakis urząd w Polsce wyslał jakieś pisma do buków, aby właśnie takie coś wysylali dla polaków

sylar 87

sylar

Użytkownik
Nie da się odprowadzić od tego podatku nawet nie próbuj bo Ci dowalą 75% od dochodu z nieznanego/nielegalnego źródła czy jakoś tak ????

B 0

bumcykcyk

Użytkownik
a tak ogólnie to trzeba płacić podatek z wygranej na expekt.com??
i jeszcze takie pytanie: da się usunąć konto z expekta?

vader 2,8K

vader

Forum VIP
1- nie można płacić podatku od wygranej w bukmacherze internetowym. Prawo polskie takiego czegoś nie przewiduje.
2- da się. Trzeba napisać do supportu w tej sprawie.

K 0

kyle

Użytkownik
No dobra, a co powiedzie na to:
Wygrałem u net-buka 40 tysięcy. Mam je na koncie u buka. Co teraz muszę zrobić, żeby pozyskać te pieniądze? Szkoda spisać te pieniądze na straty, podatku odprowadzić od niech nie można, jak wypłacę je sobie na konto to stanę się przestępcą - więc to też odpada.
Słyszałem jednak, że jest sposób aby ominąć głupie polskie prawo, aczkolwiek nic nie przychodzi mi do głowy.
Proszę o pomoc, z góry dzięki.

K 0

kyle

Użytkownik
Rozumiem Cię Marcin ale chciałbym mieć to wszystko napisane w 1 poście a nie w 21, więc pozwolę sobie napisać prośbę o podsumowanie tematu. Wtedy wiele użytkowników tych nowych jak i starych czytała by 1 post a nie 21.

T 25

tomciopogrom

Użytkownik
Tego tematu raczej nie da się podsumować, czytałem cały dość uważnie i było bardzo wiele opinii, jak już miałbym coś z tego wyciągnąć to to, że na konto możesz przelać powoli, mniejszymi kwotami i cię nie podadzą do US, ale on się przyczepi jak zrobisz większy zakup (samochód/dom/mieszkanie), małe rzeczy możesz sobie spokojne kupować.

Do góry Bottom