Mecz: Jastrzębski Wegiel vs Indykpol AZS UWM Olsztyn
Typ: +2,5 Indykpol AZS UWM Olsztyn @ 2.210
Pinnacle
Stawka: 50 PLN
Spotkanie obstawiłem bodajże we wtorek lub środę stąd taki kurs. Przypuszczałem, że kurs będzie spadał i tak się stało, obecnie 1.725. Jastrzębski po falstarcie z Częstochową w pierwszej kolejce rozkręcił się wprawił na właściwe obroty i gra jak chcieli tego wszyscy. Jastrzębski zaczął grać ładnie, składnie i przyjemnie dla oka. Kubiak, Bartman i spółka po bardzo dobrym występie w KMŚ wrócili do kraju, a dokładniej do Gdańska gdzie przyszło im się zmierzyć z tamtejszym zespołem. Łatwo, gładko i bez problemów poradzili sobie z Lotosem i wywieźli trzy punkty. Jednak nie tutaj upatruję powodzenia mojego typu. Akademicy z Olsztyna jak na razie mają na swoim koncie bilans dwóch porażek i dwóch zwycięstw. Mocno zapunktowali u mnie w ostatnim meczu gdzie potrafili przeciwstawić się świetnie spisującej się Delecie. Sądzę, że z taką grą goście są w stanie urwać przynajmniej jednego seta JSW. Jeszcze po takim kursie warto zaryzykować.
Mecz: Tytan AZS Czestochowa vs ZAKSA Kędzierzyn Koźle
Typ: -1,5 ZAKSA Kedzierzyn Kozle @ 1.532
Pinnacle
Stawka: 50 PLN
Typ podobnie jak poprzedni obstawiony we wtorek i stąd taki kurs. Obecnie można jedynie obstawić -2,5. ZAKSA w tym sezonie nie zawodzi, gra ładnie i aż przyjemnie się ją ogląda. Podopieczni Krzysztofa Stelmacha po czterech kolejkach mają komplet punktów. Są na pierwszym w tabeli i nie przypuszczam żeby po dzisiejszym meczu miało coś się zmienić. Bardzo dobry występ w Lidze Mistrzów przeciwko Partizanowi Belgrad potwierdza tylko znakomitą formę zawodników z Kędzierzyna Koźla. Natomiast całkiem inaczej przedstawia się sytuacja z Tytanem. Po zwycięstwie w pierwszej kolejce akademicy z Częstochowy zapomnieli jak się gra. Seria trzech porażek i jedne zwycięstwo to jedyne co udało się gospodarzom dzisiejszego spotkania zgromadzić. Szczerze myślałem, że będzie to trochę inny sezon dla zawodników spod Jasnej Góry, lecz dzieje się jak się dzieje. Nie upatruję się żadnej niespodzianki w tym meczu przy tak grającej ZAKSIE.