>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PLMMA Finał

Status
Zamknięty.
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA

Data: 27 grudnia 2014
Miejsce: Częstochowa, Polska
Transmisja: Orange Sport
Walka wieczoru:
120 kg: Michal Dobias (0-0) vs Marcin Najman (0-3)
Pozostałe:
84 kg: Jonas Billstein (13-3) vs Antoni Chmielewski (27-12)
120 kg: Bartek Sudoł (0 -0) vs. Bartłomiej Bartnicki (1-0)
84 kg: Paweł Brandys (4-2) vs. Michał Tomasik (3-2)
77 kg: Mateusz Strzelczyk (6-3-1) vs. TBA
70 kg: Mariusz Gabrjel (0-0) vs. Ignacy Wikło (0-0)
93 kg: Mariusz Teodorowicz (1-2) vs Mateusz Sniadała (1-1)
61 kg: Angelo Witczyk (0-0) vs. TBA
120 kg: Rafał Niedziałkowski (2-6) vs. Filip Toe (2-1)

Zapraszam do dyskusji na temat gali.

Kursy z Betsafe:

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Wiem jak to zabrzmi... ale 1,55 betsafe na Najmana biorę. ✅✅✅ (może ktoś mi zaufał, z wypowiedzi jasno wynikało o co chodzi w temacie, a głupot bym nie pisał, przynajmniej jeden plus, że nikt z chłopaków w PL tego co Słowak nie chciał zrobić)
Oceniać pod względem sportowym obu zawodników nie ma sensu, zresztą kto oprócz kolegów z treningu zna Dobiasa... zresztą poszukiwania przeciwka dla Najmana do &quot;main eventu&quot; gali to był cyrk. Najman ma dać szybkie zwycięstwo, gala w Częstochowie, przeciwnik dobrany bezpiecznie, choć patrząc na Testosterona każdy byłby niebezpieczny gdy chciał walczyć. Najman nic nie trenuje, przynajmniej takie miałem wrażenie widząc go na pożegnaniu Gołoty, ale tu nie chodzi w ogóle o sport...

Otrzymane punkty reputacji: +1
kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
Marcin Najman vs Michal Dobias
Typ: Marcin Najman

Kurs: 1.42

Betsafe
Moim zdaniem to lokata
Ten Dobias 0 walk w zawodowym mma, będzie kilkanaście kilo lżejszy od Najmana, a w takiej sytuacji stawiam na tego większego ????
Wiadomo Najman to Najman ale jakiegoś leszczyka ze słowacji powinien pokonać szybko.
Zaraz ważenie i zobaczymy jak duża będzie różnica w wadze

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Marcin Najman 1.50

Mówcie co chcecie, ale ja akurat do Najmana mam szacunek. Jest współtwórcą sukcesu KSW i MMA Attack. To na jego walkach z Saletą, Pudzianem i Burneiką, zbudowano popularność MMA w naszym kraju. Umiejętności wielkich nie ma, ale jako &quot;ten zły człowiek do hejtowania&quot; w tych walkach spisał się idealnie. Śmiem twierdzić że robił to za co mu płacono, zgrywał często pajaca, przygłupa, zagrał rolę jaką od niego wymagano. Teraz wraca, tylko po to żeby przypomnieć się widzom. Przecież kasy za to większej nie dostanie, PLMMA płaci po 500 złotych za walkę. Sam uważałem Najmana za totalnego debila, do momentu gdy przeczytałem kilka wywiadów z nim, dowiedziałem się że praktycznie większość kasy jaką zarobił na walkach, wydał na schroniska dla zwierząt, obejrzałem wywiad po śmierci Jerzego Kuleja. Inny Marcin Najman, inny styl mówienia, inna kultura, nieprawdaż?
https://www.youtube.com/watch?v=s3_ZuW6h8O8

Otrzymane punkty reputacji: +22
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Michal Dobias (0-0) vs Marcin Najman (0-3)✅Marcin Najman pok. Michala Dobiasa przez poddanie (gilotyna), runda 1.
Typ:2

Prawda jest taka że gdyby nie Najman to połowa z was by nie wiedziała co to mma. Po drugie rywal Najmana stoczył 6 amatorskich walk 4 wygrał 2 przegrał, czyli to pokazuje jakiej on jest &quot;mocy&quot;. Po trzecie, przecież to jest nie możliwe, aby Najman przegrał u siebie. Bo kiedyś trzeba w końcu zwyciężyć nawet taki Dylewski wygrywał więc czemu Najman ma przegrać? Nie widzę tutaj innej opcji jak wygrana Najmana. Po za tym sam Najman mówił wywiadzie że jest to idealny przeciwnik, aby się odbudować i przygotować do ewentualnego rewanżu z koksem. Prawda jest taka jeżeli Najman nie przegra sam ze sobą to wygra.

Jonas Billstein (13-3) vs Antoni Chmielewski (27-12)
⛔Antoni Chmielewski pok. Jonasa Billsteina przez poddanie (balacha), 2:23, runda 1.

Typ:1

Niestety, ale Polak odcina tylko kupony, bo walczy na PLMMA i innych niszowych galach. Kondycji również mu brakuje było to widać w ostatnich walkach. Potrafi przegrywać ze znacznie słabszymi rywalami. Niemiec mimo młodego wieku ma już doświadczenia w Bellatorze. Posiada nokautujący cios, do tego nie boi się walki w parterze:

Nie widzę tutaj innej opcji jak wygrana niemca.

https://www.youtube.com/watch?v=RuP7ilO8Bjk

@edit: Ale lecą kursy na Najman jak robiłem screen było 1.55 a teraz 1.42 ????

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Prawda jest taka że gdyby nie Najman to połowa z was by nie wiedziała co to mma. Po drugie rywal Najmana stoczył 6 amatorskich walk 4 wygrał 2 przegrał, czyli to pokazuje jakiej on jest &quot;mocy&quot;.
Ze niby Najman jest prekursorem MMA w Polsce ? bo tak można wywnioskować z Twojej wypowiedzi. Bez napinki ale to co napisałeś hańbi takie postacie jak Mirek Okninski, Juras nie mówiąc juz o Matuszczaku.
Widocznie o Najmanie nie słyszałeś jak jeszcze był dość dobrym kickboxerem a potem uważał się za &quot; boksera &quot; .
Połowa z nas by nie wiedziała jak bardziej zrobić z siebie błazna i pośmiewisko na cały kraj, z tym to zgodzę się na pewno. Co ma Najman do promowania MMA w Polsce? Nim dostał w miche od Pudziana KSW juz dobrze prosperowalo wieć nie rozumiem. &quot; Skoro &quot; znaffca &quot; wypisuje takie głupoty to nie mam pytan.
Co do typu ja temu pajacowi nie powierzył bym 2 zl , to że on organizuje gale do tego u siebie mnie nie przekonuje. Wspołczuje kolesiowi który się mu podkłada chyba nie ma gorszej zniewagi niż przegrać z Najmanem.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Ja bym się jednak od Najmana trzymał z daleka. Podzielam zdanie że Najman wypuścił polskie MMA na szerokie wody, sam jestem tego przykładem bo od Pudzian vs Najman to wszystko się zaczęło. Ale bądźmy szczerzy - Najman to żaden sportowiec, dlatego inwestowanie w niego to ryzyko. To nic że rywal bez doświadczenia, śmiem twierdzić że gość z bilansem 0-3 żadnym cwaniactwem się popisać nie może. Lubię Najmana za jego działalność charytatywną o której w ogóle się nie mówi by nie psuć złego wizerunku Najmana, ale tutaj szanse oceniam na 50:50 dlatego wyślę sobie 20 zł na Dobiasa, żeby się lepiej oglądało.

Otrzymane punkty reputacji: +3
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Ze niby Najman jest prekursorem MMA w Polsce ? bo tak można wywnioskować z Twojej wypowiedzi. Bez napinki ale to co napisałeś hańbi takie postacie jak Mirek Okninski, Juras nie mówiąc juz o Matuszczaku.
Nie nie chodzi o pamiętną walkę Pudzian - Najman, a później Saleta - Najman dzięki temu mma w Polsce nabrało rozpędu i każdy wie o co chodzi. ;) A tak przed tą walką to jak byś się kogoś spytał o mma to byś dostał odpowiedź: yyyyy...

P 323

przemoks

Użytkownik
Ogolnie koledze macio106 chodzilo o to, ze typowi &quot;janusze&quot; poznali ta dyscypline dzieki celebrytom. To wlasnie oni (Pudzian, Najman) przyciagneli tlumy przed TV...

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Co ma Najman do promowania MMA w Polsce? Nim dostał w miche od Pudziana KSW juz dobrze prosperowalo wieć nie rozumiem.
Zupełnie się nie zgadzam.
Jak usłyszeliśmy od organizatorów transmisję KSW w piątek w szczytowym momencie oglądało ponad 6 milionów widzów, a średnia według słów Maćka Kawulskiego wyniosła „niecałe 5 milionów”. Dzięki temu wynikowi KSW stało się jednym z najchętniej oglądanych widowisk sportowych w tym roku (Finał ME w Siatkówce zgromadził 6,7 mln, walka Gołoty z Adamkiem 8 mln, mecz PolskaIrlandia Płn. 5,7 mln). Gdyby zestawić walkę Pudzianowskiego z Najmanem z innymi walkami biorąc pod uwagę absolutną liczbę widzów to uległaby tylko 4 amerykańskim walkom i szeregu walk z Japonii.
Oczywiście duża, a pewnie i większa w tym zasługa Pudzianowskiego no ale jednak Najman też miał w to swój wkład. Pasjonaci KSW znali i oczywiście Najman nie był im do niczego potrzebny, ale &quot;janusze&quot; zaczęli od Pudzian vs Najman i wcześniej nie wiedzieli o mma nic. Teraz zawodnicy KSW w Polsce to bardziej celebryci.

e: up mnie wyprzedził.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
@paulattryda, grałem na betsafe jak było 1.50, ale obecnie spadło już ze 1.55 jakie było na początku do 1.42, a pewnie spadnie do 1.35 do momentu walki

Co do Najmana, to panowie albo nie czytacie ze zrozumieniem, albo nie chcecie czytać ze zrozumieniem. Dzięki niemu, MMA w Polsce zostało wypromowane w skali w jakiej wcześniej nie istniało. Przed walkami Salety z Najmanem, Pudziana z Najmanem i Burneiki z Najmanem, KSW na Polsacie Sport miało przeciętną oglądalność, a dzięki takim &quot;medialnym walkom&quot; zainteresowanie MMA w Polsce gwałtownie wzrosło, do kilku milionów widzów na galę. Nie rozumiem waszego oburzenia, no chyba że chcecie mi wmówić że każdy fan MMA oglądał KSW od 1 edycji, 90% nie ma pojęcia kto to jest Górski, Jocz, Dowda, gwiazdy z początków KSW. Tak samo przecież w UFC, oglądalność wystrzeliła gwałtownie dzięki Lesnarowi, facetowi z WWE, nielubianemu, hejtowanemu na każdym kroku. Saleta sam walcząc na KSW zrobił gównianą oglądalność, ale już robiąc sztuczną wojnę z Najmanem sprzedał się bardzo dobrze. Dlatego śmiem twierdzić że gdyby nie Najman, to KSW nie osiągnęłoby sukcesu i nie piszcie głupot że każdy tutaj interesuje się MMA od początków PRIDE, bo wielki bum na MMA w Polsce pojawił się właśnie w momencie walki Najman-Pudzian, czy tego chcecie czy nie, a to od kiedy każdy z was z osobna.

PS. Szanuje że udzielacie się w tym temacie, szanuje że przestawiacie swoje analizy i dzielicie się swoją wiedzą, ale ogarnijcie się z tym wytykaniem sobie wtopionych analiz, nie ma nikogo na tym forum kto nie miałby jakichś wtop, a odnoszę wrażenie jakby niektórym tutaj bardziej zależało na hejtowaniu innych i tych punktach reputacji niż na samym zarobku z bukmacherki. Pozdro dla wszystkich, bez odbioru żeby nie było spamu.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
120 kg: Michal Dobias (0-0) vs Marcin Najman (0-3)
Słowak ma amatorski rekord 4-2 Dobrze nie jest ale źle tez nie.
Na ważeniu wyglądał przyzwoicie.
Najman zapuszczony, dobrych kilka kilo więcej niz &quot;na poczatku kariery&quot;.
Nigdy w mma nie pokazął jaj, zawsze pokazywał się od tej wręcz żenującej strony.
Jesli mam grac tylko na to, ze to ustawka dlatego Najman ma to wygrać, to jest to dla mnie za mało jak na taki kurs.
Zaryzykuję, że będzie uczciwie.
A jak uczciwie to
Dobias ⛔
2.95

84 kg: Jonas Billstein (13-3) vs Antoni Chmielewski (27-12)
Bilstein wyglada na niezłego gościa. Przyzwoite wyniki w Bellatorze.
Ale Chmieleweski odżywa. Dostał wpierdziel od Wawrzyszka ale rywal to wschodzaca gwiazdka.
Antek ma problemy z rozkładaniem sił. Atakuje na pełnej mocy na początku a potem lekko dycha.
Podjał wspólprace z Okninskim. Mirek powinien go ustawić lepiej taktycznie.
Czyli bez hurra na poczatku.
Poza tym Okninski ustawił tą walke i wierze, że wybrał przeciwnika stylistycznie pasującego swojemu podopiecznemu.
Stawiam , że tym razem Antek wyciągnie dec.
Chmielu ✅
3.2

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
WYNIKI
120 kg: Marcin Najman pok. Michala Dobiasa przez poddanie (gilotyna), runda 1.
Pozostałe:

84 kg: Antoni Chmielewski pok. Jonasa Billsteina przez poddanie (balacha), 2:23, runda 1.
120 kg: Bartłomiej Bartnicki pok. Bartka Sudoła przez poddanie (balacha), 2:43, runda 1.
84 kg: Paweł Brandyspok. Michała Tomasika przez TKO (uderzenia w parterze), 1:46, runda 2.
93 kg: Mariusz Teodorowiczpok. Mateusza Śniadałę przez dyskwalifikację (kopnięcie opadające w krocze), runda 1.
70 kg: Ignacy Wikło pok. Mariusza Gabrjela przez TKO (uderzenia w parterze), 3:22, runda 1.
120 kg: Filip Toe pok. Rafała Niedziałkowskiego przez TKO (kontuzja barku), 5:00, runda 1.

Grajcie Najmana - to lokata ????
Brzmiało to mega śmiesznie, okazało się, że rzeczywiście ustawka.
Chmielewski stanął na wysokości zadania poddając niezłego rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Tak z ciekawości - ma szanse wrócić do KSW?
Szczerze to moim zdaniem nie. Na pewno mnie zaskoczył bo przewidywałem jego porażkę, ale znowu odezwała się reguła &quot;trenujesz u Mirka=wygrywasz&quot;;). Niestety raz się wygrywa raz przegrywa, ale mam nadzieje że Antek teraz będzie wygrywał i pójdzie do lepszej organizacji. Co do tego czy powróci do KSW moim zdaniem nie. W wywiadach po gali mówił o tym że jest zainteresowanie ze strony ONE FC (co wydaje się bardzo prawdopodobne) i o tym że chciał by do UFC, ale jeszcze trochę brakuje (co również jest oczywiste). Na samym końcu wspomiał również że skoro PLMMA ściągnęła dobrego Billsteina to może również ściągnąć innych &quot;światowych&quot; zawodników. Moim zdaniem najbardziej realistyczna jest opcja ONE FC ale co będzie to zobaczymy.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Jeśli ktoś z PLMMA mnie zaciekawił, to pan Bartnicki, olimpijczyk w zapasach, a tutaj 2 szybka wygrana przez poddanie, po bardzo inteligentnej walce. 2 walka ze słabym rywalem, tutaj nie można o tym zapominać, ale dobry parter, agresywna stójka, plus porządne zapasy, jak na wagę ciężką która stoi obecnie na fatalnym poziomie, powinno wystarczyć. Mirek Okniński powinien z niego zrobić swojego topowego ciężkiego, podkładając mu jakieś bardziej znane nazwiska, zresztą o ile mi wiadomo taki był plan żeby dawać Bartnickiego coraz poważniejsze wyzwania, a ostatecznym krokiem ma być UFC. Brzmi komicznie, ale spodobało mi się u niego używanie rozumu w oktagonie.
A Najman? Najman to Najman, Saletę dominował, od Pudziana jest dużo słabszy, ale kompromitacja z Burneiką to przesada. I tak jak wspominał w wywiadzie przed walką, wraca bo chce rewanżu, zresztą nie oszukujmy się, Hardkorowy Koksu to nie jest ktoś kogo nawet Marcin Najman nie mógłby pokonać. Ustawki moim zdaniem w walce El Tosterona nie było, ładnie gilotyne wpiął, co robił sędzia nie przerywając wcześniej, nie mam pojęcia...

https://www.youtube.com/watch?v=uGtmyZrZLZc

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Ale skąd się ten człowiek wziął ze Słowacji? Chyba spod sklepu na wiosce. Na internecie nawet nie ma żadnego zdjęcia w necie, jakieś 3 amatorskie walki da się znaleźć. Ale 6 walk amatorskich i bilans 4-2? Ktoś to znalazł? Bo mam wrażenie, że te walki amatorskie to znaczy na przerwie w szkole albo na imprezie...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom