Straszna cisza w temacie, to ja dodam od siebie kilka przemyśleń na te galę.
Adrian Zieliński (11-3) vs. Marian Ziółkowski (9-2-1) Adrian Zieliński pokonał Mariana Ziółkowskiego przez TKO (kontuzja łokcia), runda 1 (5:00)
Typ:1
W branżowych mediach mówi się o tym że być może jest to eliminator do
UFC. Moim zdaniem są to brednie, jak dla mnie zwycięzca tej wakli musi stoczyć minimum jeszcze jedną i ją wygrać, aby myśleć o
UFC. Stawiam tutaj na reprezentanta Olsztyna bo jest zawodnikiem, który sobie radzi w każdej płaszczyźnie, a nie tak jak Ziółkowski tylko parter. Do tego Adrian ma wygraną walkę z klasowym zawodnikiem jakim jest Niko Puhakka. Marian Ziółkowski ma prosty cel w walce sprowadzić do parteru i tam poddać, jednak raz się na tym przejechał Jacek Kreft poddał go trójkątem. Co prawda doszło do rewanżu który to Ziółkowski wygrał, ale ta porażka pokazuje że Marian popełnia błędy przez które może przegrać. Moim zdaniem Zieliński który ma dobrą stójkę będzie chciał, aby walka cały czas utrzymywała się u góry. Będzie skrupulatnie obijał przeciwnika i w którymś momencie trafi idealnie i będzie po walce. Nie obawiam się, aby Marian jak kolwiek mógł zagrozić Adrianowi w parterze, gdyż ten posiada również dobre umiejętności zapaśnicze. Mój typ Adrian Zieliński KO 2 runda.
--------------------------------------------------------------------------------------
Paweł Żelazowski (7-0) vs. Mickael Lebout (10-3-1) Mickael Lebout pokonał Pawła Żelazowskiego przez jednogłośną decyzję. Po prostu idealnie przewidziałem walkę.
Typ:2
Dla mnie faworytem w tej walce jest doświadczony Francuz, który to walczył już w Polsce na PROMMAC i wygrał. Poddał tak faworyzowanego parterowca jakim był Albert Odzimkowski. W ostatnim czasie kariera Francuza nabiera tempa po walce na PLMMA ma kolejna walkę na BAMMA. Do tego Francuz nigdy nie przegrał prze nokaut(jedna przegrana przez zastopowanie walki przez lekarza). Za rywala dostaje dobrego parterowca, który posiada dobrą stójkę i nokautujący cios. Jednak Paweł ma jedną niewiadomą a jest to jego kondycja. Prawie wszystkie walki skończył w I rundzie i to by było na tyle. Nie wiadomo jak sobie poradzić w drugiej czy trzeciej rundzie, a jego rywal Lebout kondycje ma wyśmienitą i to może być głównym atutem w tej walce. Moje przewidywanie jest następujące. Szaleńcze ataki w pierwszej rundzie Polaka, który po czasie się "wypali" i wtedy Francuz wygra drugą jak i trzecią rundę spokojnie punktując rywala. Mój typ Mickael Lebout przez decyzję.