>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

PlayStation 3

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Zastanawiam się czy nie kupić w niedalekiej przyszłości tej konsoli.
Mam kilka pytań w związku z tym:
1. Jak mówiłem chcę kupić tą konsolę,ale chyba są różne typy tych konsol do kupna i różne ceny-ja chcę kupić zwykłą konsolę w którą jak sobie kupię jakąś gierkę chcę pograć, raczej nie dla filmów, i do tego najlepiej jak najtańszą,więc jaki model konsoli playstation 3 mi radzicie kupić?(na każdej chyba ciągną wszystkie gry playstadion3?)
2. Wiadomo było playstadion1 potem 2 teraz 3 i gierki w końcu się nie produkuje na playstation 1 czy 2 już, w związku z tym mam pytanie-czy niedługo ma być coś takiego jak playstation 4 i nie będzie produkowanych gierek na playstation 3? jak tak to wiadomo kiedy to mniej więcej ma nastąpić(wiem że od razu z nową konsolą może i gierki byłyby produkowane na playa3 ale w końcu by to zaprzestali).

M 3

mistrzunio

Użytkownik
aha a takie pytanie,bo ja chyba jak każdy przed zakupem konsoli obawiam się że zaraz wyjdzie nowa i nie będzie gierek produkowanych(to że jest masa tytułów nie zadowala mnie,bo co roku chcę np. nową fife).
playstation 4 nie wiadomo kiedy wyjdzie,pewnie kwestia gdzieś 2-4 lat, ale chyba gierki i tak będą produkowane na playstation 3 nawet jak wyjdzie playstation 4 ,skoro patrzyłem np. fifa 2011 czyli najnowsze jeszcze ukazuje się na playa2
dema z gier z PS Store ? jak to konsola potrafi ściągać dema?? bo nie ma chyba tak że ściągasz z komputera ,wrzucasz na płytkę dmeo i odpalasz bo nie pójdzie
a co do grafiki gierek to gry są w hd ??

M 1

michaylo1

Użytkownik
Już pisałem na forum PS3 znajdziesz wszystko czego szukasz, wystarczy poszukać ale jak tak uparcie pytasz to Ci odpowiem, ale tylko na drugą część Twojego posta bo na pierwsze pytanie odpowiedziałeś sobie sam. Jak sam wiesz podstawą żeby ściągać dema gier z PS Store jest podłączenie konsoli do internetu czy to kablem ethernet czy poprzez Wi-fi. Prędkość ściągania gier z PS Store jest taka sama jak ściąganie z internetu. Ściąganie następuje bezpośrednio na dysk konsoli, po czym następuje instalacja. Większość gier to 720p występują gry full hd czyli 1080, ale żeby widoczna była różnica pomiędzy 1080 a 720 musisz posiadać telewizor full hd powyżej 37 cali.
Zajrzyj koniecznie na forum PS3 Site tam dowiesz się wszystkiego, nie jestem jakimś ekspertem od Ps3 napisałem obecnie co wiem na ten temat.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
nie chce mi się rejestrować tam,poza tym pytania mam podstawowe,powinieneś mi pomóc:p
czy do tej konsoli potrzebna jest karta pamięci czy zapisuje to na dysk twardy??]
trzeba mieć jakieś specjalne wejście w telewizorze żeby konsola poszła??
co do tego że kupując konsolę powinni produkować na nią gry dłuugo nawet gdy powstanie ps4,mam rację? wiesz może kiedy na ps2 już nie będzie gierek?

M 1

michaylo1

Użytkownik
1. Karta pamięci jest niepotrzebna konsola posiada różnej wielkości dyski od 80GB przez 250 do 360GB.
2. Nowe telewizory posiadają wejścia HDMI, więc wystarczy kabel HDMI, do starszych telewizorów podłączysz konsole za pomocą AV multi out, chyba tak to się nazywa (jest w zestawie). Kabel HDMI jest tylko w niektórych zestawach razem np z pilotem, jakimiś grami.
3. Ps2 nie posiadam, okres żywota konsoli to około 10 lat, po tym okresie wchodzi nowy model, ale gry są nadal produkowane i sprzedawane.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
słuchaj,masz może gtaIV?? patrzyłem na necie i jest tylko wersja angielska(czy polega to na tym,że np. w filmikach jest tłumaczony tekst po polsku czy wszystko jest po angielsku-i opcje i filmiki bez polskich napisów) ????

M 1

michaylo1

Użytkownik
Gta IV akurat posiadam, ale niestety nie pamiętam jak to tam było, ogólnie gra mi się nie podobała i pożyczyłem kumplowi z rok temu.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
a polecasz jakieś gry na ps3 ?? fifa,cos w stylu gta,draogn ball ??
a ty masz podlaczone ps3 do telewizora zwyklego czy takiego lepszego z hd

M 3

mistrzunio

Użytkownik
sportowe(na pewno kupię fife11,grałeś fajna??) , kupię chyba też gta IV( jest jakiś dodatek do tego,to lepsze od gta IV ??) lubie gry w tym stylu-chodzisz,coś tam wykonujesz jakieś misję,takie zręcznościówki też lubię(kiedyś w ps1 miałem crasha ale widzę ze tutaj tego nie ma na ps3),bijatyki też lubię ale chyba nie będę kupował bo to się chyba szybko nudzi ,
a pad od ps1 (taka zwykła większa konsola) pasowałby do ps3?

M 1

michaylo1

Użytkownik
Grałem w FIFE 10 bo była razem w zestawie z konsolą, w 11 nie grałem. Odnośnie Gta IV i dodatków to wyszło kilka, a najlepiej jest chyba zacząć grać od normalnej wersji i przechodzić do dodatków. Jeśli pad ma wejście usb to powinien działać, jeśli nie ma usb to może są jakieś przejściówki ale to już sam musisz poszukać.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
a co do jeszcze podłączenia konsoli do telewizora
tutaj zdjęcie tyłu ps3 http://www.gram.pl/upl/galerie/2573/201001282209067.jpg
i tak: hdmi out to tylko potrzebne do telewziora HD?(jak się nie tam telewziora hd to nie trzeba tego podłączać i gry idą?) , lan to jest do internetu?(jak ktoś nie chce mieć dostępu do neta przez ps3 to nie musi tego podłączać?), a wejści av multi out jest potrzebne tylko żeby konsola odpaliła i grać w gry,tak???(to jest takie samo wejście jakie trzeba podłączyć np.do telewizora w przypadku odtwarzacza dvd ?) i jakieś jeszcze tam kabelki są które trzeba po podłączać czy nie ??

Do góry Bottom