>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Plaskostopie i bol przy bieganiu

roxxo 0

roxxo

Użytkownik
Witam,

Mam taki problem ze mam plaskostopie i gdy biegam to po 5-10 minutach odczowam bol stopy. Po dluzszym dystansie (droga polna, nie rowna, pelno kamieni) musze wrecz z tego bolu przystopowac bieg bo poprostu az sie nie da biegac. Chcialem sie dowiedziec czy ktos z forumowiczow mial taki problem i jak temu zaradzic? Sa jakies moze wkladki do butow czy cos dostpene w aptekach ? Do ortopedy mam 25km i najpierw chcialbym sie tutaj was zaradzic ;)

lalo 36

lalo

Forum VIP
Hmmm ja mam niekiedy problem z piszczelami ... Pytałem się trenera z czego to jest to mi odpowiedział że prawdopodobnie z tego że biegałem po betonie ...
A w Twoim wypadku ? Nie wiem :] Biegaj na palcach a nie na całych stopach ????

roxxo 0

roxxo

Użytkownik
dla mnie nienaturalnie jakos tak na palcach biegac, a jeszcze jak snieg to bym schaby kladl co chwile ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Z 10 lat temu miałem też ból stopy jak biegałem (choć nie z powodu płaskostopia a poważniejszej sprawy ;p) latałem po lekarzach a i tak najlepiej działała taka &quot;komunistyczna&quot; maść na nadwyrężenie mięśni czy tam na obrzęki. Nazywa się Alcacet i jest dostępna bez recepty w każdej aptece. Nie żeby działała jakoś super ale w tej sytuacji to najlepsze rozwiązanie ;-)
Edit
Podejrzewam, że przed i po, bo mnie ciągle naparzało i zużyłem tego z tonę xD

sawas 27

sawas

Użytkownik
Tak, są wkładki do butów, nawet na allegro można kupić, ale to gówno. Ja kupiłem je sobie, bo chciałem mieć kilka cm więcej pewnego wieczoru ????
Jeśli masz płaskostopie, to powinieneś dobór tych wkładek uzgodnić z lekarzem. To chyba proces podobny do produkcji sztucznej szczęki, czyli dobór produktu do indywidualnych cech pacjenta. Muszą być odpowiednio wyprofilowane pewnie, czy coś..
Tu jest coś takiego, ale to raczej nie dla Ciebie, bo chodzi o wyrównanie długości kończyn --&gt;
http://www.allegro.pl/item539359087_wkladki_ortopedyczne_skrot.html#gallery
O! Bardziej myślałem o czymś takim:
http://www.allegro.pl/item523271837_plaskostopie_wkladki_korekcyjne_do_butow_nr_44.html#gallery
I tym konkretnym rysunku:

Do góry Bottom