>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pilkarze, ktorzy zawiesili juz buty na kolku...

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
Chcialbym, abysmy w tym temacie dyskutowali o zawodnikach godnych uwagi, ktorzy juz zakonczyli swoje pilkarskie kariery. Powspominajmy ich, bo niektorych naprawde warto.
na początek i najbardziej na bieżąco...

Rene Higuita pożegnał się scorpion kickiem

43-letni Rene Higuita zawiesił rękawice bramkarskie na kołku. W pożegnalnym meczu na boisku towarzyszyły mu takie gwiazdy kolumbijskiej piłki jak Carlos Valderrama, Faustino Asprilla, Leonel Alvarez, Oscar Cordoba, Mauricio Serna czy Victor Aristizabal. Rene pożegnał się z klasą wykonując swój słynny ruch firmowy - tzw. scorpion kick. Scorpion kick wygląda tak:

http://www.youtube.com/watch?v=eblltixSZWk&amp;amp;feature=player_embedded

Oprócz skorpionowego wygibasa, Higuita zafundował widzom do zestawu perfekcyjnie wykonany rzut wolny:

http://www.youtube.com/watch?v=Na72t3tTt9s&amp;amp;feature=player_embedded

http://pl.wikipedia.org/wiki/René_Higuita

p.s.
Panowie proszę o konkretne wpisy a nie &quot;dwuzdaniowce&quot;

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Zinedine Zidane ... jak bym miał więcej czasu trochę bym tu o nim na wklejał ... ale jak dla mnie najlepszy piłkarz którego pamiętam jak grał i zakończył kariere. Chyba że poźniej coś opisze ;)
Inni to Cantona , Szmajchell , Maldini i wielu wielu innych jedenastke by ułożył konkretną z samych tych co w ostatniej dekadzie zakonczyli kariere ????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Zinedine Zidane ... jak bym miał więcej czasu trochę bym tu o nim na wklejał ... ale jak dla mnie najlepszy piłkarz którego pamiętam jak grał i zakończył kariere. Chyba że poźniej coś opisze ;)

Inni to Cantona , Szmajchell , Maldini i wielu wielu innych jedenastke by ułożył konkretną z samych tych co w ostatniej dekadzie zakonczyli kariere ????

Tak ostatnio z Assitalią rozmawialiśmy na temat piłkarzy ostatnich lat.Szczerze mówiąc to wolę te czasy kiedy byłem dzieckiem kiedy to grali tacy zawodnicy jak Duggary, Barthez, Mendieta, Effenberg, Batistuta, Djorkaeff, Hagi, Zola, Zahovic, Cocu.

To tak na szybko z głowy, ale wolałem futbol tamtych Panów, aniżeli teraz.Nie wiem z czego to wynika, ale jak oglądam na jutubie jakieś powtórki to przypominają mi się czasy MŚ &#39;98 czy ME &#39;00.

Kapitalne czasy.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Warto wspomnieć także braci De Boer, Overmarsa, Blumqvista, Irwina oczywiście Bergkampa. Z wcześniej wymienionych na pewno brakuje Schmeichela, Zidane&#39;a i Batistuty. Można by wiele pisać o zawodnikach, którzy zakończyli kariere na przełomie XX i XXI wieku. Piękne gole Batigola, finezja Zidane&#39;a czy perfekcyjne obrony i ryzyko w polu karnym rywala Petera ???? Jak będzie więcej czasu to powklejam co nieco ;)
PS No i Teddy Sheringham 8)

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Marc Overmars i te jego rajdy po skrzydle. Mistrzostwo. Bergkamp, cwaniak na boisku jakich mało, potrafił takie rzeczy robić, że niektórzy nigdy się tego nie nauczą. Do tej grupy, którą wymienił Qozi dodałbym jeszcze Giovanne Elbera, Patricka Kluiverta (który już chyba skończył karierę), Rivaldo czy starego dobrego Roberto Carlosa (który taką poważną karierę też już właściwie zakończył, teraz dorabia sobie tylko). No i oczywiście Luis Figo.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Wiele nazwisk zostalo juz wymienionych i zgadzam sie z Wami ale... Jay Jay Okocha to byl zawodnik ktory mial technike ( jak dla mnie bo bardzo go lubilem) , jak na osobe pochodzaca z Nigerii naprawde pieknie rozprowadzal pilki i ten jego trik firmowy :

zawsze lubilem ogladac mecze z jego udzialem, choc nie osiagnal w sporcie tyle co zawodnicy ktorych wymieniliscie ale to moj taki idol z mlodych lat...

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Marc Overmars i te jego rajdy po skrzydle. Mistrzostwo. Bergkamp, cwaniak na boisku jakich mało, potrafił takie rzeczy robić, że niektórzy nigdy się tego nie nauczą. Do tej grupy, którą wymienił Qozi dodałbym jeszcze Giovanne Elbera, Patricka Kluiverta (który już chyba skończył karierę), Rivaldo czy starego dobrego Roberto Carlosa (który taką poważną karierę też już właściwie zakończył, teraz dorabia sobie tylko). No i oczywiście Luis Figo.
http://www.youtube.com/watch?v=niWVRSVzAzI

Do góry Bottom