21:00 Włochy - Hiszpania
25. obie strzelą gola @ 1.88 / 20j
Wygrana: 37.60
Unibet
26. Włochy awans @ 1.70 / 20j
Wygrana: 34
Unibet
27. powyżej 25.5 fauli z ewentualną dogrywką @ 1.72 / 10j
Wygrana: 17.2
Unibet
28. Hiszpania powyżej 56.5 % posiadania piłki z ewentualną dogrywką @ 1.85 / 10j
Wygrana: 18.5
Unibet
Czas na pierwszy półfinał.
Hiszpania znowu rzutem na taśmę awansowała do kolejnej rundy. Tym razem udało się to po serii rzutów karnych. Trzeba dodać, że tym samym Hiszpanie mają 30 minut więcej w nogach niż ich rywal. Ale niema co szukać wymówek, Hiszpanie przez ponad 45. minut grali w przewadze i nie potrafili pokonać dobrze w tym dniu dysponowanego Sommera. Pytanie czy Sommer miał swój dzień, czy Enrique ma naprawdę tak nieudolnych napastników. Przecież co wyrabia Moreno, Morata czy Oyarzabal to prosi się o pomstę do nieba.
Hiszpania po raz kolejny zamiast w regulaminowym czasie gry zapewnić sobie awans, wykorzystując większość okazji drży do samego końca. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z najlepszym duetem stoperów na tym turnieju Bonucci- Chiellini. Choć ja uważam, że lepszy duet to Stones-Maguire. Hiszpanie muszą się mocno spiąć żeby przynajmniej raz strzelić gola Włochom. Myślę, że są w stanie to zrobić, tym bardziej, że Włosi stracili na to spotkanie swojego ASA - Spinazzole. Gość rozgrywał turniej życia i wielka szkoda, że zabraknie go w tak wielkim spotkaniu.
O gola Włochów myślę, że nie powinniśmy się martwić. Obrona Hiszpanii popełnia błędy, szczególnie duet stoperów. Simon w bramce również nie jest taki pewny, a Włosi w ataku przecież mają Immobile, Chiese, Insigne czy takich gości w pomocy jak Barrela, który potrafi huknąć z dystansu oraz Jorginho czy Veratti.
Moim zdaniem zobaczymy w 90. minutach przynajmniej po jednym golu z każdej z ekip. Kto awansuje?. Awansuje ten zespół, który zdominuje środek pola i wytrzyma tą presję. Mecz ciężki do obstawienia awansu, ale wierzę tutaj w Hiszpanów i to im właśnie będę kibicował.