>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Piłka kopana (głównie Ekstraklasa)

S 1

sorv

Użytkownik
Witam wszystkich, forum przeglądam od dłuższego czasu (będzie z 2 lata).
Ostatnia runda naszej rodzimej ligi przyniosła mi spory dochód, jako, że Ekstraklasa wraca postanowiłem założyć temat.
Należy spodziewać się bardziej wnikliwych analiz po kilku kolejkach, kiedy liga się rozkręci, a ja sam zobaczę na żywo jak wyglądają poszczególne drużyny.

System stawek wyklaruje się w najbliższym czasie, roboczo przyjmuję skalę 1-10 jednostek.
Najczęściej stawiam single z tego tytułu należy spodziewać się kursów nie mniejszych niż 1.8.

Pozdrawiam i życzę sporo szczęścia :)

S 1

sorv

Użytkownik
1 Kolejka rundy wiosennej / 25.02.11

Cracovia Krakow vs Legia Warszawa
Typ: 2
Kurs: 2.06
Buk: Pinnaclesports
Stawka: 5j
Wątpię czy gra Cracovii jest w stanie &quot;zatrybić&quot; od 1 kolejki. Legia pokazała skuteczność w meczu przeciwko Widzewowi i czerwona latarnia ligi ma czego się obawiać.

Arka Gdynia vs Wisła Kraków
Typ: 2
Kurs: 2.19
Buk: Pinnaclesports
Stawka: 5j
Wisła w dobrym stylu zakończyła rundę, liczę, że nawet osłabiona brakiem braci Brożków oraz Pawełka jest w stanie wywieźć z trudnego terenu 3 punkty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 1

sorv

Użytkownik
Cracovia-Legia 2 ⛔ 5j
Arka-Wisła 2 ✅ 5j*2,19=10.95j
Jak widać po pierwszych dwóch spotkaniach delikatny plus dzięki pięknemu trafieniu Małeckiego w końcowej fazie gry.
Kilka refleksji odnośnie meczu meczu w Krakowie, który zdecydowałem się oglądać:
-Legia była mniej zdeterminowana, przegrywała bardzo dużo pojedynków w środku
-Obrona Legii to chaos, włączając w to Skabę, który fatalną grę na przedpolu przeplatał z udanymi interwencjami. A Antalovic na rezerwie to żadna alternatywa.
-Zmiany Skorży tzn: Chinyama&lt;=&gt;Kucharczyk (czemu nie Manu? Szybko biega, ale co z tego wynika? ;-) ) oraz Mezenga&lt;=&gt;Hubnik są dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Ten ostatni zresztą zapowiada się na świetne wzmocnienie.
Ogólnie myślę, że w nadchodzących kolejkach będę szukał potknięć Legionistów, przy takiej grze nie trzeba wielkich umiejętności żeby ich wypunktować jak nie przymierzajmy GKS Bełchatów w poprzedniej rundzie.
Co do gry gospodarzy nie ekscytowałbym się, zdobyli cenny punkt, na pewno są dobre nastroje w drużynie, ale miejmy na uwadze, że obrona Legionistów była dziś łatwa do ogrania.
Ponadto warto wyróżnić Saidiego, jeżeli się trochę wyrobi to myślę, że stać go na wiele więcej niż pozycja bardzo dobrego zmiennika jak sugerowali specjaliści z C+.
Jutro ciekawie zapowiada się pojedynek GKS&#39;u w Bytomii oraz Lechii w Chorzowie. Na tę chwilę kursy na gości odpowiednio 2.72 i 3.01 w pinnaclesports. Kilka słów więcej i dokładne typy jutro.
Pozdrawiam

S 1

sorv

Użytkownik
Mecze dziś wcześnie, a dzień zabiegany więc na szybko:

Polonia B. - GKS B. 2 , 2.75
Ruch - Lechia - 2 , 3.03

pinnaclesports, stawka w obu przypadkach 5j

S 1

sorv

Użytkownik
Polonia B. - GKS B. 2 , 2.75 ⛔ 5j
Ruch - Lechia - 2 , 3.03 ⛔ 5j

Niestety nie miałem przyjemności obejrzeć meczów więc tym razem bez komentarza.
Dziś ponownie proponuję postawić na gości, Warszawiacy wzmocnieni i z nowym trenerem wydają mi się być mocno przeceniani.
W drugim spotkaniu może zaskoczyć Widzew, który dokonał dwóch wzmocnień na najsłabszej pozycji (radzę nie sugerować się prasą komentującą nabytki, a suchymi faktami), zarówno Gruzin Dzalamidze jak i Riku Riski mogą przynieść nową jakość grze gości. Pamiętajmy, że potrafili chociażby &quot;pyknąć&quot; obecnego lidera 4:0.
Jak gra Lech każdy widział, typowo ekstraklasowa piłka kopana, strasznie się to ogląda. Jeżeli ktoś liczy na ciekawe widowisko w Poznaniu może się srodze rozczarować, trener Michniewicz zapowiadał, że Widzew będzie się bronił (dyplomatycznie wspomniał o &quot;bezpiecznych podaniach&quot;), a lech w ataku pozycyjnym prezentował się ostatnio... Cóż, nie prezentował się :?

Polonia - Górnik Z. 2, 7.2, 5j
Lech - Widzew 2, 6.83, 5j
Pinnaclesports

Swoją drogą myślałem, że kursy na gości pójdą do góry od wczoraj, a nieznacznie spadły. Widać nie tylko ja tu szukam niespodzianek.

Życzę powodzenia.

S 1

sorv

Użytkownik
Polonia - Górnik Z. 2, 7.2, 5j⛔
Lech - Widzew 2, 6.83, 5j⛔
Źle (dla mnie) zaczyna się ta runda. Kilka słów o pojedynku w Poznaniu:
Lech gra totalną padakę i przebłysk przeciętnego na ogół Wilka dał mu 3 punkty. Myślę, że gdyby w Łodzi został Robak, a Michniewicz miał odwagę posadzić na ławce słabo dysponowanego Sernasa (niech no ktoś mi powie, że miał dobrą końcówkę rundy:?) wynik byłby zupełnie inny.
Tyle gdybania.
Kilka dobrych sytuacji Widzewa, zabrakło wykończenia, Lech mógł podwyższyć po strzale z dystansu Kriwca choć myślę, że gdyby strzał był w światło bramki to Mielcarz przeniósłby piłkę.
Kikut lepiej gra w pomocy niż obronie (chyba ameryki nie odkrywam), świetny Rudnevs za dużo nie pograł dzięki Maderze - warto zwrócić uwagę na tego obrońcę, a przed 19stoletnim Gruzinem Dzalamidze może być ciekawa przyszłość.
Co zaś się tyczy reprezentanta Finlandii Riku Riskiego... Pierwszy raz go widziałem w akcji i kupa. Widzew powinien liczyć, że to nie będzie drugi Grzeszczyk :cool:
A i skąpstwo Lecha związane z zakupem Sernasa chyba wyjdzie im bokiem z tym ubaparipem czy jak on tam ma.
Myślę, że w tygodniu przejrzę co będzie grane i jakieś wstępne typy podam, a właściwe kupony pierwszego dnia drugiej kolejki wiosennej.
Tradycyjnie życzę powodzenia ????

S 1

sorv

Użytkownik
Moje propozycje na dziś:

Ruch Chorzów - Legia Warszawa , 1 , 3.25 , 5j
Chelsea - Manchester United , 2 , 3.88 , 6j

Liczę, że Ruch poradzi sobie z dziurawą obroną Legii, która wciąż liczy na MP, tymczasem gospodarze nie mają co marzyć o powtórzeniu wyniku z zeszłorocznych rozgrywek.

W spotkaniu dwóch tytanów Premiership kurs na wygraną gości wydaje mi się bardzo atrakcyjny, tym bardziej, że gospodarze będą grali pod wielką presją wyniku, a Torres powoli wkomponuje się w drużynę.
Typ troszeczkę na czuja, ale radość z oglądania z pewnością większa :grin:

Powodzenia ????

S 1

sorv

Użytkownik
Podsumowanie Lutego:

Zagrałem same single z ligi polskiej, skuteczność 1/6.
⛔19.05j
yield: ⛔ 63,5%

Zachwycający początek ;)

PS. Kursy z poprzedniego posta (nie chcę edytować postów gdzie zamieszczam kupony) są z godziny 16 z pinnaclesports.

S 1

sorv

Użytkownik
Ruch - Legia ⛔
Chelsea - Manu ⛔

obu typów troszkę szkoda, dużo nie brakowało żeby fajne kursy weszły.

Co zaś się tyczy dzisiejszych meczów:
Wisła - Ruch 1 , 1.49, 5j, pinnaclesports
Śląsk - Cracovia 1, 2.23, 5j, pinnaclesports

Ruch, jak się okazało, nawet w Chorzowie nie był aż tak mocny, a Wisła ma plamę do zmycia po porażce w pucharze.
Nie wydaje mi się też żeby Cracovia nagle zaczęła wygrywać, defensywnie zorientowany Śląsk trenera Lenczyka nie podaruje gościom prezentów w postaci łatwych goli. Swoją drogą nie jestem fanem warsztatu tego szkoleniowca i bardzo prawdopodobne w tym meczu wydaje mi się 0:0, ewentualnie under. Gram na gospodarzy coby przyjemniej się oglądało :razz:

S 1

sorv

Użytkownik
Wisła gładko, kusiło -1, szkoda, że nie skusiło.

na dziś:
Widzew-Korona , 1 , 2.56 , 6j
Kusi też postawić wtopę Lecha, pozostałe dwa spotkania z mojej perspektywy mało atrakcyjne.

S 1

sorv

Użytkownik
Podliczmy:
Wisła - Ruch ✅ 7.45j
Śląsk - Cracovia ⛔ 5j (szczęście się nie uśmiechnęło ;) )
Widzew - Korona ✅ 15.36j

Ta kolejka już lepiej wygląda, zobaczymy jak jutro.

Odnośnie pojedynku w Łodzi, który miałem przyjemność obejrzeć z perspektywy trybun, jestem mile zaskoczony postawą gospodarzy. Choć mecz do stanu 3:1 był wyrównany to potem Scyzoryki mogły drżeć przed kompromitacją, nikt by pretensji nie miał gdyby skończyło się wynikiem 5:1.
Na szczególną uwagę zasługują strzał Gruzina i Ediego. Na Dzalamidze już wcześniej zwróciłem uwagę stąd podwójne zadowolenie z jego niesamowitej postawy. Dodajmy do tego dobre zmiany Riku Riskiego oraz Duricia i wychodzi, że lider z Krakowa ma co analizować przed kolejnym pojedynkiem.
Forma Sernasa wyraźnie kuleje, szkoda, że Michniewicz musiał czekać na dowód w postaci zmarnowanej setki po świetnym wyłożeniu piłki przez Duricia żeby zdjąć litewskiego gwiazdora. I tak wydaje mi się, że nie odważy się posadzić tego piłkarza na ławce od 1 minuty w Krakowie.

Jutro dwa pojedynki:

Lechia - Polonia B. [ 1.72 x 3.72 x 5.46 ]
Ostatnio brakło mi szczęścia w bardziej interesujących do stawiania typach, ten mecz sobie (raczej ;)) odpuszczę.
Ciekawiej zapowiadają się derby Warszawy:
Legia - Polonia W [ 2.17 x 3.28 x 3.78 ]
Tu oferta na gości wydaje mi się atrakcyjna. Z tymże polecałbym wstrzymać się ze stawianiem - mam przerzucie, że kurs na Czarne Koszule będzie rósł, może i 4kę przekroczy.

Pzdr

S 1

sorv

Użytkownik
Niestety nie dam rady zagrać później więc po kursach, które są teraz:
Legia-Polonia W, 2, 5j, 3.78
Liverpool-Manu, 2, 5j, 2.61

powodzenia ????

S 1

sorv

Użytkownik
Dziwny trochę był ten mecz Liverpoolu.
Tak czy owak:

Legia-Polonia ⛔5j
Liverpool-ManU ⛔ 5j

Maaaarnie idzie ten marzec.
Przeczuwam remisy w obu dzisiejszych spotkaniach, pomimo fantastycznej postawy Zabrzan w poprzedniej kolejce.
Wątpię czy skuszę się na obejrzenie, któregoś z polskich pojedynków tym niemniej:
Górnik Z - Arka, 1, 5j, 1.83
pinnaclesports

pzdr

Do góry Bottom