#1 (Toto-Mix)
Sporting Lizbona - Benfica Lizbona 10 @1,55
1:0
Newcastle United - Bolton Wanderers 1 @1,60
2:0
Stawka - 5 zł
AKO - 2,48
Do wygrania - 10,90 zł
Temat rozpoczynam od Derbów Lizbony. W najciekawszym dzisiejszym wydarzeniu sportowym, o prymat w stolicy Portugalii zmierzą się Sporting i Benfica. Delikatnym faworytem jest Benfica, ja gram jednak z podpórką na Sporting. Ano dlatego, że to są derby. Sporting może i dołuje, ale robi to zazwyczaj w starciach ze słabszymi ekipami. Na derby, czy mecze z Porto drużyna Lwów się potrafi zmobilizować. Grają na własnym obiekcie, co jest dużym plusem w tego typu starciach. Do podpórki na SCP skłania mnie też bardzo silna linia obrony, którą ostatnio dysponuje Sporting. Bardzo dobry bramkarz Rui Patricio, moim zdaniem zawodnik światowej klasy. Na lewej stronie Emiliano Insua, który odnalazł się w Portugalii po nieudanej przygodzie w Liverpoolu. Na prawej stronie także gwiazda Ligi, i Reprezentacji Portugalii Joao Pereira. W środku zobaczymy ogromny talent Xandao, który mimo młodego wieku już udowodnił że jest klasowym obrońcą, choćby w dwumeczu z Man City w Europa League. W parze z nim solidny Anderson Polga. Do tego Ricardo Sa Pinto dokłada defensywnego pomocnika, którym jest Daniel Carrico, któremu przestawienie na tą pozycję dobrze zrobiło. Z przodu są zawsze groźni van Wolfswinkel czy Capel, więc niewykluczone że coś tam wpadnie. O defensywę jestem spokojny, więc myślę że Sporting tego meczu nie przegra.
Trochę o drugim meczu z kuponu. Tutaj mamy rozpędzone Newcastle, przeciwko przeciętnemu Boltonowi. Sroki wygrywają mecz za meczem. Przede wszystkim dzięki wspaniałej parze napastników z Afryki - Demba Ba i Papiss Cisse. Świetnie się z sobą dogadują, i potrafią rozpukać każdą defensywę. W środku co prawda zabraknie Cheika Tiote, ale wystąpi równie dobry Yohan Cabaye, który nie prezentuje takiej siły fizycznej, ale jest bardziej kreatywny. Na skrzydłach nietuzinkowi Jonas Gutierrez, i Hatem Ben Arfa, wspomagani jeszcze przez Davide Santona. Potencjał ofensywny Srok jest imponujący. Bolton to drużyna przeciętna, dobrze grająca na Reebok Stadium, gorzej radzaca sobie na wyjazdach. Dzisiaj osłabiona brakiem Chung-Young Lee, Tyrona Mearse'a, Stuarta Holdena, i rzecz jasna Fabrice'a Muamby. Ogromne ubytki w drugiej linii, nie zdołają opanować środka pola, a co za tym idzie, Ba i Cisse będą mieli dużo sytuacji bramkowych.
Bilans: +5,90 zł (1/1)
Początek bardzo ładny ????