Janusz Kołodziej under 8,5 @ 1,95
iForbet11
Taka linia na Koldiego, to warto grać poniżej. Przede wszystkim bardzo duża różnica między jego domowymi a wyjazdowymi meczami. U siebie średnia 2,308, na wyjazdach 1,621. Zatem mowa o prawie 0,7 pkt/bieg różnicy. Dodatkowo dzisiaj Koldi jedzie 2x ze Smektałą, na którym może tracić punkty. Wśród rywali najpierw Doyle i Zgardziński, potem Hampel i Thorssell oraz Dudek i Pepe. Po wymieszaniu Hampel i Pepe. Krótko mówiąc nie zdziwiłoby mnie, gdyby dwa razy dał się przywieźć na 5:1. Tor też po opadach, więc wcale nie musi być sprzymierzeńcem Janusza, tak jak było w rundzie zasadniczej, gdy Unia tam wygrała dzięki pogodzie. Wtedy w czasie meczu zaczęło padać i Falubaz przez to przegrał, ale z kolei Kołodziej miał 8pkt po 3 startach, a w dwóch kolejnych nie przywiózł punktu. Nie widzi mi się dzisiaj Jasio z większą liczbą pkt niż 6-7, bo po prostu tyle razy już zawiódł na wyjazdach w tym sezonie, że w niego nie wierzę.
Vaclav Milik over 9,5 @ 1,90
iForbet13
Liczyłem, że może będzie punkt niższa ta linia, ale cóż, gramy to, co jest. Czech w Gorzowie pokazał się z dobrej strony w rundzie zasadniczej. Ostatnio w
GP gorzej, ale tam był inny tor, więc można mu wybaczyć. Dzisiaj przede wszystkim jedzie 3x z juniorami, a że nie ma wśród nich Drabika, to nie powinien tracić. Potem teoretycznie z Lebiediewem, ale nie zdziwi mnie, jak będzie tam zmiana za Łotysza. Plus jest taki, że w tym 13 biegu jego rywalami będą Vaculik i Sundstroem, więc stać go na te 2pkt. Generalnie liczę również na rezerwę taktyczną z jego strony, a przy 6 startach zdobycie 10pkt to po prostu obowiązek dla niego, bo wystarczy 4x2pkt i 2x1pkt, a wiem, że stać go na wygrywanie biegów.
Emil Sajfutdinow over 9,5 @ 1,70
iForbet9...
Tak jak wyżej opisywałem Janusza, że dużo lepiej spisuje się u siebie, tak Emil lepszą średnią - choć minimalnie - ma poza Lesznem. 2,143 na wyjazdach to ładna średnia i czuje, że to dzisiaj będzie główna armata Byków. Jedzie z Kildemanandem, a potem z Kuberą w biegu 12, gdy za rywali będzie miał Dudka i Tondera, a zatem w miarę proste zadanie. Do tego spodziewam się, że pojedzie coś z taktycznej, ale nawet jeśli nie, to przecież w 5 startach zdobycie 10pkt oznacza zaledwie 5x2pkt, a więc nie tak wcale dużo dla tej klasy zawodnika, a nie mam wątpliwości, że przy dobrym starcie spokojnie jest w stanie wygrać jeden-dwa biegi.