>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: European Tour Event 3 - Berlin (19.-21.04.2014)

Status
Zamknięty.
hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Kolejny turniej z cyklu European Tour to nie mogło zabraknąć moich typów. Bukmacherzy późno wystawili kursy, ale też nie widziałem niczego specjalnego na pierwszą sesję (a niespodzianek było sporo). Na wieczór proponuję tripel, w który nie należy wchodzić grubo!

Dean Winstanley v Steve Douglas - Dean Winstanley @ 1,36 ⛔ &quot;popajacował&quot;
Ross Smith v Stephen Bunting - Stephen Bunting @ 1,33 ✅
Alex Roy v Paul Nicholson - Paul Nicholson @ 1,60 ✅
AKO: 2,89 @ Marathonbet 1/10j
⛔
Krótkie wyjaśnienie: Winstanley zawsze dobrze gra w pierwszych rundach, spokojnie powinien rozprawić się z Douglasem. Bunting to solidna marka. Krótko w PDC, ale już pokazał, że potrafi grać i nie stresuje się dopingiem. Nicholson powinien pokazać na co go stać. Od UK Open nie widywany (bo też nie było gdzie) więc ciężko określić formę. Alex Roy ma swoje 5 minut zdecydowanie za sobą. Ostatni sukces to Last 32 w UK Open. Raczej Nicholson powinien awansować dalej, ale lubi czasem popajacować i przegrać po średniej 80.
P.S. Kursy na spotkania oferuje m.in. STS (ako = 2,63, bez podatku 2,31).

hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Steve Beaton v Steve Douglas
Typ: Steve Beaton @ 1,50 ✅
Liczyłem tutaj na kurs w granicach 1,20-1,30, a tu taka niespodzianka, która należy pobrać. Beaton to solidny średniak, który rzadko odpuszcza. Rzuca dużo maksów i robi dobre średnie. Douglas’a widziałem wczoraj po raz pierwszy i powiem szczerze, że wypadł blado. Przegrywał z Winstanley’em 3-5, by wygrać ostatecznie 6-5, ale była to bardziej zasługa rywala niż jego samego.Warto wspomnieć choćby o 1. legu, w którym rzucił kolejno 95-180-180-6, by dopiero 5. lotką zapiąć D20. No cóż, gość mnie nie przekonuje, raczej nie da rady Beaton’owi.
Brendan Dolan v Kirk Shepherd
Typ: Brendan Dolan @ 1,28 ✅
Tu również spodziewałem się trochę niższego kursu na Dolana. Kirk Shepherd to sensacyjny finalista MŚ PDC z roku 2008. Wtedy grając na średniej 86-88 dotarł aż do ostatniego meczu (w którym przegrał z Part’em). Ostatnio bez sukcesów, nawet w turniejach rangi PDPA. Wczoraj rozgromił Hausotter’a 6-1, ale ich średnie nie powalały, odpowiednio: 81,36 v 73,95. Jego rywalem Dolan, który w tym roku ma naprawdę fajną formę. Wygrał 1. turniej w Wigan z cyklu Players Championship, 1 turniej kwalifikacyjny do UK Open, a w samym UK Open zanotował ćwierćfinał. Do tego dołożyć można półfinał Dutch Darts Masters. To wszystko czyni Dolan’a faworytem spotkania. Mam tylko nadzieję, że ani Brendan, ani Steve (powyżej) nie zrobią mi numeru i nie przegrają na własne życzenie.
AKO: 1,93 @ William Hill 3/10j ✅ 2,79j

Otrzymane punkty reputacji: +3
hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Vincent van der Voort v Ian White
Typ: Ian White @ 1,53 ⛔
Ian robi wielkie postępy w swojej grze, za chwilę może należeć do TOPu. Ten sezon rozpoczął świetnie, od ćwierćfinału MŚ PDC, później w 1. turnieju ET dotarł do ćwierćfinału, w 2. turnieju dotarł do półfinału. W międzyczasie zanotował 2 finały w turniejach Players Championship oraz ćwierćfinał w UK Open. Wczoraj pokonał Baxtera po ładnym i zaciętym meczu. Jego rywalem jest van der Voort. Rzadko piszę o meczach H2H, ale tu należy wspomnieć: White prowadzi 4-2, po 4 zwycięstwach z rzędu (ostatni ich mecz odbył się 8 dni temu na PDPA Players Championship, wygrał Ian 6-1). Holender to taki typowy średniak, który przechodzi pierwsze rundy i kończy swój udział. Do tego turnieju przebijał się przez kwalifikacje (Alcinas i Raasztovits – dolna półka). Wczoraj pokonał Thorntona 6-3 (średnie 96,5 v 82,47). Lubię i cenię Vincenta, ale uważam, że nie da rady dzisiaj „Diamentowi”, a zachęca mnie delikatnie zawyżony kurs (1,40-1,45).
Dave Chisnall v Phil Taylor
Typ: Phil Taylor @ 1,22
Sam nie wiem czy jest sens grać Taylora po 1,22. Wczoraj pisałem, żę jeżeli Taylor wygra w 3. rundzie, czyli zostanie do wieczora, to zagra w finale, bo ma sprzyjającą drabinkę. Co oznacza, że lepiej zagrać go jak zwycięzcę w turnieju po 3,25 (niewielki spadek w stosunku do dnia wczorajszego), ale trzeba liczyć się z kontrą w finale. Wczoraj Phil nie dał szans Caris’owi, nie wysilając się przy tym i notując średnią 93,93 (v83,53). Chisnall wczoraj pokonał West’a 6-3, po średniej 96,22. Nie muszę mówić, jakim zawodnikiem jest Taylor, jeśli tylko chce to wygra z każdym. Liczę na to, że będzie chciał wygrać ten turniej (był w Berlinie już w piątek popołudniu), więc w 3. rundzie musi pokonać „Chizziego”.
AKO: White + Taylor = 1,87 @ William Hill 2/10j ⛔2j

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom