>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Patenty na obstawianie wg Dr Crizmo'a

D 27

doggi123

Użytkownik
patenty? o czym ty wogole mowisz, to jest tylko sport i wszystko moze sie zdarzyc.
1. ciagle wchodzenie va bank mija sie z celem bo i tak w pewnym momencie wpadniesz
2. progresja tez odpada bo za maly kurs
nie wiem co z takim czyms mozna wykombinowac.

L 147

luminat

Użytkownik
Mój patent na wygrywanie to wyszukiwanie zdarzeń dwudrogowych w których prawdopodobieństwo wynosi 50%-50%, a kurs na doga wynosi więcej niż 2.75 (najczęściej gram kursy z przedziału 3.0-4.0).
Jeśli dobrze się podchodzi do tego systemu i nie naciąga faktów odnośnie meczy, to zwrot środków finansowych i zarobienie dodatkowych pieniędzy jest gwarantowane.

ace 3

ace

Użytkownik
Mój patent na wygrywanie to wyszukiwanie zdarzeń dwudrogowych w których prawdopodobieństwo wynosi 50%-50%, a kurs na doga wynosi więcej niż 2.75 (najczęściej gram kursy z przedziału 3.0-4.0).
Jeśli dobrze się podchodzi do tego systemu i nie naciąga faktów odnośnie meczy, to zwrot środków finansowych i zarobienie dodatkowych pieniędzy jest gwarantowane.
jakieś przykłady takich zdarzeń ? ;)

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
to faktycznie patenet! ciekawe, jak ocenić to prawdopodobieństwo...

L 147

luminat

Użytkownik
jakieś przykłady takich zdarzeń ? ;)
Trudno znaleźć równo 50% na 50%, ale z dzisiejszej nocki
były dwa takie ciekawe zdarzenia:
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers kursy 1.26 - 4.00 - gdzie prawdopodobieństwo wynosiło 70%-30%
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 54% - 46% 1.16. - 5.50
Pierwszy nie pasuje do tego systemu.... ale stawiając na 1 tak naprawdę &quot;przegrywamy&quot; pieniądze jeśli postawimy kilkanaście takich samych typów których prawdopodobieństwo i kurs wystawiony przez bukmachera rozkłada się podobnie. Utracimy część albo większość pieniędzy którymi obracamy na zakładach. Stawiając na 2 wygrywamy tyle ile byśmy zarobili obstawiając na 100% typ po kursie 1.2 - mając całkowitą pewność że nie przegramy - tak to się rozkłada w dłuższym okresie czasu.
Drugi typ według mnie byłby idealny do tego systemu. Kurs bardzo duży, duże przeszacowanie.
Oczywiście nawet jeśli dwa wyżej wymienione przeze mnie zakłady miały inne wyniki - tzn. wygrałaby Oklahoma i SAS, to stawione na nich pieniądze są tak naprawdę przegrane. Aby cokolwiek wygrać na zakładach bukmacherskich zysk musi być większy od ryzyka - te dwa zdarzenia nie spełniają tego założenia.
W tym systemie nie ma czegoś takiego jak 100% wygrana, tylko jeśli dobrze będziemy dobierać zdarzenia tzn. prawdopodobieństwo będzie wynosić 50%-50% albo z większym prawdopodobieństwem na doga to nie ma żadnej możliwości aby przegrać pieniądze. Bo po serii np. 50 typów, powinniśmy mieć wynik 25 wygranych i 25 przegranych - z niewielkimi odchyleniami.
Jeśli uzyskamy wynik 40 przegranych i 10 wygranych to na pewno typy zostały źle dobrane i ich prawdopodobieństwo nie wynosiło 50%, tylko dużo, dużo mniej.

L 147

luminat

Użytkownik
na jakiej podstawie określiłeś takie prawdopodobieństwo ?,
na pewno nie wynika ono z kursu
Właśnie na tym polega sztuka typowania aby prawidłowo określić prawdopodobieństwo - jest to najważniejsza rzecz, bo od tego zależy czy dany typ da jakikolwiek zysk. Tego prawdopodobieństwa nie wymyśliłem, bo taki był wczoraj podawany na wielu stronach z prediction

majorcom 0

majorcom

Użytkownik
jakie są tego szanse w % że wygramy? spotkanie około 50% 50% i brak gola do 15 minutach, ktoś już kilka takich spotkań obstawił ile weszło?

cock 756

cock

Użytkownik
Jakieś inne buki oprócz Sportingbet, WilliamHill oferują te zakłady?
Choćby Betfair. Przed meczem grasz CS back 0:0, by zlayować po 15 minutach. ;) Warunkiem powodzenia samych tylko założeń jest płynność rynku CS`ów. :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +1
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers kursy 1.26 - 4.00 - gdzie prawdopodobieństwo wynosiło 70%-30%
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 54% - 46% 1.16. - 5.50
...
W tym systemie nie ma czegoś takiego jak 100% wygrana, tylko jeśli dobrze będziemy dobierać zdarzenia tzn. prawdopodobieństwo będzie wynosić 50%-50% albo z większym prawdopodobieństwem na doga to nie ma żadnej możliwości aby przegrać pieniądze. Bo po serii np. 50 typów, powinniśmy mieć wynik 25 wygranych i 25 przegranych - z niewielkimi odchyleniami.
Jeśli uzyskamy wynik 40 przegranych i 10 wygranych to na pewno typy zostały źle dobrane i ich prawdopodobieństwo nie wynosiło 50%, tylko dużo, dużo mniej.
Kilka pytan/sprostowan mam.
Po pierwsze mowisz, ze dla przykladu mecz SAS vs LAL jest dla ciebie 50%-50%, tak? Moim zdaniem to jest mentalnosc w stylu &quot;szansa wygranej w Duzego Totka to 50% - 50%, albo wygram, albo nie.&quot;
Patrzac na statystyki SAS grajac w Domu wygralo 85% swoich spotkan, wiec nawet jak bedziesz miec ten kurs na LAL - 5 (jak dla mnie zbyt wysoki ale dajmy na to, ze mowisz prawde) to i tak bedziesz do tylu w grze dlugoterminowej.
Piszesz, ze w 50 spotkaniach pomiedzy SAS i LAL powinno byc okolo 25 wygranych SAS i 25 wygranych LAL co jest nieprawda. Zalozyles, ze event 1/2 bedzie mial prawdopodobienstwo zdarzenia 50/50 ale to nie jest ruletka gdzie stawiasz na czerwone/czarne.
Musisz rowniez pamietac, ze overy (czy jak chcesz je nazywac underdogi) najczesciej zdarzaja sie grajac na wyjezdzie a mecze na wyjazdach nie sa wygrywane w 50% wszystkich spotkan w NBA...
Przy zalozeniu, ze goscie beda mieli kurs 3 (mniej wiecej srednia(choc moim zdaniem i tak zawyzona)) bedziesz musial wygrac 33% meczow czyli co 3 mecz do break even...
Ogolnie rozumiem twoj tok myslenia, i wlasciwie go popieram, ze trzeba ryzykowac na underdogi by cos wygrac niz ciulac grosze, ale twoja argumentacja mnie nie przekonala ????
1. Brak gola w pierwszych 15 minutach meczu

tytuł chyba mówi sam za siebie, kursy w okolicach 1,3

dalsze patenty wkrótce
Co do tego to nawet nie warto sie odnosic... :/

S 1

szkot80

Użytkownik
1. Brak gola w pierwszych 15 minutach meczu

tytuł chyba mówi sam za siebie, kursy w okolicach 1,3

dalsze patenty wkrótce

Twoim patentem jest jakiekolwiek zdarzenie jakie wystawia bukmacher ? Idąc Twoim tokiem myślenia każdy tu poda zaraz swoje zdarzenie i to będzie patent tak ? Tylko powiedz mi na co to jest patent , bo według mnie to jest patent na głupotę.

Do góry Bottom