Wiem, że brać fb pomoże bo mamy tytaj wszelakiej maści majstrów stąd moje pytanie. Jaką pamięć RAM muszę kupić jeżeli mam płytę główną:
Albatron PM266A (Pro)
oraz:
Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
DRAM:FSB Ratio 4:3
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz
Przepustowość 2133 MB/sek
Tak, więc jakim RAM mam zakupić chodzi mi ile tych MHZ bo na pewno DDR 1 o ile nie SDRAM. Obecnie posiadam 256RAM i trzeba by albo dokupić kolejną kość i teraz pytanie czy jak wsadzę 512MB to będzie "Czytało" obie czy po prostu. Wyrzucić tą a kupić 512 lub 1GB w jednej kości. z góry dziękuję za pomoc.
------
edit: Ok sorki za problem wyczytałem, że ta płyta obsługuje DDR 266MHZ ale jak dostanie więcej to się nie pogniewa tylko będzie czytała jako 266MHZ. Tak, więc wydatek groszowy a komputer zacznie "działać". Temat do zamknięcia.
Albatron PM266A (Pro)
oraz:
Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
DRAM:FSB Ratio 4:3
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz
Przepustowość 2133 MB/sek
Tak, więc jakim RAM mam zakupić chodzi mi ile tych MHZ bo na pewno DDR 1 o ile nie SDRAM. Obecnie posiadam 256RAM i trzeba by albo dokupić kolejną kość i teraz pytanie czy jak wsadzę 512MB to będzie "Czytało" obie czy po prostu. Wyrzucić tą a kupić 512 lub 1GB w jednej kości. z góry dziękuję za pomoc.
------
edit: Ok sorki za problem wyczytałem, że ta płyta obsługuje DDR 266MHZ ale jak dostanie więcej to się nie pogniewa tylko będzie czytała jako 266MHZ. Tak, więc wydatek groszowy a komputer zacznie "działać". Temat do zamknięcia.