Glasgow Rangers - Inverness Caledonian Thistle 1:1 (1:0)
Może to znowu szukanie niespodzianki na siłę, ale jest ku temu, moim zdaniem, niemała szansa. Oczywiście nie ulega jakimkolwiek wątpliwościom, iż zespoły z Glasgow przewyższają całą resztę ligowych rywali co najmniej o klasę i w każdym meczu są zdecydowanym faworytem.
Przed tygodniem zespół z Ibrox odniósł niezwykle ważne zwycięstwo w pierwszych w tym sezonie Old Firm Derby. Wygrana na terenie rywala i to 3:1 na pewno mocno podbudowała podopiecznych Waltera Smitha. 3-punktowa przewaga nad rywalem zza miedzy z pewnością sprawia, iż w szatni The Gers panować będzie teraz większy spokój. Odwieczni rywale od samego początku rozgrywek szli ze sobą "łeb w łeb", ale to aktualny Mistrz Szkocji ma teraz ten komfort przewagi punktowej i świadomość, iż ewentualna porażka nie pozbawi ich fotelu lidera. Tylko coś mi się zdaje, iż wypracowana przed tygodniem przewaga może już stopnieć właśnie jutrzejszego popołudnia.
Inverness z każdą kolejną kolejką pokazuje, iż mimo roli beniaminka, trzeba się będzie z tą drużyną liczyć, gdyż gra naprawdę dobrą piłkę, o czym najdobitniej świadczą osiągane przez nią wyniki. Widać, że Terry Butcher "odwala" w Caley Thistle kawał dobrej roboty. The Gers z pewnością są już myślami przy wtorkowym meczu na Mestalla, gdzie stoczą bój z tamtejszą Valencią, który to da tak naprawdę niemal pewną odpowiedź na pytanie, czy zobaczymy zespół Glasgow w fazie pucharowej, co na pewno byłoby niebywałym sukcesem (są naprawdę blisko i na pewno nie chcą tej okazji zaprzepaścić). Czy w związku z tym odpuszczą sobie mecz z Inverness? Nawet jeśli tak, to różnica w potencjale obu drużyn zdecydowanie przemawia na korzyść The Gers. Ja jednak zaryzykowałbym typ
X2 @3.80 (
unibet)
, ale to tak bardziej dla zabawy (a jak wiadomo bukmacherka to nie zabawa
).
Moje typy:
goście strzelą @ 1.833 (sportingbet)
i co za tym idzie:
obie strzelą @1.95 (sportingbet)
Rangersi tracili przynajmniej jedną bramkę w 7 z 9 spotkań w tym sezonie, więc dlaczego rewelacyjny beniaminek miałby również nie osiągnąć tej sztuki?
Dundee United - Hibernian FC 1:0 (0:0)
Bez wątpienia najciekawszy mecz tej kolejki. Jutro na Tannadice Park należy spodziewać się zaciętej gry i sporej ilości bramek, których w spotkaniach z udziałem The Hibees ostatnio po prostu nie brakuje. Wystarczy wspomnieć, iż zespół z Edynburga tracił przynajmniej jedna bramkę w każdym meczu w tym sezonie! Zresztą w przypadku Dundee jest tak samo!
. Również ani razu nie udało im się zachować czystego konta i aż 6 z 9 spotkań z ich udziałem kończyło się wynikiem overowym.
Moje typy:
over 2.5 @1.909 (sportingbet)
obie strzelą @1.70 (
unibet)
BB: No niestety. Plusy nie są w stanie "przysłonić" minusów, gdyż typów na mecz Dundee z Hibernianem naprawdę byłem pewien.