>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Półfinały Ligi Europejskiej - rewanż - 26.04.2012 - czwartek

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Valencia - Atletico Madryt

Przed Valencią stoi nie lada wyzwanie. Wynik przywieziony z Madrytu nie jest dla nich korzystny chociaż bramka strzelona w końcówce spotkania podtrzymała szanse na awans. Atletico jednak nie będzie biernie obserwować gry gospodarzy, ale będzie starać się przypieczętować awans do finału. Czy defensorzy Valencii będą w stanie zatrzymać będącego w wyśmienitej formie Falcao ? Patrząc na to co Kolumbijczyk wyprawiał w pierwszym meczu z obrońcami Valencii wydaje się to mało prawdopodobne. Atletico finał ma na wyciągnięcie ręki. Czy ktoś pokusi się o typowanie niespodzianki i awans Valencii ?
Athletic Bilbao - Sporting Lizbona

Hiszpańsko - portugalski pojedynek jest nadal nierozstrzygnięty. Na chwilę obecną bliżej finału jest Sporting Lizbona, ale Athletic z pewnością nie odpuści tego meczu. Atut własnego boiska leży po stronie Basków i to oni powinni dyktować warunki w dzisiejszym spotkaniu. W ostatnim ligowym meczu odpoczywał Fernando Llorente. Czy to właśnie on przesądzi o wyniku dzisiejszej rywalizacji ? Faworytem spotkania z pewnością są gospodarze, ale Sportingu na pewno nie można skreślać, bo ta drużyna pokazała już nie raz swoje wysokie umiejętności.
Kursy na LE według Unibet

Zapraszam do dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +9
erxone 10

erxone

Użytkownik
Dla mnie unibet wystawił małą oferte na dzisiejszą LE lecz trzeba coś wybrać żeby ciekawiej się oglądało. Pierwszy i jak narazie najsensowniejszy typ który wpadł mi w oko to over 3.5 rożnego Sportingu. Portugalczycy nie przyjadą sie bronić ponieważ mimo iż wygrali 2-1 w 1 meczu to nie mogą czuć sie faworytami tego meczu ani pewni tego że awansują. Muszą strzelić bramkę żeby czuć się bezpieczniej. A co za tym idzie będą atakować z czego wezmą sie nasze rzuty rożne. Athletic musi atakować więc zapowiada nam sie bardzo ciekawy mecz w którym napewno nie zabraknie akcji pod jedną i drugą bramką. Jak narazie polecam typ na over 3.5 rożnego po stronie Sportingu po kursie 1.72.
Później może jeszcze coś dopiszę .

✅✅✅

dani88 30

dani88

Użytkownik
Z 2 par półfinałowych ten mecz zapowiada się najciekawiej i taki zapewne będzie.Over 2,5 gola to pewniak,Baskowie rzucą się do ataku próbując wykorzystać atut własnego boiska jak i forme którą posiadają wysoką.Sądze że BTS to też dobre rozwiązanie,a nie wierze żeby Sporting gola nie zdobył.Patrząc na to co wczoraj stało się z Realem i mając w głowie pierwsze spotkanie tych klubów warto rozważyć opcje zagrania na dokładny wynik czyli 2-1 dla Atletic co powodowałoby dogrywke.Mój typ to 1.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dla mnie pojedynek Atletico z Valencią jest już rozstrzygnięty. Sorry, ale ja nie wierzę w wielki &quot;kom bek&quot; Valencii. Atletico wystarczy, że strzeli bramkę i będzie po zawodach. Gospodarze tak wielkiej straty nie odrobią. Ten gol w końcówce dał im jeszcze trochę nadziei, ale przy tak świetnie grającym Atletico ciężko pokusić się o niespodziankę. Falcao to jest pozytywny wariat. W lidze, ale przede wszystkim w pucharach strzela ważne i decydujące bramki. Wiele osób mówi, że jego odejście z Porto było krokiem w tył. Dla mnie ten piłkarz się niesamowicie rozwinął w Atletico. Każdy ma swoje zdanie, ale ja mam takie, że on nabrał opanowania. Wykazuje się większą inteligencją gry niż w czasach gry w Porto. Bramki strzela przecudne. Pełna kwintesencja. Drużyna jest co prawda mocno uzależniona od jego osoby, ale czy nie widzimy tego samego w innych, mocnych klubach europejskich ? Kolumbijczyk poprowadzi dziś zespół do finału i kurs na jego zdobycz bramkową wygląda atrakcyjnie.
Valencia - Atletico
Falcao strzeli 2,30 Tobet
⛔
W drugim meczu liczę na emocje (Czyt. dogrywka i ew. karne). Bilbao teraz gra u siebie i tym razem pokażą pazur. Zdecydowanie są w stanie wygrać te rozgrywki, ale na drodze do finału staje im Sporting, którego lekceważyć nie można. Athletic jest faworytem tego meczu, ale moim zdaniem skończy się na 2:1. Sporting by myśleć o awansie bramkę musi strzelić. Gospodarze będą musieli gonić wynik, więc Sporting być może nastawi się na kontry i na pewno coś ustrzeli. Kursy na over mnie nie zachwycają więc odważę się zagrać DW. Druga kwestia to element uzależnienia postawy Bilbao od Llorente. Gdy go nie ma na boisku to ta gra często nie idzie. Drużyna traci pewność siebie i to było widać w meczach ligowych kiedy Llorente odpoczywał (nikt nie jest w stanie grać tylu meczów z takim obciążeniem i presją) to niestety, ale Bilbao traciło punkty. Jest on niezwykle ważnym punktem tej drużyny. Dla mnie to taki katalizator, który daje siłę tej drużynie. Potrafi mieć jedną okazję w meczu i ją wykorzystać.
Bilbao - Sporting
BTS 1,72 Tobet ✅
Llorente strzeli 2,00 Tobet ✅
DW 2:1 8,00 Tobet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Bilbao - Sporting
Dzisiaj o godzinie 21:05 zostanie rozegrany bardzo interesujący mecz w Lidze Europejskiej. Zmierzy się ze sobą Athletic Bilbao i Sporting Lizbona. Jest to mecz rewanżowy. Pierwsze spotkanie w Portugalii zakończyło się zwycięstwem gospodarzy 2:1. Moim zdaniem w dzisiejszym spotkaniu wpadną również co najmniej 3 bramki. Poniżej kilka zdań argumentujących mój typ. Gospodarze w Lidze Europejskiej rozegrali w tym sezonie 13 spotkań i aż w 10 z nich Bilbao miało over 2.5 gola. Daje to około 80% wszystkich spotkań. Bilbao gra w Lidze Europejskiej bardzo ofensywnie co przekłada się na zdobywane jak i tracone przez tą drużynę bramki. Sporting Lizbona w tej edycji Ligi Europejskiej również zaliczał mecze gdzie padały 3 gole lub więcej. Żeby daleko nie szukać wystarczy wspomnieć o ostatnim meczu w Lizbonie czy mecz z Legią Warszawa gdzie wpadły 4 gole (2:2). W tym meczu nie będzie wzajemnego badania się. Moim zdaniem Bilbao ruszy na rywala od pierwszych minut aby odrobić straty z pierwszego meczu. Stawiam na zwycięstwo gospodarzy 3:1 i over 2.5 gola.
Over 2.5 gola ✅

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Valencia-Atletico: Valencia over 2,5 kartki @1,90 Bet365 3 kartki✅✅

Obie ekipy grają ostro i tego chyba nikt z obserwatorów ligi hiszpańskiej nie podważy.Ja skupiam się tym razem na kartkach Valencii,choć Atletico pod wodzą Simeone to chyba jednak więksi brutale niż Valencia.Gospodarze mają jeszcze spore szanse na awans według mnie,tak więc nie będzie dziś odpuszczania.Rzut oka na statsy kartkowe Valencii w pucharach 2011/2012:

1.LE: Stoke(w)=2 żółte
Stoke(d)=2 żółte
PSV(d)=3 żółte
PSV(w)=5 żółtych+czerwona
AZ(w)=2 żółte
AZ(d)=2 żółte
Atletico(w)=2 żółte
2.LM: Genk(w)=1 żółta
Chelsea(d)= 2 żółte
Bayer(w)=3 żółte
Bayer(d)= 2 żółte
Genk(d)=2 żółte
Chelsea(w)=1 żółta

W lidze krajowej od stycznia ujrzeli 67 kartek w 18 meczach co daje średnio blisko 4 kartki na mecz.Valencia to ekipa która wyłapuje kartki bez względu na stawkę meczu oraz siłę rywala.Dla przykładu w pogromie 7-1 z Genk zobaczyli 2 kartki,a rywale żadnej;w meczu w Granadzie zobaczyli 9 żółtych podczas gdy rywale tylko 4..itp-itd. Dziś stawka jest niewątpliwie wysoka a i rywal wyjątkowo mocny i niewygodny.

Otrzymane punkty reputacji: +4
miko5454 80

miko5454

Użytkownik
Athletic Bilbao -Sporting Lizbona
A ja proponuję zamiast Overa na ten mecz grać opcje na Bramki mianowicie od 2-3 kurs przynajmniej w BetClic ciekawy na to bo 2,10... No i pokrywa wygraną w przypadku kiedy padną tylko dwie bramki np 2-0, 1-1.Ja spodziewam się wyniku 2-1 dla Bilbao dlatego wybrałem taką opcję:razz:
Na Więcej bramek po stronie Sportingu nie liczę ale też nie sądze na jakieś rozbicie Portugalczyków przez Hiszpanów.
Gole w meczu(od 2-3)⛔
Kurs:2,10
Bukmacher:BetClic

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Athletic Bilbao - Sporting Lizbona 3:1

Bramki: Markel Susaeta 17, Ibai Gomez 45, Fernando Llorente 88 - Ricky van Wolfswinkel 43
Athletic: Gorka Iraizoz - Andoni Iraola, Javi Martinez, Fernando Amorebieta, Jon Aurtenetxe - Ander Herrera (90+4-Inigo Perez), Ander Iturraspe, Iker Muniain (90-Borja Ekiza) - Markel Susaeta, Fernando Llorente, Ibai Gomez (90+3-Gaizka Toquero);
Sporting: Rui Patricio - Joao Pereira, Anderson Polga, Xandao, Emiliano Insua - Andre Martins (83-Daniel Carrillo), Stijn Schaars, Matias Fernandez (46-Daniel Carrico) - Bruno Pereirinha (63-Jeffren Suarez), Diego Capel - Ricky van Wolfswinkel.
Tydzień temu w Lizbonie gospodarze zwyciężyli 2:1 i w rewanżu bronili jednobramkowej zaliczki. Jednak ich szyki obronne zostały sforsowane już w 17. minucie. W polu karnym Llorente zgrał piłkę klatką piersiową do Susaety, który natychmiastowym strzałem pokonał Patricio.
Sporting wyrównał w 44. minucie. W zamieszaniu podbramkowym piłka trafiła pod nogi van Wolfswinkela, który umieścił ją w bramce tuż przy słupku.
Wydawało się, że pierwsza połowa zakończy się remisem, gdy w doliczonym czasie gry ponownie na prowadzenie wyszli gospodarze. Drugą asystę w meczu zaliczył Llorente a gola w sytuacji sam na sam z bramkarzem zdobył Gomez.
W drugiej połowie żadna z drużyn długo nie potrafiła zadać decydującego ciosu i kibice powoli oswajali się z myślą o dogrywce. Dopiero w 88. minucie gola na wagę awansu zdobył Athletic. Gomez zaczarował obrońcę z prawej strony pola karnego i wstrzelił piłkę na piąty metr. Tam był Llorente, który przystawił tylko nogę i strzałem od słupka umieścił futbolówkę w bramce!

Valencia - Atletico Madryt 0:1 (0:0)
Adrian 60
Valencia: Diego Alves - Jordi Alba, Ricardo Costa, Adil Rami, Antonio Barragan, Sergio Canales, Daniel Parejo, David Albelda, Sofiane Feghouli, Jonas, Roberto Soldado.
Atletico Madryt: Thibaut Courtois - Filipe Luis, Joao Miranda, Diego Godin, Juanfran Torres, Diego, Tiago Mendes, Adrian Lopez, Mario Suarez, Arda Turan, Radamel Falcao.
Gospodarze przegrali pierwszy mecz 2:4 i potrzebowali dwóch goli, nie tracąc przy tym gola, aby awansować. &quot;Nietoperze&quot; od pierwszej minuty rzucili się na rywali. Bardzo aktywny był Sergio Canales, który wrócił do gry po skomplikowanej kontuzji kolana.
Piłkarze Valencii rozpędzali się z każdą kolejną minutą. Narzucili mordercze tempo, ale pomimo zdecydowanej przewagi ich ataki były rozbijane przez solidną defensywę Atletico lub dobrze broniącego Courtois. W 26. minucie w pole karne dośrodkował Soldado, ale w dogodnej sytuacji przeszkodzili sobie Jordi Alba z Canalesem. Valencia naciskała, a Atletico ograniczało się do sporadycznych kontrataków. Na przerwie obie drużyny schodziły przy bezbramkowym remisie. Po zmianie stron obraz gry nie uległ zmianie. Gospodarze atakowali, ale bez rezultatów. W 58. minucie na murawę padł Canales. Wypożyczonemu z Realu Madryt pomocnikowi odnowił się uraz i boisko opuścił na noszach. Od tego momentu zaczęły się kłopoty Valencii. W 60. minucie losy awansu pięknym strzałem rozstrzygnął Adrian. Hiszpan ładnie przyjął piłkę po podaniu od Diego, a następnie kapitalnym strzałem z woleja nie dał szans Diego Alvesowi. Na kwadrans przed końcem na boisku zapanowało olbrzymie zamieszanie. Po dośrodkowaniu Barragana piłkarze Valencii domagali się rzutu karnego, twierdząc, że jeden z rywali zagrał piłkę ręką. Powtórki pokazały jednak, że to zawodnik gospodarzy Tino Costa dotknął futbolówki ręką. Sędzia słusznie nie podyktował karnego, ale na murawie rozpoczęła się prawdziwa wojna. Tiago uderzył w twarz Soldado za co został od razu wyrzucony z boiska. Do ostatniego gwizdka sędziego kibice nie doczekali się wyrównującej bramki i w finale Ligi Europejskiej zagra Atletico.
źródło: http://www.wp.pl/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom