>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Półfinał Ligi Mistrzów: Chelsea Londyn - FC Liverpool 25 IV

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Na Stamford Bridge ekipa Romana Abramowicza, bądź też Jose Mourinho podejmie FC Liverpool Rafy Beniteza bądź też Jerzego Dudka ;) Kto okaże się lepszy? Kto będzie miał bliżej do upragnionego finału? Przed meczem możemy sobie zadawać wiele takich pytań, ale po to zakładam temat aby rozgorzała dyskusja na temat... The Blues czy The Reds? ;)

Oto jak przedstawiają się notowania u bukmachera Bwin

25 kwietnia
20:45 Chelsea Londyn - FC Liverpool 1.95 3.05 3.85

Jeszcze raz zapraszam wszystkich do udziału w rozpracowaniu tego spotkania... ;)

sawas 27

sawas

Użytkownik
Jako kibic CFC bardzo się boję tego dwumeczu...

Pamiętam dokładnie ostatnią &quot;europejską&quot; potyczkę FCL i CFC, która zakończyła się totalną klapą i brakiem awansu dla The Blues. Także w tym roku nie będzie łatwo. Ja osobiście najbardziej obawiam się zabójczej strategii Rafaela, który na pewno cierpi po nocach obmyślając różne nowinki ???? To na pewno będzie bardzo groźny punkt teamu J. Dudka. poza tym oczywiście niezwodny Gerard, dobrze radzący sobie w LM Risse, Bellamy, Crouch i inni.

Jeśli chodzi o Chelsea to ta drużyna także ma bardzo dużo plusów - przede wszystkim wspaniały Didier ! Ten zawodnik jest na pewno obecnie jednym z trzech najlepszych graczy globu, obok Cristiano i Leo. Oprócz tego Lampard, Essien i Ballack w dobrej formie. Także Petr Cech wraca do swojej normalnej dyspozycji, z meczu na mecz obrona Londynu przypomina coraz bardziej tą sprzed dwóch sezonów.

Jeśli Chelsea chce awansować to mecz u siebie musi wygrać i myślę, że to uczyni. Liverpool, moim zdaniem, nie zasłużył swoją grą na obecność w półfinale CL tak jak i Milan... Wg mnie to koniec przygody dla The Reds. Finał z głów wybije im najlepszy piłkarz Afryki ????

P.S. Sor za chaos w analizie :p

beau 1

beau

Forum VIP
Pierwsza część LM w wykonaniu The Reds była naprawde kiepska ale od nowego roku zespół prezentuje w LM i lidze bardzo równą i wysoką formę.Chelsea nie jest zdecydowany faworytem tego spotkania wygrana 2 golami jest nie możliwa w tym spotkaniu będzie mało goli.Zespoły znają się na tyle dobrze, że znają swoje silne i słabe strony.Najpewniejszym typem jest under 2,5 gola.Jeśli chodzi o rewanż to na Anfield Liverpool wygra i wywalczy awans znakomitą grą na własnym boisku.Chelsea kolejny raz finał przejdzie koło nosa :jezora:

sawas 27

sawas

Użytkownik
No tutaj akurat to nie wiem czy masz rację... LM to LM a ostatnie mecze tych rozgrywek pokazały, że Chelsea na wyjazdach grać potrafi... Liverpool także, ale to Chelsea jest obecnie dużo bardziej zdeterminowana. Piłkarze Mourinho mają jednak trudniejsze zadania, gdyż po raz 3 z rzędu, licząc od 1/8 finału grają mecz rewanżowy na wyjeździe. Odwrotnie Liverpool, który zarówno dwumecz z Barcą, jak i PSV mógł przechylać na własną szalę u siebie...

Chelsea walczy na trzech frontach. To może okazać się zwodniczem, ale ja wierzę w mój ukochany klub !! Under - na trzeźwo tak, ale mnie kusi czysta jedynka na CFC. Jestem nawet w stanie powiedzieć, że w tym meczu zobaczymy dużo goli...

P 15

panasik

Użytkownik
dobrze ze chcoiaz ten mecz bedzie transmitowny w TV, mysle, ze chelsea tym razem ogra liverpool, na pewno mocno strona liverpoolu bedzie taktyka beniteza, moim zdaniem jedengo z najlepszych trenerow w premiership ale na przeciwko jest nie byle kto bo jose, mysle, jednak ze determinacja chelsea i generalnie sila i potencjal zawodnikow wezmie w tym meczu gore, wynikiem 0;0 bede zawiedziony, chelsea w formie, zobaczymy po meczu z newcastle w lidze

napoleon 55

napoleon

Użytkownik
CHELSEA-LIVERPOOL MECZ CHELSEA-LIVERPOOL JEST MOIM ZDANIEM NAJCIEKAWSZYM MECZEM W TEJ FAZIE ROZGRYWEK. CHELSEA BEDZIE CHCIAłA WYGRAć NA WłASNYM BOISKU, ALE TRENER LIVERPOOLU BEDZIE STARAł SIę IM W TYM PRZESZKODZIC.
ALE MYSLE ZE CHELSEA WYGRA 2-1 LUB BEDZIE REMIS. TYP 1 KURS 2,00 BET-AT-HOME

hotsauce1986 0

hotsauce1986

Użytkownik
uwazam, ze najbardziej prawdopodobnym tym bedzie tutaj ponizej 2,5 bramki, gdyz jak wiemy oba zespoly maja swietna defensywe, oba bardziej zawsze staraja sie bardziej bramki nie stracic niz ja strzelic. sadze, ze chelsea wygra bardzo skromnie lub padnie remis.

niedziela1989 0

niedziela1989

Użytkownik
ja uwazam, jak muj poprzednik under 2,5
graja razem w lidze, zespoły znają sie ... ustawienie taktyki trenerzy tez dobrze sie znaja... napewno nie padnie duzo brameek, choc moze wpasc w drugim meczy dosyc... cóz bardzo ciekawe spotkanie .. ale mimo wszystko chelsea`y jest moim faworytem

sutek 79

sutek

Forum VIP
[center:1ec41b897c] Chelsea-Liverpool
Typ:X
Kurs:3,10
Buk:Expekt
[/center:1ec41b897c]
Analiza:
W jutrzejszym meczu na Stamford Bridge zmierzą się dwie Wyspiarskie drużyny,które znają się bardzo dobrze.Chelsea ma szanse na wygranie LM jak i Premier League chyba Pucharu Angli(jak dobrze pamiętam).Ostatnio w lidze zespoł The Blues zremisował z Newcastle 0:0 zaś zespoł The Reds 2:0 Reading boa gole strzelił Dirk Kuyt.Wydaje się że Rafa benitez ma patent na zespoł Chelsea poniewaz już raz wyeliminował londyńczyków z LM.Chelsea w poprzedniej fazie LM bardzo mocno męczył sie z Valencią zaś Liverpool gładko pokonał PSV.Dla Liverpoolu została już tylko walka o zwycięstwo w elitarnej Lidze Mistrżów.Gracze z Liverpoolu sięgali już po to trofeum pięciokrotnie ostatni raz w 2005 roku,zaś Chelsea dwukrotnie zdobywała Puchar Zdobywców Pucharów ostatni raz w 1998.Obie dryzuny chcą w tym roku wygrać LM,ale dobrze wszyscy wiemy że któraś z tych drużyn odpadnie na etapie półfinału,tylko nieiwemy która drużyna ;) W ekipie The Blues nie zagra na pewno Arjen Robben a wątpilwy jest występ Andrija Shevczenki zaś w ekipie gościu zabraknie-Fabio Aurelio,Lusia Garcii i Harrego Kewella.Moim zdaniem w tym anglielskim pojedynku padnie wynik resmiowy nie chce mi się wierzyc ze Chelsea przegra na Stamford,chociaż kto wierzył ze Liverpool wygra na Camp Nou :?: Ale i tak trzymam sie mojego zdania bedzie X ;)

sawas 27

sawas

Użytkownik
sutek, bez obrazy - każdy ma jakąś tam intuicję, swoje wyobrażenie o meczu, ale z Twojej wypowiedzi ja wywnioskowałem, że głównym argumentem, który przemawia za Liverpoolem jest to, iż ten klub już raz wyeliminował Chelsea. Innych punktów mówiących o plusach Liverpoolu nie widzę, więc chyba można uznać, że kwestia &quot;znajomości rywala&quot; przeważy w tym dwumeczu.

Ja się z tym w zupełności nie zgadzam, ponieważ ... to kompletnie nie ma znaczenia. Mecze sprzed dwóch lat były meczami zupełnie innych drużyn ! W składzie Chelsea doszło do całego ogromu zmian, zresztą w LFC również i dlatego uważam, że doświadczenia z poprzedniego meczu nie mają większego znaczenia w kontekście dwumeczu. No, może poza jakąś &quot;przewagą psychologiczną&quot; ze strony Liverpoolu, ale to raczej nieważne.

Nie chcę żebyś odebrał moją wypowiedź jako jakikolwiek atak - w tym meczu (jak w każdym innym) może paść remis. Ja, po zobaczeniu twojego typu, oczekiwałem od analizy, by mnie do tego typu przekonała. A tak się nie stało, więc czekam na jakieś bardziej konkretne przesłanki mające zapewnić awans klubowi z Anfield. Mecz już jutro ????

B 0

bartol

Użytkownik
Chelsea:Liverpool X
Ten półfinał dostarczy zapewne wielu emocji kibicom w Polsce gdyż będzie można go obejrzeć w tv. Co do składu to w Chelsea nie zagra Ballack (kontuzja) i zawieszony jest Essien (lubi trunki), nie wiadomo czy będzie mógł grać Arjen Robben. Liverpool również jest osłabiony brakiem Fabio Aurelio, Luisa Garcii i Harry&#39;ego Kewella. Wynik jest trodno przewidzieć! Na pewno będzie dużo walki, gry skrzydłami, być może w końcówce ostrej gry. Przewiduje wynik remisowy ale bramkowy. POZDRAWIAM

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Stawiam tutaj na pewny under -2,5 , wskazuje na to wiele czynników , a przede wszystkim fakt , że jest to pierwszy mecz . Nawet jeśli którejś z drużyn uda się w miare szybko strzelić bramkę nie powinno to spowodować nagle prowadzenia zbyt otwartej gry gdyż obydwie drużyny będą grały ze świadomością że mają jeszcze 2 mecz aby nadrobić ewentualną stratę .

2211kiler 2

2211kiler

Użytkownik
A ja wam powiem tak że nie będzie poniżej 2,5 goli :p Ja widzę tu wynik 2:1 albo 1:2 ze wskazaniem na pierwszy wariant :p Skłaniał bym się bardziej na Chelsea postawić ale Benitez czyni cuda Liverpool już był raz w tej edycji skazany na porażkę z Barceloną i co się stało z dumą Kataloni ??:p Jeśli chodzi o dwumecz to jestem w 80% pewny że Liverpool przejdzie z tej pary :p Głównym moim uzasadnieniem jest to iż Liverpool już pare sezonów nastawiony jest wyraźnie na Ligę Mistrzów a nie na grę w Premiership :p Oni za wszelką cenę będą chcieli wygrać tą edycję LM , bo nie czarujmy się, że Premiership już nie mają szans aby coś senswonego zdobyć:p ( mówimy tu o wygraniu ligi ) Obstawiam finał : Man U. - Liverpool i wygra Man U. ;):p

Ale tak w ogóle ( poza tematem ) uważam za jakieś kompletne nieporozumienie przetargi na transmisję meczów LM . To jest masakra jak można było wczoraj póścić 1300 odcinek M jak Miłość zamiast tak szlagierowego spotkania . Wiem że to są przetargi wcześniej ale bez przesady. Szczerze to wolałbym o 1000% oglądać wczorajszy mecz niż dzisiejszy ale no cóż z TVP się nie wygra . Co o tym myślicie ?? Pozdro

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
A ja wam powiem tak że nie będzie poniżej 2,5 goli :p Ja widzę tu wynik 2:1 albo 1:2 ze wskazaniem na pierwszy wariant :p Skłaniał bym się bardziej na Chelsea postawić ale Benitez czyni cuda Liverpool już był raz w tej edycji skazany na porażkę z Barceloną i co się stało z dumą Kataloni ??:p Jeśli chodzi o dwumecz to jestem w 80% pewny że Liverpool przejdzie z tej pary :p Głównym moim uzasadnieniem jest to iż Liverpool już pare sezonów nastawiony jest wyraźnie na Ligę Mistrzów a nie na grę w Premiership :p Oni za wszelką cenę będą chcieli wygrać tą edycję LM , bo nie czarujmy się, że Premiership już nie mają szans aby coś senswonego zdobyć:p ( mówimy tu o wygraniu ligi ) Obstawiam finał : Man U. - Liverpool i wygra Man U. ;):p

Ale tak w ogóle ( poza tematem ) uważam za jakieś kompletne nieporozumienie przetargi na transmisję meczów LM . To jest masakra jak można było wczoraj póścić 1300 odcinek M jak Miłość zamiast tak szlagierowego spotkania . Wiem że to są przetargi wcześniej ale bez przesady. Szczerze to wolałbym o 1000% oglądać wczorajszy mecz niż dzisiejszy ale no cóż z TVP się nie wygra . Co o tym myślicie ?? Pozdro
Dobrze by było jakbyś w jakikolwiek sposób poparł swą tezę o overku na dziś , bo napisałeś tylko jedno zdanie gdzie nie było żadnej analizy ani statystyk chociaż osobiście wiemy że często ilość goli jest dziełem czystego przypadku ale jednak trzeba podać jakieś argumenty . POZDRO

2211kiler 2

2211kiler

Użytkownik
Jednak trafiliście myślałem że padnie 2:1 albo 1:2 ale to było moje przeczucie , ale nie podobał mi się ten mecz , wolałbym oglądać Man U.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Oglądałem obydwa mecze i zdecydowanie bardziej podobał mi się mecz Chelsea - Liverpool. Na pewno trochę dlatego, że kibicuję The Blues, ale, wg mnie, spotkanie było bardzo fascynujące. Gra nie toczyła się zbyt wiele czasu w środku, nie było dłuższych przestojów (a te zdarzały się w Machesterze), gra była twarda, ale czysta, stosunkowo sporo strzałów, doskonałe parady bramkarskie (Cech - cudeńko) i może tylko mało bramek.

Myślę, że Chelsea tym zwycięstwem może nie zapewniła sobie biletów do Aten, ale bardzo znacznie utorowała drogę do stolicy Grecji... Nie mam kompletnie pomysłu na rewanż. Jeśli Chelsea na pewno nie strzeli więcej niż jednej bramki na Anfield.

Ogólnie mecz był super w porzo, szkoda tylko trochę sytuacji CFC, ale co się odwlecze... to strzelą w Grecji :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom