Co myślicie o takim systemie?
Zasady systemu:
Będziesz obstawiał kolory (ewentualnie parzyste/nieparzyste, duże/małe)
Obstawiasz 1$ na wybrany kolor, jeżeli wygrasz, seria jest zakończona i rozpoczynasz ponownie.
Kiedy przegrasz, następnym razem stawiasz dokładnie tyle, ile właśnie przegrałeś. Jeżeli wygrasz, następna stawka będzie o 1$ podwyższona.
Takim sposobem będziesz postępować do czasu, dopóki nie będziesz 1$ na plusie.
Ważny punkt nastaje, kiedy powiedzmy kończy się przegrana seria, i zaczynasz dążyć do plusa, stawiasz tylko tyle, żeby uzyskać za całą sekwencję 1$. Nie trzeba ryzykować ! (patrz wzór poniżej, punkty 7 i 8 ).
Potem seria kończy się osiągając zysk i ty rozpoczynasz od początku
Wzór:
1. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -1
2. Obstawiasz 1$ i wygrywasz 0
3. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -1
4. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -2
5. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -3
6. Obstawiasz 1$ i wygrywasz -2
7. Obstawiasz 2$ i wygrywasz 0
8. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -1
9. Obstawiasz 1$ i wygrywasz 0
10. Obstawiasz 1$ i wygrywasz +1
Możecie się dziwić, że po wygranym 7. rzucie nie podwyższyła się stawka ponownie o 1$. To dlatego, że gracz już dostał się na zero i system niepotrzebnie nie ryzykuje zastosowanych środków.
Jeszcze druga wersja:
Po przegranej serii stawiasz OD RAZU tyle, żeby być o ten 1$ na plusie (po każdej przegranej znów stawiasz tylko 1$ czekając na wygraną).
System jest bardzo ostrożny i trzeba mieć dużo cierpliwości (szczególnie jak się gra stawką 10 centów).
Testowałem tą drugą wersję na prawdziwe pieniądze z pozytywnym skutkiem.
Trudno mi powiedzieć, która wersja jest ostrożniejsza, pierwsza czy druga.
Plusem jest, że system można stosować przez długi okres czasu, bo pokonuje naprawdę dziwne serie.
Grając za prawdziwą kasę stawką 10 centów, doszedłem z 20 Ł do 100 Ł w 5 dni. Jakbym doszedł do wiekszej sumy to moglbym zwiekszyc stawke, wtedy zarabiało by się szybciej, ale nie chcialem dalej ryzykowc.
Możliwe, że zbyt krótko go testowałem, dlatego zapraszam do testowania i komentowania.
Zasady systemu:
Będziesz obstawiał kolory (ewentualnie parzyste/nieparzyste, duże/małe)
Obstawiasz 1$ na wybrany kolor, jeżeli wygrasz, seria jest zakończona i rozpoczynasz ponownie.
Kiedy przegrasz, następnym razem stawiasz dokładnie tyle, ile właśnie przegrałeś. Jeżeli wygrasz, następna stawka będzie o 1$ podwyższona.
Takim sposobem będziesz postępować do czasu, dopóki nie będziesz 1$ na plusie.
Ważny punkt nastaje, kiedy powiedzmy kończy się przegrana seria, i zaczynasz dążyć do plusa, stawiasz tylko tyle, żeby uzyskać za całą sekwencję 1$. Nie trzeba ryzykować ! (patrz wzór poniżej, punkty 7 i 8 ).
Potem seria kończy się osiągając zysk i ty rozpoczynasz od początku
Wzór:
1. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -1
2. Obstawiasz 1$ i wygrywasz 0
3. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -1
4. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -2
5. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -3
6. Obstawiasz 1$ i wygrywasz -2
7. Obstawiasz 2$ i wygrywasz 0
8. Obstawiasz 1$ i przegrywasz -1
9. Obstawiasz 1$ i wygrywasz 0
10. Obstawiasz 1$ i wygrywasz +1
Możecie się dziwić, że po wygranym 7. rzucie nie podwyższyła się stawka ponownie o 1$. To dlatego, że gracz już dostał się na zero i system niepotrzebnie nie ryzykuje zastosowanych środków.
Jeszcze druga wersja:
Po przegranej serii stawiasz OD RAZU tyle, żeby być o ten 1$ na plusie (po każdej przegranej znów stawiasz tylko 1$ czekając na wygraną).
System jest bardzo ostrożny i trzeba mieć dużo cierpliwości (szczególnie jak się gra stawką 10 centów).
Testowałem tą drugą wersję na prawdziwe pieniądze z pozytywnym skutkiem.
Trudno mi powiedzieć, która wersja jest ostrożniejsza, pierwsza czy druga.
Plusem jest, że system można stosować przez długi okres czasu, bo pokonuje naprawdę dziwne serie.
Grając za prawdziwą kasę stawką 10 centów, doszedłem z 20 Ł do 100 Ł w 5 dni. Jakbym doszedł do wiekszej sumy to moglbym zwiekszyc stawke, wtedy zarabiało by się szybciej, ale nie chcialem dalej ryzykowc.
Możliwe, że zbyt krótko go testowałem, dlatego zapraszam do testowania i komentowania.