>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Oscylator, wyliczenie skutecznosci.

K 12

klexonator

Użytkownik
Witam! Zamierzam wplacic spora sumke na pinnacle, po dlugich przemysleniach doszedlem do wniosku, że najbezpieczniejszym systemem stawkowania bedzie zwykly oscylator, bedzie to wygladac mnien wiecej tak: pierwszy zaklad 1% kapitalu, nastepny 2%, next 3% itd, przy trafieniu cofam sie o 1 prog do tylu. Mam do was prosbe czy mozecie mi wyliczyc jaka skutecznosc bede musial miec po 100 typach aby wychodzic na 0, przy srednim kursie 2.0? Wiadomo plaska stawka to 50%, jak to bedzie wygladalo w tym przypadku?
Z gory dzieki za pomoc, nie mam pojecia jak to samemu wyliczyc, mam nadzieje ze jakis geniusz matematyczny mi pomoze!
Przy zalozeniu ze trafiam 1/2 zaklady.

weles60 365

weles60

Użytkownik
Matematycznie tego nie wyliczysz, bo to czy po 100 typach wyjdziesz na 0 nie zależy tylko od skuteczności, ale też od tego po jakich stawkach będą grane wygrane typy.

Popatrz na dwa skrajne przypadki (wszystkie zakłady po tym samym kursie):
1) Wygrywasz zakłady od 1 do 50 i przegrywasz od 51 do 100
2) Wygrywasz zakład 1, przegrywasz 2, wygrywasz 3, przegrywasz 4 itd.
Skuteczność w obydwu przypadkach wynosi 50%. Grając płaską stawką w pierwszym i drugim przypadku po 100 zakładach będziesz miał taki sam kapitał, ale grając oscylatorem już nie.

Dołączyłem prosty symulator twojego systemu zrobiony w Excelu.

Do komórki B1 wpisujesz przewidywane prawdopodobieństwo trafienia pojedynczego zakładu, do E1 średni kurs, a do H1 wyjściowy kapitał.

W komórce B2 wyświetli się skuteczność po 100 zakładach (np. 58% znaczy, że 58 zakładów było trafionych, a 42 przegranych). W komórce H2 natomiast wyświetli się wartość kapitału po 100 zakładach, a w I2 dla porównania, wysokość kapitału gdybyś grał płaską stawką równą 1% wyjściowego kapitału.

W wierszach od czwartego w dół przedstawiony jest „przebieg gry”.

Wciśnięcie klawisza F9 spowoduje przeliczenie arkusza, czyli zrobienie nowej symulacji.

Zauważ, że jeśli wpiszesz: B1 -50%, E1 – 2,00, H1 – 100,00 i będziesz wciskał F9 to co jakiś czas pojawi się w komórce B2 wartość 50%. Wtedy w I2 (płaska stawka) będzie zawsze 100,00, czyli tyle samo ile na początku, ale w komórce H2 (oscylator) wartość będzie za każdym razem inna.

Można na sucho przećwiczyć system, przy różnych wartościach skuteczności i kursu.

Otrzymane punkty reputacji: +24
Do góry Bottom