>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Orange Ekstraklasa VI kolejka (9-10 Września)!!! Typujcie!!

Status
Zamknięty.
nawes 0

nawes

Użytkownik
GKS Bełchatów-Cracovia
ŁKS-Zagłębie Lubin
Górnik Zabrze-Odra Wodzisław
Arka Gdynia-Legia Warszawa
Wisła Płock-Widzew Łódź
Korona Kielce-Górnik Łęczna
Wisła Kraków-Pogoń Szczecin
Groclin Dyskobolia-Lech Poznań

Zachęcamy do podawania swoich typów z analizami. W tej kolejce parę ciekawy spotkań jest. Derby Wielkopolski. Czy Groclin znów zabłyśnie? A może Lech pod wodzą &quot;Franza&quot; Smudy znów &quot;podaruje&quot; wiele emocji swoim fanom?
Derby Śląska również w tej kolejce? Obie drużyny słabo rozpoczęły. Czy Odra da radę Górnikowi?
Radosław Majdan przeciwko swoim byłym kolegom. Czy powstrzyma napastników &quot;Białej Gwiazdy&quot;. A może będzie bohaterem spotkania?

Co sądzicie? //edit Marcin-Odra

E 0

evileqq

Użytkownik
GKS Bełchatów - Cracovia 1x

Ciekawy mecz, lider naszej Orange Ekstraklasy gra z druzyna ktora ostatnimi czasy (poza ostatnim meczem) zdobywa sporo bramek, z czego niektore z nich to po prostu &quot;stadiony świata&quot;. Jeslki GKS chce dalej myslec o utrzymaniu pozycji lidera musi to spotkanie wygrac .

ŁKS -Z agłębie Lubin x2

ŁKS to dla mnie nadal spora niewiadoma, mysle ze w meczu z Lubinem remis to bedzie wszystko na co ich stac.

Górnik Zabrze - Odra Wodzisław 1x

Gornik, fatalnie rozpoczal sezon, Odra nie gra lepiej - 2 slabiutkie druzyny. Remis lub zwyciestwo Gornika.

Arka Gdynia - Legia Warszawa x2

Arka z jedna bramka w sezonie okupuje ostatnie miejsce w tabeli, w prestizowym meczu z Legia bedzie chciala pokazac sie z jak najlepszej strony, a na wlasnym stadionie 3 kolejki temu zremisowali 0:0 z krakowska Wisla. Legia jesli chce sie wlaczyc do walki o mistrzostwo po prostu musi wygrywac takie mecze z outsiderami naszej ligi.

Wisła Płock - Widzew Łódź 1x

Widzew pewnie zagra jak zwykle bardzo ambitnie, ale nie sadze zeby wystarczylo to na pokonanie Wisly Plock ktora gra na wlasnym obiekcie, mozliwy remis.

Korona Kielce-Górnik Łęczna 1

Korona napewno rozgoryczona &quot;tylko(?)&quot; remisem w Szczecinie bedzie chciala pokazac ze nie jest ligowym sredniakiem, chociaz z drugiej strony w tym sezonie napad z Kielc naprawde nie prezentuje sie okazale, mysle jednak ze na Gornikow z Lecznej powinno to wystarczyc i to z nawiazka.

Wisła Kraków - Pogoń Szczecin 1

Wisle jak dobrze pamietam zawsze gralo sie u siebie trudno, Portowcy w Krakowie zawsze walczyli do ostatniej minuty. Wisla na fali wznoszacej raczej nie bedzie miala problemu ze slabo grajaca w tym sezonie Pogonia. Oczywiscie serce podpowiada x2 ale rozum pewne 1.

Groclin Dyskobolia - Lech Poznań 2

Derby wielkopolski, Lech wreszcie bedzie chcial wygrac - napewno moze liczyc na wsparcie kibicow ktorzy do Grodziska maja naprawde niedaleko. Mysle ze Groclin jest raczej bez szans nawet na remis.

al_capone 29K

al_capone

Gangster
W tej kolejce tak jak już wcześniej napisałem, mamy Derby Wielkopolski, a także Derby Śląska
Nie ma, co ukrywać, że podane pierwsze derby są ciekawsze. Groclin u siebie podejmuje Lech Poznań, który dopiero się &quot;dociera”, Ale gdy obserwuje spotkanie &quot;Kolejorza&quot; naprawdę można zauważyć ładny i ofensywny football. Pechowa porażka z Cracovią, pechowy remis z Wisłą Kraków? Czy tym razem szczęście dopisze Lechowi?
Na pewno łatwo nie będzie. Derby zawsze rządzą się swoimi prawami. Groclin również jest bojowo nastawiony? Ale czy dadzą radę Poznańskiemu Lechowi?
Co sądzicie o Tym spotkaniu?

W drugich derbach, tym razem Śląska, Zabrzański Górnik podejmuje na własnym boisku Odrę Wodzisław. Obie drużyny grają miernie. W Wodzisławiu nastąpiła zmiana trenera. Waldemar Fornalik po roku pracy, został zwolniony. Jego następcą jest doświadczony Marcin Bochynek, którego większość zna. W 1996 roku wprowadził On Odrę do I ligi. Tym razem ma inne zadanie, musi utrzymać &quot;niebiesko-czerownych&quot; w ekstraklasie. Czy mu się uda? Tego narazie nikt nie jest pewien. W tej chwili musi odbudować morale zespołu, a także ustalić optymalny skład. Na pewno 3 punkty w meczu z Górnikiem, dobrze wpłyną na drużynę.
Możemy spodziewać się wyrównanego spotkania, w którym minimalny błąd może zadecydować o rozstrzygnięciu.
Jak Wam się wydaje, który Śląskim zespół będzie na &quot;tarczy&quot; w tym pojedynku?

Również chciałbym się dowiedzieć od Was drodzy użytkownicy, co myślcie o pozostałych spotkaniach?

Pozdrawiam

mooserix 0

mooserix

Użytkownik
pechowy remis z Wisłą Kraków
Człowieku czy ty widziałeś ten mecz :?: Jeżeli można mówić o pechowym remisie to tylko dla Wisły :!: Wisła kontrolowała cały mecz i tylko przez głupie błędy zremisowała. Zastanów się za nim jeszcze raz palniesz taką głupote.

Pozdrawiam

Tak, Wisła była lepsza :?: , ale przegrywała do chyba 82 minuty 3-1. Bramka na 3-3 padła już w doliczonym czasie gry. I tutaj mieli pecha. Bramka samobójcza dla Lecha, i błędy w końcówce Lecha Poznań, zadecydowały o remisie

mooserix 0

mooserix

Użytkownik
A co do meczów:

▶ GKS Bełchatów-Cracovia Mój typ: 1 ✅ 2-1
GKS bardzo dobrze zaczęło sezon. Wskoczyło na pozycje lidera i nie chce jej opuścić ???? . W tym meczu spotka się z Cracovią która jest zespołem dość dziwnym. Wygrywa (fakt że dość szczęśliwie ale jednak) z Lechem żeby potem zremisować z Groclinem. Ciężko stwierdzić w jakiej będą formie ale Bełchatowianie są w lepszej dyspozycji i powinni to spotkanie wygrać.

▶ ŁKS-Zagłębie Lubin Mój typ: X2 ✅ 2-2
Zagłębie wygrało ostatnio z GKS i widać że z meczu na mecz gra coraz lepiej. ŁKS jest wielką niewiadomą ale piłkarze z Lubina powinni spokojnie ich pokonać. W najgorszym dla nich wypadku padnie remis ale powinni zdobyćkomplet punktów.

▶ Górnik Zabrze-Odra Wodzisław Móje typy: Bezpiecznie: X2 ✅ Ryzykownie: X ✅ 2-2
W tym meczu spotkają się dwie drużyny o podobnym potencjale. Teoretycznie lepsi są piłkarze Odry. Wiadomo derby rządzą sięswoimi prawami i dlatego uważam że w tym meczu padnie remis albo ewentualnie zwycięży Odra.

▶ Arka Gdynia-Legia Warszawa Mój typ: 2 ⛔ 1-1
W tym meczu niespodzianki nie powinno być. Posada Wdowczyka wisi na włosku i Legia to spotkanie musi wygrać tym bardziej że Arka nie postawi raczej żadnego oporu, choć trzeba pamiętać że Arka w tamtymsezonie sporo remisowała a Legia nie zachwyca ale jednak powinna to spotkanie wygrać.

▶ Wisła Płock-Widzew Łódź Mój typ: X ✅ 2-2
Wisła Płock nic ciekawego po odejściu Jelenia nie pokazuje, natomiast Widzew nieźle zaczął i widać że Łodzianie grać w piłke potrafią. Jednak Wisła jest ekipą solidna i w tym meczu powinien paść wynik remisowy.

▶ Korona Kielce-Górnik Łęczna Mój typ: 1 ✅ 2-0
Kolporter osłabił się znacznie przed tym sezonem. Z drużyną pożegnał się najlepszy strzelec Piechna. Znaczenie osłabił przednią formacje Kielczan ale nie na tyle żeby nie zdobyli trzech punktów w meczu z Górnikami z Łęcznej

▶ Wisła Kraków-Pogoń Szczecin Mój typ: 1
Do tego meczu nie trzeba chyba nawet komentarza. Wiślacy pod wodzą Petrescu grają coraz lepiej. Solidna obrona połączona z dobrymi skrzydłami, niezłym środkiem i bramkostrzelnym atakiem powinna roznieść brazylijską Pogoń.

▶ Groclin Dyskobolia-Lech Poznań Mój typ: 2 ⛔ 1-0 &lt;chyba największa sensacja tygodnia&gt;
Lech słabo zaczął sezon, ale widać że się rozkręcają o czym świadczy ostatni remis z Wisłą. Powinni wygrać to spotkanie żeby czołówka im za mocno nie uciekła.

Podobno najtrudniej być prorokiem we własnym kraju i z tym się trzeba chyba zgodzić. Polska liga jest kompletnie nieprzewidywalna ale chyba jednak podane wyżej typy powinny wejść.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Górnik Zabrze-Odra Wodzisław

Derby Śląska spotkanie na bij zabij jak co derby tutaj na pewno można się spodziewać ciekawego spotkania ponieważ Odra preferuje nowy styl ponieważ powrócił Marcin Bochynek trener który z tą drużyną osiągnął bardzo wiele jak choćby awans do Ekstraklasy. Dlatego tutaj dużo przemawia właśnie na korzyść Odry która zajmuje przedostatnie miejsce w Tabeli i jest mecz kluczowy dla gości z Wodzisławia jak będzie zobaczymy ja tutaj typuje wygraną ODRY

Typ : 2

GKS Bełchatów-Cracovia

GKS w tym roku spisuje się bardzo dobrze tymbardziej na własnym obiekcie trener Olest Lenczyk zrobił duże postępy z tą drużyną i już są efekty bo po 5 kolejkach są na 1 miejscu i spokojnie zbierają pkt. a rywala muszą ich gonić. w tym spotkaniu sądze że GKS będzie dominował od początku spotkania i wygra to spotkanie

Typy : 1 i Powyżej 2,5 Gola

Wisła Kraków-Pogoń Szczecin

Pogoń spisuje się coraz lepiej jak i Wisła który chce zdetronizować Legie i odbić Mistrzostwo dlatego w spotkaniu takim jak z Pogonią muszą gromadzić komplet pkt. Brazylijska Pogoń okazała się totalnym nie wypałem i radzi sobie bardzo słąbo chodź jak zapowiada trener odbijają się powoli od dna natomiast w Wiśle jest coraz lepiej zaczyna grać dobrą piłke i w tym spotkaniu nie widze innego rezultatu jak wygranej Wisły

Mój Typ : 1

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Groclin - Lech

Juz w najbliższa sobotę dojdzie do derbowego spotkania pomiędzy Dyskobolią Grodzisk Wlkp. a Lechem Poznań.
Groclin który w tym sezonie nie wygrał ani jednego spotkania jest w ciężkiej sytuacji , grają nie tylko o punkty ale i o posadę Wernera Liczki który wyczerpał juz limit cierpliwości Zbigniewa Drzymały.
Lech natomiast będzie chciał zmazac plamę po remisie z Krakowska Wisłą mimo prowadzenia do 91 min. meczu 3-2. W Lechu na pewno nie zagra kontuzjowany Jacek Dembiński , reszta zespołu jest zdrowa.
W porównaniu z zeszła kolejka poznańska drużyna poważnie się wzmocniła ściągając reprezentanta Peru Henrego Quinterosa , a ponadto Marcina Drzymonta , Fernando Bonjoura , Marcina Sobczaka.
Obrona która traciła tyle bramek została wzmocniona dwoma zawodnikami wiec można się spodziewac że kłopoty z defensywą wkońcu staną się przeszłością.
Dyskobolia natomiast nie będzie mogła skożystac z Michała Golińskiego który nadal leczy uraz wiązadeł krzyżowych.
Jak się mówi gospodarz ma po swojej stronie trybuny oraz kibicow , jednak jak to zawsze bywa w derbach Wlkp. na Grodzisk najeżdżają fani Kolejorza którzy stanowią przynajmniej polowe stadionu.
W tym meczu kibice chcą pobic rekord z poprzedniego sezonu kiedy stawili się w liczbie 2.5 tys. teraz chcą minimum aby było ich 3 tys. jest to bardzo prawdopodobne ponieważ w pierwszy dzień sprzedaży biletów w ciągu 3godz. rozeszło się cale 1.8 biletów przeznaczonych dla Lecha.
Kibice jednak nie przejmują się brakiem biletu i mimo tego udają się na mecz swoich ulubieńców.
Lech gra bardzo dobrą piłkę , bardzo skuteczną i mimo tego ze tracą dużo bramek wydaje się jednak faworytem spotkania.

Przewidywane składy ;

Dyskobolia ;
Sebastian Przyrowski , Mate Lacic ,Vlade Lazarewski , Błażej Telichowski , Krzysztof król , Piotr Piechniak , Piotr Swierczewski , Dariusz Gesior , Jarosław Lato , Piotr Rocki , Adrian Sikora

Lech :

Krzysztof Kotorowski , Marcin Wasilewski , Bartosz Bosacki , Marcin Drzymont , Grzegorz Wojtkowiak , Marcin Zajac Maciej Scherfchen , Henry Quinteros , Jakub Wilk Piotr Reiss , Zbigniew Zakrzewski

damian77 34

damian77

Forum VIP
Nie doceniacie mojej Wiselki...Widzew moze zaczol grać dobrze w tym sezonie..Ale skad wiecie jaka forme pokaza po przerwie?? Moim zdaniem Wiselka Wygra...1-0 , 2-1..W Płocku na dodatek popadalo ???? I bedzie slizgo...wiec zobaczymy ???? Ale ja wierze w sily chlopakow z plocka :!: 3 punkty dziś zostana w plocku :!: pozdrawiam :mrgreen:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom