>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Okradziono Mnie!

L 0

lukaszf3

Użytkownik
Mam spory problem! Dzisiaj ktoś przejął moje konto zmienił adres email na moim koncie i prawdopodobnie ukradł pieniądze jakie na nim miałem a było tam ponad 800 zł!!! Czy ktoś miał podobny przypadek? Co mogę zrobić? Napisałem już do moneybookers o całej sytuacji i poczekam na odpowiedź. Czy jest szansa ze odzyskam te pieniadze? Przeciez ta osobe idzie namierzyc, przynajmniej tak mi sie wydaje! Zastanawiam sie czy mam zglosic doniesienie na policji? Pomozcie!

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Taką osobę nie jest łatwo namierzyć, nie wiadomo czy policja w ogóle przyjmie to zgłoszenie. Skontaktuj się z Moneybookers, ale wątpię, żeby to pomogło.

spike761 37

spike761

Użytkownik
Jak dla mnie mb ma slabe zabezpieczenia,powinni wysylac smsa na kome z np. haslem , albo cos innego , jesli sie chce wyslac pieniadze jak to jest w bankach.

Mi sie juz raz wlamano na konto , osoba przejela emaila,ale tak to zrobila,ze na moim emailu nie bylo sladu , ale dalem przypomnienie hasla i sie dostalem na swojego konto,bo zdarzyla haslo zmienic.Wchodze na konto a tam 26 zl , a mialem 0,
Popatrzylem w ostatnie transakcje i tam bylo , ze przez Moje konto ktos zrobil przekret, z nieznajomej karty -visa pobral okolo 1500zl pieniazki przez godzine byly na koncie wynika z historii i przelal je na inne konto mb ,zostawiajac 26zl

Sprawe zglosilem do mb i okazalo sie iz konto mi calkowicie zablokowali oraz kazali otworzyc nowe konto,
Otworzylem nowe konto i wszystko ok tylko tez ostatnio przyszla mi informacja na emaila , ze ktos probowal sie logowac na Moje nowe konto poniewaz mialem bledne zalogowania,

Po tej sytuacji uwazam , ze jak dla mnie pewniejszy jest neteller,

simons 646

simons

Forum VIP
A jakie hasła mieliście na tych kontach gdzie się wam włamali ? Chodzi mi o to, że czy były krótkie, składały się tylko z liter lub cyfr, czy były &quot;banalne&quot; tzn. coś w stylu &quot;qwerty&quot; etc.
Z ciekawości, chodzi mi o to czy włamania są zależne od jakości haseł. Oczywiście nie chcecie, nie musicie odpowiadać ????

R 0

rebmar

Użytkownik
Każde hasło jest do złamania :] Metodą słownikowa itd i MB oddaje hasła ???? ale ja myślę że tego co okradziono musiał ktoś to zrobić znajomy przez trojana ???? no chyba że miał większą znajomość to zrobił to exploitem ataki są banalnie proste :razz: a jak tam było 1000zł na koncie to teraz aby kod pocztowy i data i zarobił 1000zł datę albo znał albo na buku jakiś sprawdzi albo nk ????
a jeszcze Jedno nigdy się nie chwal ze coś masz :]

C 6

c.suarez

Użytkownik
Panowie i tak to własnie jest chwlicie się jak coś wygracie ukazujecie screeny z MB przecież jest masa programów do tego typu rzeczy hakowania.Wystarczy znać kogoś login ktoś przesyła ci reklame na e-mail typu 10zł za free ty to otwierasz i już kolo ma hajs twój. Ostatnio był nawet taki magik na livesports czacie może to nawet on ci hakował pisał że ma dużo hajsu i ze wysyła 30zł na MB i kazał podawać adresy e-mail by wysłać hajs co się okazało po 2h ludzie płakali bo mieli debety
Jesli chodzi o hajs to raczej już nie odzyskasz lepiej zadzwon do mb a nie drogą elektroniczną . Niektórzy ludzie piszą że mb jest słabo chronione bzdura największa. Konto na mb zakładając to podstawą jest dać adres e-mail tylko do korzystania z tego konta nie swój ogólny e-mail do rzeczy innych. zakładając e-mail jako nasz login do mb masz znać tylko ty jako osoba posiadająca konto a nie jakies konta typu torenty czy inne strony jesli ktoś ma poczte na o2 i ma jako login w mb można wyłączyć możliwość przesyłu reklam na poczte i już sprawa załatwiona.
Konto to rzecz święta i tylko właściciel powinien mieć dostęp do danych nikt po za tym. Ale fakt nie warto trzymać większych pieniędzy zbyt długo na MB jak i ogólnie do tego macie konto bankowe najbezpieczniejszy sejf na kasę

bludek 367

bludek

Użytkownik
Moim zdaniem o wiele łatwiej włamać się na maila (i odzyskać hasło) niż włamać się na MB. Jeśli ktoś ma w wielu miejscach takie same hasła jak na MB to sam ułatwia życie złodziejowi.

Stron, na których złodziej wyłudza dane jest multum. Sposób działania jest prosty. Na rynku pojawia się &#39;bukmacher&#39;, który robi promocję 5$ za friko i jedyną opcją wypłaty jest MB. Starczy założyć konto i już złodziej ma Nasz adres mailowy z MB. Do tego podajemy datę urodzenia, kod pocztowy i większość danych osobowych. Jeśli dodatkowo hasło, które podajemy do logowania jest zbliżone do tego z MB lub maila to pretensje można mieć tylko do siebie. Złodziej może liczyć na naiwniaków, którzy zrobią depozyt, a przy okazji próbować włamów na konto.

MB po kilku nieudanych próbach logowania blokuje dostęp do konta. Dodatkowo po każdym nieudanym logowaniu przychodzi powiadomienie mailowe. Złamanie silnego hasła trwałoby miesiącami, a w MB jest tylko 5 prób. Znacznie słabiej zabezpieczone są konta pocztowe.

Szansa na odzyskanie pieniędzy jakaś jest. Zawsze warto próbować, jednak jeśli złodziej w jakikolwiek sposób poznał hasło to cała wina leży po stronie użytkownika.

W dzisiejszych czasach trzeba mieć solidne hasła, zabezpieczony komputer antywirusem i trochę oleju w głowie, żeby nie klikać każdego linka jaki się pojawi. Warto też ograniczyć wycieczki po MB czy bukmacherach kiedy korzystamy z cudzego lub ogólnodostępnego komputera.

Do góry Bottom