>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Oferta "pracy"? Czy coś mi grozi?

I 0

imrahil

Użytkownik
Witam. Mam taką stronę internetową:
http://pokerr.linuxpl.eu/

Dziś na gg napisał do mnie jeden gość. Skrócę trochę naszą rozmowę.

Generalnie chodzi o to, że za pośrednictwem tej strony rekrutuję ludzi do gry w pokera online. Za każdego poleconego otrzymuję jakieś tam drobne profity od pokerstrategy.com

Koleś napisał do mnie, że poda mnie na policję, ponieważ naciągam ludzi oferując nierealne do osiągnięcia zarobki. Twierdzi, że zarobić da się tylko poprzez wcześniejsze zainwestowanie dużej kasy. Kiedy ja na stronie wyraźnie mam napisane, że nie trzeba nic wpłacać. Gość powiedział, że nazywa ie robert czyzniewski i jest refernetem ds. zatrudnienia.

Czy coś faktycznie mi grozi, czy koleś robił se jaja?
Dodam jeszcze, że mam ofertę na portalu oferia.pl:
http://oferia.pl/zlecenie.asp?zid=5521

klammer 0

klammer

Użytkownik
jezeli faktycznie jest tak jak on pisze (czyli ze podajesz bledne informacje)to podpada pod paragraf o oszustwie i wiaze sie ze wszystkimi konsekwencjami zawartymi w kodeksie karnym

V 256

vernix

Użytkownik
Czytałem zapis rozmowy na forum prawnym.

- Jeżeli jesteś w stanie udowodnić, że możliwe są zarobki na określonym poziomie przy braku żadnych wkładów własnych, to nawet gdyby delikwent złożył zawiadomienie do policji/prokuratury masz dowody, że nie możesz być posądzony o oszustwo
- Na Twoją niekorzyść przemawia to, że ogłoszenie jest zbyt lakoniczne i nie można na jego podstawie wywnioskować o co dokładnie chodzi oraz że plączesz się w swoich wyjaśnieniach w rozmowie (np. najpierw mówisz, że nie masz z tego żadnych profitów, później jednak że tak)
- Wystarczyło się zapytać delikwenta na podstawie jakiego przepisu Cię zaskarży, bo jeżeli mówi, że wyłapuje &quot;oszustów&quot; to zapewne ma ku temu podstawy prawne (nie może pójść na policję i powiedzieć, że ten i tamten robią tak i tak, i że jest to &quot;ble&quot; i niedobre)

Podsumowując, wiem jak działa Pokerstrategy i aby zdobyć kapitał startowy wystarczy się zarejestrować w pokerroomie oraz wypełnić quiz, bez żadnych depozytów. Sądząc po jego, nietrzymającej się kupy, wypowiedzi chciał Cię tylko nastraszyć.
Proponuję jednak zebrać wszystkie niezbędne informacje włącznie z regulaminem Pokerstrategy.
Martwić możesz się jak przyjdzie Ci wezwanie do stawienia się na policję w celu wyjaśnienia, wtedy proponuję natychmiast, jeszcze przed pójściem na komisariat, udać się do prawnika, aby zapoznał się z sytuacją. Ale mówię, mało prawdopodobne jak dla mnie, że koleś cokolwiek z tym zrobi...

V 256

vernix

Użytkownik
Wydaje mi się, że do 2 tygodni (nigdy wezwania nie dostałem ???? ). Ale wiadomo jak działa u nas wymiar sprawiedliwości, więc jeżeli dostaniesz wezwanie po pół roku to nie bądź zdziwiony ????
Po za tym samo wezwanie nie oznacza, że jesteś o coś posądzany, a co gorsza winny...

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Pewnie osobnik próbował cię zastraszyć , najlepiej to iść do zaprzyjaźnionego prawnika jeżeli takowego masz i skonsultować się z nim o ile oczywiście takiego znasz.

I 0

imrahil

Użytkownik
Nie znam niestety takowego. Gdybym znał, to bym poszedł już dawno. Oby sprawdziło się to co mówisz. Wiesz, im więcej o tym myślę, tym bardziej wydaje mi się, że gość próbował wyłudzić ode mnie pieniądz (czekał na propozycję łapówki?). Jednak obawa zawsze pozostaje.

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
hehe przeczytałem temat pobierznie, i mysle, że możesz spać spokojnie

jakby sprawy w sądzie były za takie rzeczy to by trzeba było 5 lat na sprawe czekać

ktoś sobie jaja z Ciebie robi

I 0

imrahil

Użytkownik
Wiesz, ja niby nie jestem głupi (to nie moja opinia jakby co :p). Czuję oczywiście, że to jakaś jedna wielka bzdura, ale niepokój zawsze pozostaje.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Mogłeś pomyśleć najpierw potem zrobić taka już mentalność polaków którzy próbują na wszystkim zarobić.

Do góry Bottom