>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Obliczenie wygranej - Kupon wielokrotny BAH

korbian 25

korbian

Użytkownik
Chciałem dziś póścić na BAH&#39;u taki kupon :

Manchester United - Manchester City (podwójna szansa) / typ 1X / kurs 1,34
FC Dordrecht 90 - Cambuur Leeuwarden (podwójna szansa) / typ 2X / kurs 1,31
AS Roma - SS Lazio Roma (podwójna szansa) / typ 1X / kurs 1,24

* stawka: 100 pln
* kurs: 2,18
* wygrana: 217 pln

Ale nigdy nie grałem kuponu wielokrotnego i nie wiem na jakiej zasadzie jest tam
obliczana wygrana.. szukałem w regulaminie BAH&#39;a ale nic nie znalazłem tak więc pisze tu..

Aby umieścić zakład wielokrotny, wybierasz do jednego wydarzenia kilka typów np. Typ 1 i Typ X.
Manchester United - Manchester City / typ 1 @ 2,25 / typ X @ 3,25
FC Dordrecht 90 - Cambuur Leeuwarden / X @ 3,30 / typ 2 @ 2,15
AS Roma - SS Lazio Roma / 1 @ 1,90 / typ X @ 3,50

* stawka/rząd: 12,50 pln
* całkowita stawka: 100 pln
* kurs: 4,69
* wygrana: 469 pln

- wiem, że gdy np. Roma przegra mecz z Lazio to cały kupon idzie w hu..
ale przyjmijmy że Manchester, Cambuur mecz zakończył sie wygraną
a Lazio z Romą zremisowali. Wtedy na kuponie wszedły mi następujące kursy :

2,25 / 2,15 / 3,50

1) Jak wyliczyć z tego wygraną ?
2) Bardziej opłacalne jest granie na podwójną szanse ?

** jeśli taki temat istnieje to wybaczcie, ale nie znalazłem :/

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Wygrana to zawsze iloczyn kursów trafionych zdarzeń i stawki , tak więc w tym przykładzie:
2.25*2.15*3.5*12.5=211.64

korbian 25

korbian

Użytkownik
@edi8 ty zawsze udzielasz mi pomocy na forum..
- mianowicie granie tym systemem do niczego nas nie przybliza ? lepiej grac podwójną szanse, czy ewentualnie w ako jak nie jestem pewny czegos ?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Tu nie istnieje alternatywa czy grać podwójną szansę czy ako ???? a jedynie: czy grać podwójną szansę czy pojedyńcze typy tzw. coverem , tzn. dobierając po 2z3 możliwych rozstrzygnięć - ponieważ i tak i siak chcesz przecież grać to jako kupon/kupony AKO składające się z 3 meczów...

Sam podałeś wyliczenie przy grze 3 zdarzeń i każde w ramach kuponu AKO jako podwójna szansa - ze stawką 100zł dające wygraną brutto 217zł , ale także wyliczenie dla gry tych 3 zdarzeń w ramach gry coverem ( po 2z3 możliwości ) co daje 8 możliwych układów w ramach takiego systemu , bo 2*2*2=8 i wtedy kasa 100zł przeznaczona na tę grę , dzieli się na 8 części dla każdego z 8 kuponów oddzielnie , co tworzy stawkę każdego z kuponów jako 100/8=12.5zł

Więc końcowa wygrana zależy zawsze od tego co będzie trafione ( jeśli wejdą wszystkie 3 covery lub 3 typy z podpórkami ) .

Można także zapewnić sobie identyczną wygraną przy wejściu obojętnie którego z tych 8 kuponów w ramach gry coverem - a do tego musisz ustalić zróżnicowane stawki wg zasad gry techniką o nazwie Dutching ( kalkulatory do tej techniki gry podałem w dziale z przydatnymi linkami w wątku o kalkulatorach bukmacherskich np. http://www.idutch.co.uk/dutching_calculator_spread_betting/ ) .

Pozdrawiam

..........

.

Do góry Bottom