>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Nowy w Beatfair

B 0

biboj

Użytkownik
Witam,

postanowiłem wkrótce zarejestrować się na Betfair. Zasady obstawiania są tam jednak trochę inne niż u innych buków internetowych, w związku z tym mam parę pytań i proszę o odpowiedzi.

1. Czy formą wpłaty/wypłaty może być przelew internetowy? Konkretnie z/do mBank. Czy bezpośrednio mogę przelewać kaskę pomiędzy BF, a mBankiem? Nie chcę pośredników typu MB.

2. Nie dokonałem na razie rejestracji w Beatfair i bez zalogowania widzę, że walutą obstawiania jest funt brytyjski. Czy przy rejestracji lub później mogę wybrać Euro? Bo PLN wiem, że nie można.

3. Co to takiego jest &quot;rynek&quot;? Jedno zdarzenie (np. mecz piłkarski) czy jedna kolejka/runda danej ligi w danym dniu? Mówiąc konkretnie: w sobotę jest liga angielska i jest pięć meczy. Czy mogę obstawiać tylko jeden z pięciu meczy czy mogę wszystkie pięć (każdy jako singielek)? Pytam, bo w zasadach widziałem określenie, że na danym rynku może być obstawiony jeden kupon.

4. Obstawianie. Zasadę Wygra/Nie wygra rozumiem. Mnie interesuje tylko &quot;Wygra&quot;, w &quot;Nie wygra&quot; nie zamierzam grać. Jest sobie jakiś mecz i np. hokej NHL. Kursy na remis są: a)4.1, b)4.2, c)4.3. Pod kursami natomiast wysokości podane w funtach. Odpowiednio: a)4.1 - 15F, b)4.2 - 25F, c)4.3 - 35F. Interesuje mnie najwyższy kurs, więc 4.3. Czy kwota podana pod kursem, a więc 25Funtów to kwota jaką maksymalnie mogę postawić, by w przypadku wypadnięcia remisu otrzymać swoją wygraną czyli 107funtów? Więcej nie mogę postawić? Bo mniej to rozumiem, że mogę.

5. Hokej NHL jest w kategorii &quot;Hokej na żywo&quot;. Czy to oznacza, że mogę obstawiać tylko w trakcie trwania spotkania czy mogę to zrobić parę godzin wcześniej, gdy już są jakieś zaproponowane stawki i kasą na dany mecz od innych użytkowników grających to spotkanie?

Sorry za opisy, ale chciałbym dobrze zrozumieć obowiązujące zasady. No i oczywiście dziękuję za odpowiedzi ????

pzdr

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Witaj
W tym dziale jest mnóstwo informacji o grze na giełdzie zakładów Betfair.
Radzę Ci się dobrze zapoznać, bo Betafir to giełda zakładów, a nie standardowy bukmacher. Przed przystąpieniem do gry warto zapoznać się ze strukturą budowy Betfair.
1. Można wpłacać przez przelew bankowy.
2. Tak, z tego co pamiętam przy rejestracji jest mozliwość zmiany waluty
3. Możesz obstawiać dowolną liczbę singli
4. Dawno nie grałem w Betafir, ale wydaje mi się że dobrze rozumujesz ten punkt
5. Możesz obstawiać na żywo, ale możesz także zagrać dany typ przed meczem.
To tak pokrótce, najlepiej poczytaj więcej w tym dziale o betfair.

B 0

biboj

Użytkownik
Dziękuję za szybką odpowiedź! Forum przejrzałem, czytałem też informacje o zasadach na stronie Betfair i właśnie stąd narodziły się moje pytania ???? . Wiadomo, że lepiej przeczytać odpowiedź od praktyka (grającego w BF) niż teoretycznie samemu coś kombinować.

Czekam jeszcze na odpowiedź odnoście pkt. 4 o stawkach i się rejestruję.

R 2

robsonikk

Użytkownik
Możesz postawić więcej niż te 35F (kurs 4.3), tylko pozostała kwota zostanie przyjęta po mniejszym kursie, w tym wypadku kurs 4.2

dukat 7

dukat

Użytkownik
4. Obstawianie. Zasadę Wygra/Nie wygra rozumiem. Mnie interesuje tylko &quot;Wygra&quot;, w &quot;Nie wygra&quot; nie zamierzam grać. Jest sobie jakiś mecz i np. hokej NHL. Kursy na remis są: a)4.1, b)4.2, c)4.3. Pod kursami natomiast wysokości podane w funtach. Odpowiednio: a)4.1 - 15F, b)4.2 - 25F, c)4.3 - 35F. Interesuje mnie najwyższy kurs, więc 4.3. Czy kwota podana pod kursem, a więc 25Funtów to kwota jaką maksymalnie mogę postawić, by w przypadku wypadnięcia remisu otrzymać swoją wygraną czyli 107funtów? Więcej nie mogę postawić? Bo mniej to rozumiem, że mogę.
Możesz postawić więcej, ale w danym momencie jedynie 25 F zostanie zaakceptwane. A reszta pieniędzy będzie czekać na innego gracza, który uzna, że remisu nie będzie. BF to giełda zakładów, czyli zakładasz się z żywymi ludźmi.
Czyli dajmy taki przykład. Zakładamy się o ten remis w NHL Ty chcesz postawić 100zł że remis będzie a ja jedynie 20, że nie bedzie. Czyli od razu będziesz miał przyjete te 20 zł a 80 czeka, jak pojawi sie kolejny użytkownik(albo kilku), który uważa, że remisu nie będzie.
W BF nie ma górnego limitu stawki. Jest on ustalany przez prawo popytu/podaży.

dukat 7

dukat

Użytkownik
Możesz postawić więcej niż te 35F (kurs 4.3), tylko pozostała kwota zostanie przyjęta po mniejszym kursie, w tym wypadku kurs 4.2
Nie jest to prawdą. Pozostałą kwota przejdzie na stronę LAY i będzie iczekiwałą do przyjęcia po kursie 4,3.

B 0

biboj

Użytkownik
Czyli konkretyzując: mam na remis trzy kursy, najwyższy jest 4.3, a pod nim wielkość kwotowa 35F. I stawiam te 35F. Zakładając, że nikt inny do gry nie wejdzie i 35F pozostanie to gdy padnie remis to mam pewność, że 35F zasili moje konto. Dobrze rozumuje?

dukat 7

dukat

Użytkownik
Czyli konkretyzując: mam na remis trzy kursy, najwyższy jest 4.3, a pod nim wielkość kwotowa 35F. I stawiam te 35F. Zakładając, że nikt inny do gry nie wejdzie i 35F pozostanie to gdy padnie remis to mam pewność, że 35F zasili moje konto. Dobrze rozumuje?
Nie. Skoro masz kurs 4,3 a pod nim 35F to masz pewność, że stawka w wysokości 35F zostanie przyjęta od razu w tym momencie kiedy chcesz postawić na remis. Jeśli padnie remis to wygrasz w tym przypadku 4,3*35=150,5F minus małą prowizja Betfair. Natomiast jeśli nie będzie remisu to tracisz twoje postawione 35F.

Do góry Bottom