>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowy, turbo, extra magiczny system na NBA - test.

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Wszystko zaczęło się od tego, że postanowiłem spróbować wziąć udział w Baqusiowym rankingu NHL, bo tak stwierdziłem, że sprawdzę jak to by pograć na przełamanie serii. Tylko wiadomo, że na hokeju to się nie znam, w dodatku miałem możliwość dawania tylko 1 typu dziennie, a czasem meczów masa. No, ale nieważne. Sobie pomyślałem, żeby może spróbować czegoś takiego w NBA. No i żem sobie przeanalizował ostatnie 4 sezony NBA pod pewnym kątem. Brałem pod uwagę ekipy z końcowym % wygranych 0.400-0.499. Takie ekipy są pod kreską albo na granicy awansu do PO i grają do końca na serio. W dodatku statystycznie szansa na długie serie jest najmniejsza, no bo mają % wygranych zbliżony do 50. No i do tego miałem taki kaprys na takie ekipy. Założenie jest takie, żeby zaczynać grę progresją na przełamanie tych ekip w momencie gdy mają 3 przegrane albo 3 wygrane z rzędu (jest też wariant, żeby startować od 4 w serii). Stawki liczyłem zwykłym x2 zaczynając od 1 jednostki, czyli 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64. Wyliczenia robiłem na kartce długopisem, więc nie mam żadnego Excela, ani nic. Może zrobię jak będę miał czas, nie wiem. Kursy po których wszystko liczyłem brałem z betexplorera, bo oni mają archiwum, więc można było łapać wyższe, a co za tym idzie plus byłby zapewne większy.

Sezon 2007/08

6 ekip miało bilans w granicach 0.400-0.499:

Phila 0.488
NJ 0.415
Pacers 0.439
Bulls 0.402
Hawks 0.451
Kings 0.463

Wyszło tak:

Phila

Zaczynając po serii 3L/3W:
W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 56 j wyszedł zysk +55.48 j.

Zaczynając po serii 4L/4W:
W sumie 6 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 22 j wyszedł zysk +28.19 j.

NJ

W sumie 9 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 7 progu. Przy stawkach 173 j wyszedł zysk -17,42 j.

W sumie 6 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 82 j wyszedł zysk -7.87 j.

Pacers

W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 65 j wyszedł zysk +30.2 j.

W sumie 5 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 27 j wyszedł zysk +11.82 j.

Bulls

W sumie 4 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 8 j wyszedł zysk +2.86 j.

W sumie 2 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 1 progu. Przy stawkach 2 j wyszedł zysk +1.35 j.

Hawks

W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 43 j wyszedł zysk + 22.1 j.

W sumie 6 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 16 j wyszedł zysk +10.82 j.

Kings

W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 19 j wyszedł zysk +16.27 j.

W sumie 4 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 1 progu. Przy stawkach 4 j wyszedł zysk 5.23 j.

Podsumowując sezon:

W sumie 57 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 7 progu. Przy stawkach 364 j wyszedł zysk +109.49 j.

W sumie 29 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 153 j wyszedł zysk +49.54 j.

Sezon 2008/09

NJ 0.415
Toronto 0.402
Detroit 0.476
Indiana 0.439
Bucks 0.415
Bobcats 0.427

NJ

W sumie 9 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 31 j wyszedł zysk +13.64 j.

W sumie 5 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 11 j wyszedł zysk +5.21 j.

Toronto

W sumie 10 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 112 j wyszedł zysk +11.06 j.

W sumie 7 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 51 j wyszedł zysk +5.97 j.

Detroit

W sumie 12 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 112 j wyszedł zysk +98.78 j.

W sumie 4 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 50 j wyszedł zysk +47.64 j.

Indiana

W sumie 7 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 29 j wyszedł zysk +14.4 j.

W sumie 3 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 11 j wyszedł zysk +5.32 j.

Bucks

W sumie 9 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 19 j wyszedł zysk +7.36 j.

W sumie 3 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 5 j wyszedł zysk +2.85 j.

Bobcats

W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 63 j wyszedł zysk +8.86 j.

W sumie 4 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 26 j wyszedł zysk +4.5 j.

Podsumowując sezon:

W sumie 58 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 366 j wyszedł zysk +154.1 j.

W sumie 26 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 154 j wyszedł zysk +71.49 j.

Sezon 2009/10

3 ekipy miały bilans w granicach 0.400-0.499:

Toronto 0.488
Memphis 0.488
NOH 0.451

Toronto

W sumie 12 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 44 j wyszedł zysk +14.26 j.

W sumie 6 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 16 j wyszedł zysk +4.75 j.

Memphis

W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 51 j wyszedł zysk +4.85 j.

W sumie 4 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 20 j wyszedł zysk -0.4 j.

NOH

W sumie 9 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 31 j wyszedł zysk +7.36 j.

W sumie 3 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 11 j wyszedł zysk +0.3 j.

Podsumowując sezon:

W sumie 32 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 126 j wyszedł zysk +26.47 j.

W sumie 13 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 47 j wyszedł zysk +4.65 j.

Sezon 2010/11

Indiana 0.451
Bucks 0.427
Bobcats 0.415
Utah 0.476
GS 0.439
Suns 0.488

Indiana

W sumie 8 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 38 j wyszedł zysk +24.02 j.

W sumie 3 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 15 j wyszedł zysk +10.25 j.

Bucks

W sumie 11 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 19 j wyszedł zysk +10.9 j.

W sumie 2 progresje. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 4 j wyszedł zysk +0.54 j.

Bobcats

W sumie 10 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 46 j wyszedł zysk +26.95 j.

W sumie 6 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 18 j wyszedł zysk +18.09 j.

Utah

W sumie 8 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 126 j wyszedł zysk +327.02 j.

W sumie 5 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 59 j wyszedł zysk +163.58 j.

GS

W sumie 10 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 66 j wyszedł zysk -2.92 j.

W sumie 6 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 4 progu. Przy stawkach 28 j wyszedł zysk -0.72 j.

Suns

W sumie 13 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 3 progu. Przy stawkach 27 j wyszedł zysk +9.37 j.

W sumie 5 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 2 progu. Przy stawkach 7 j wyszedł zysk +2.67 j.

Podsumowanie sezonu:

W sumie 60 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 322 j wyszedł zysk +395.34 j.

W sumie 27 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 5 progu. Przy stawkach 131 j wyszedł zysk +194.42 j.

I podsumowanie 4 sezonów:

W sumie 207 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 7 progu. Przy stawkach 1178 j wyszedł zysk +685.4 j.

W sumie 95 progresji. Najdalsza progresja zakończona na 6 progu. Przy stawkach 485 j wyszedł zysk +320.1 j.

Jeżeli chodzi o rozkład poziomów, na których kończyła się progresja to tak:

7 poziom - 1
6 poziom - 2
5 poziom - 9
4 poziom - 15
3 poziom - 26
2 poziom - 42
1 poziom - 112

W tym sezonie mam zamiar przeprowadzić tu symulację, a może będę grał za drobne nawet, jeszcze pomyślę.

Wiem, wiem, genialny system i wgl. Pozostaje tylko jeden haczyk. Powyższy model matematyczny pasował w ostatnich 4 latach do ekip z % wygranych między 40, a 49.9. Więc teraz trzeba przewidzieć, które ekipy w tym sezonie wygrają 27-32 mecze. Mam nadzieję, że obserwując trochę preseason i końcówkę karuzeli transferowej w miarę trafnie uda mi sie przewidzieć, która ekipa ile wygra.

Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia, jakiś koment, sugestie czy coś to zapraszam, ale merytorycznie. Reszte po prostu będę kasował ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 209

lukbor10

Użytkownik
Ładnie to wygląda, ale co, jeśli dojdzie do sytuacji, w której drużyna dochodzi do 7 stopnia progresji, a na jej zwycięstwo płaca 1,30? Kupe jednostek w plecy, bo rozumiem, że grasz na czyste zwycięstwo? Progresja z założenia na każdym stopniu ma dać zysk..Czy może stawkowanie ma być elastyczne i dopasowane do kursu na mecz, który na byc przełamaniem, tak aby wyjść na plus z danej serii?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No analizując te 4 sezony była jedna sytuacja z dojściem do 7 progu i zakończyło się to kursem 1.42. Był wtedy minus to fakt. Ale inne serie dają bardzo zadowalający zysk i mimo tej jednej straty był ładny plus. Dlatego póki co chcę sprawdzić to tak jak jest. Wiadomo, że jeżeli taka progresja kończy się na 3 stopniu kursem niższym niż 1.75, na 4 niższym niż 1.875 itp to jest strata. Ale to są jakby straty wkalkulowane w ten system, który sobie obmyśliłem. Wiadomo, że możnaby mieć jakąś elastyczność stawki, ale wg mnie to metoda, która doprowadzi do tego, że można się jeszcze bardziej pogrążyć. Dlatego póki co zostawiam jak jest ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
L 209

lukbor10

Użytkownik
Rozumiem.
Kluczowa sprawa to dobranie drużyn - tutaj zaczynają się schody. Jak będzie zły wybór i przytrafi się seria 8,9,10 meczy no to może być ciężko to wytrzymać, ale takie uroki tego systemu.
Z jednej strony jestem przeciwnikiem jakichkolwiek progresji, z drugiej strony bardzo lubię grę na przełamania, więc na pewno będę śledził poczynania, mam nadzieje, że temat nie padnie po kilku tygodniach.
Powodzenia

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Nie, nie. Mam zamiar cały sezon regularny to cisnąć.

Co do drużyn to postaram się wybrać na podstawie własnych obserwacji, ale też tego co wyczytam na różnych stronach o NBA kilka ekip.

W sumie to sezon krótszy i wydaje się, że mega serii nie powinno być, ale jak wyjdzie zobaczymy. Mam tylko nadzieję, że to amazing, które czasem się zdarza objawi się tylko w pozytywny sposób ;)

Jak ktoś ma propozycje co do ekip, z argumentacją to chętnie wysłucham ;)

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Póki co mam na oku kilka ekip, które może będę brał pod uwagę jeżeli chodzi o ten system. Wymienione w przypadkowej kolejności:

Phila
Cleveland - myślę, że Irving, Thompson i zdrowy Varejao powinni wyprowadzić tą ekipę ciut wyżej niż byli w zeszłym sezonie
Minnesota - tutaj podobnie jak Cavs. Doszli Rubio, Williams i Barea. Będzie lepiej
Sacramento - kolejna ekipa, która wg mnie powinna poprawić osiągi
Phoenix
Indiana
Bobcats
Golden State
Utah

W głowie mam jeszcze Wash, Bucks, Pistons czy Toronto. Ale muszę to przemyśleć.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Na bank odpada Philadelphia z wyścigu o bilans.
Dołącza do następującego grona:
Chicago, Miami, Boston, Orlando, Atlanta, NY, Toronto, SAS, LAL, LAC, Dallas, OKC, Denver, PTB, Memphis, NOH.
Zastanawiam się nad odrzuceniem Kings oraz Jazz.

Kings ma dużo talentu, ale stracili Dalemberta. Są jednak Hickson i Hayes, który jak się okazało jest zdrowy. Zamiast Casspiego mają innego strzelca - Fradette&#39;a, który już w grach przedsezonowych pokazał się z dobrej strony. Niby ekipa ma wszystko, żeby poprawić swój bilans, ale jakoś mam mieszane uczucia.

Jazz w sumie mają już jeden pick, który w drafcie powinien być wysoko bo od NJ, ale może będę chcieli zawalczyć o drugi, bo jakoś PO nie wydaje mi się dla nich osiągalne.

Wolves już na bank będę brał pod uwagę, także jedna ekipa jest ;)

Nie wiem do końca co myśleć o Denver, bo wydaje mi się, że będą mieli jednak lekko ponad te 50% wygranych. Stracili póki co Smitha, Martina i Chandlera, ale mają Rudego, Brewera, Farieda, także nie ma tragedii. Lawson widać było po preseasonie, że powinien teraz mieć dobry okres. Mają Millera, który też dobrym rozgrywającym jest. Strzelcy są. Nene i Birdman są. Generalnie wszystko wskazuje, że te 35 spotkań to wygrają.

Zastanawiam się też poważnie bardzo nad GSW i Phoenix. Choć jak oglądałem ostatnio Phoenix to cienko było. Ale w sumie skład spoko. Nie stracili wiele, a zyskali Browna, który tutaj będzie miał więcej szans na pokazanie się niż w Lalkach. Mają 2 rozgrywających nowych jakby Nash chciał odpocząć. Rookie Morris też powinien swoje wnieść, już Nash o to zadba. W sumie 27 wygranych nie wydaje się czymś ponad ich możliwości.

I nie wiem czy z Zachodu kogoś jeszcze brać pod uwagę. Zastanawia mnie Rockets. Bo skład nie jest taki zły. Jeszcze teraz podpisali Dalemberta. Myślę, że koło 33 wygranych powinni się zakręcić, ale z uwagi na kołcza chyba będą lekko poniżej.

Póki co to tyle o Zachodzie, Wschód jeszcze przemyślę ;)

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Mam nadzieję,że nie trafi się takie Houston Rockets przykładowo.Kończenie progresji na 23 poziomie byłoby zabawne.Chciałbym zobaczyć stawki jakie by wyszły ;p
A tak serio to miałem podobny pomysł grania.
Tylko ja się nie skupiłem na przełamaniu serii a na graniu na porażkę.Mianowicie jak wiadomo w tym sezonie ekipy grają mecze back to back to back(3 mecze w 3 dni)
i niezależnie od zespołu nie wierzę aby to 3 spotkanie były w stanie wygrać(myślę,że max to 40% zwycięstw a na pewno będą się trafiać ładne kursy na uderdogi) i myślę,że taki Boston lub inne stare zespoły będą przegrywać z zespołami pokroju Waszyngton/Cleveland.
Myślę,że ten mój pomysł jest nawet niegłupi i w trakcie sezonu pewnie będę szukał takich spotkań.

Co do systemu to naszło mnie właśnie,że mogą pasować tam Bucks.W poprzednim sezonie grali nierówno,i chyba o to chodzi.W tym też wiele będzie zależeć od Boguta i Reeda.Jeśli będą mieli kontuzje Bucks będą przegrywać jeśli będą zdrowi to powinni częściej odnosić zwycięstwa i można grać te przełamania na nich

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Co do Wschodu to tak, out jak pisałem Chicago, Miami, Boston, Orlando, Atlanta, NY, Phila i Toronto. Odrzucam też NJ, mimo, że mogą osiągnąć finalnie taki bilans, ale jeżeli ściągną przed trade deadline Howarda. Jednak z uwagi na to, że tutaj specyficzna sytuacja, gdzie w 2 części sezonu nadrabialiby szybko straty z pierwszej to odrzucam ich z miejsca.

Zostaje Indiana, Bucks, Bobcats, Detroit, Washington i Cavs.

Bobcats najbliżej do odrzucenia. Maggette pierwszą opcją w ataku to jakoś nie widzi mi się za bardzo. Walker sporo może dać, ale za to nie ma Jacksona.

Indiana ma spore możliwości. Oddała Dunleavy&#39;ego, Rusha, Forda i McRobertsa, ale za to jest West, Hill i Amundson. West momentalnie wskakuje do starting five i może sporo tam wnieść. Hill też będzie dostawał niemało minut w rotacji zapewne. A Amundson będzie raczej tylko dawał odpocząć. Ale kurde skład mają naprawdę fajny. Koło 30-32 wygranych powinni mieć w sumie, ale to do zastanowienia po 2-3 meczach.

Bucks to ciekawa ekipa, ale chyba za słaba na 30 wygranych. Pytanie najważniejsze to czy Jennings zacznie grać na miarę oczekiwań, które są spore wobec niego. Sprowadzili Jacksona, Udriha, Dunleavy&#39;ego, ale czy oni nagle odmienią grę tej ekipy to nie wiem.

Tłoki tak naprawdę skład ten sam. Dostali Knighta w drafcie, no i Jerebko wraca po kontuzji. A stracili Hamiltona, Tracy&#39;ego i Wilcoxa. Wydaje mi się, że straty są zw duże i ciężko będzie im wygrać 27 spotkań. Ok, Monroe się rozwija, ale to nie jest center, który wygra im mecze.

Washington ma mega potencjał. Wall, McGee, Vesely, Singleton, Mack, Seraphin. Wspomagani bardziej doświadczonymi Lewisem, Youngiem, Blatchem czy Turiafem. Naprawdę ekipa przyszłościowa. Pytanie czy już w tym sezonie zaskoczą i zaczną grać na miarę talentu. Odpowiedź w pierwszych spotkaniach sezonu.

A co do Cavs to kurde nie wiem. Wydaje mi się, że Irving + Thompson i zdrowy Varejao i cała reszta to fajna kombinacja i można coś wokół nich budować, ale myślę, że mogą trochę odpuszczać mecze, żeby zdobyć kolejną gwiazdę do swojej ekipy, także raczej odpuszczę.

Generalnie na bank biorę pod uwagę Minnesote i GSW. A po paru meczach przemyślę Phoenix, Kings, Rockets, Washingon, Bucks i Indianę.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Minnesota
GSW
Indiana
Bucks
Houston

I chyba zostanę przy tych 5 ekipach.
NOH niby fajnie zaczęło, ale pewnie będą chcieli mieć poza pickiem od Minnesoty inny fajny pick, zwłaszcza, że pick od Minnesoty może nie być taki fajny, także myślę, że będą tankować trochę.
Cavs zapewne też.
Sacramento mnie najbardziej zastanawia, czy przypadkiem nie spróbować, ale kurde chyba odpuszczę.
No i Bobcats. Dobrze zaczęli, win z Bucks, close game z Miami. Ale póki co są 1-1, więc do ewentualnego zaczęcia progresji jeszcze co najmniej 2 mecze, więc przemyślę ich.
I to nieszczęsne Phoenix, niby skład nie jest zły, ale kurde coś nie grają jakoś na miarę oczekiwań.

Generalnie póki co 5 wyżej wymienionych teamów i ewentualnie dojdzie jeszcze jedna lub dwie ekipy.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No to ruszamy dziś ;)

Indiana
1 progresja
level 1

Indiana vs Detroit 2.32
Panbet
1 j

EDIT:

głupote napisałem, na Detroit pograne

Otrzymane punkty reputacji: +3
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Golden State
1 progresja
level 1

Golden State - Lakers 5.30
Bwin
1j

I od razu na dzień następny:

Bucks
1 progresja
level 1

Bucks - Clippers 4.20
Bwin
1j

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Bucks
1 progresja
level 2

Suns - Bucks 4.25 ⛔
Unibet
2j
Bucks
1 progresja
level 3

Bucks - San Antonio 2.25
Panbet
4j

A poza tym:

Golden State
1 progresja
level 3

Golden State - Miami 4.40
Panbet
4j

Houston
1 progresja
level 2

Houston - Bobcats 1.72
Expekt
2j

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Bucks
1 progresja
level 3

Bucks - San Antonio 2.25 ✅
Panbet
4j
Progresja zakończona

2 j zysku.

Golden State
1 progresja
level 3

Golden State - Miami 4.40 ✅
Panbet
4j
Progresja zakończona.

10.6 j zysku.

Houston
1 progresja
level 2

Houston - Bobcats 1.72 ✅
Expekt
2j
Progresja zakończona

0.44 j zysku

Tak więc póki co zakończyłem po 1 progresji na każdą ekipę.

Stawki: 19 j.
Zysk: 15.76 j.
Yield: 82.95%

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom