>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowy Sezon Tenisowy

Status
Zamknięty.
jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Na początek niziutkie stawki bo i kto wie...

1. Thiemo de Bakker - Denis Istomin

Obaj panowie nie popisali się większą wirtuozerią w poprzednim sezonie, ale z tych dwóch to zazwyczaj mlody Holender jest wskazywany jako większy talent. Może mieć mniej doświadczenia, ale i w mojej opinii chyba ma trochę lepsze wyczucie tego, co na boisku może się zdarzyć.

Panowie ostatni rok zaliczyli bez zbędnych sukcesów czy spektakularnych zwycięstw na tej powierzchni. Ciężko jest mi coś powiedzieć o ich większych przygotowaniach przed nowym sezonem, więc co skłania mnie do tego typu? Wydaje mi się, że to właśnie Thiemo ma większe możliwości i ciekawszy asortyment zagrań. W dobrym dniu jego serwis jest bardzo ciężki do przełamania, a jaki może być lepszy dzień niż pierwszy dzień ????

Typ: Thiemo de Bakker.
Kurs: 1.83
Stawka: 1/10
Bukmacher: Betfair

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
2.Date Kimiko-Krumm - Katarina Bondarenko.

Podstarzała Japonka kontra młodziutka Ukrainka, typ jest prosty i jest nim oczywiście Date Kimiko-Krumm.
Kasia to oficjanie druga, gorsza z sióstr Bondarenko. Ostatni sezon dla Kasi na tej nawierzchni był wręcz tragiczny, przegrywała w 1-2 rundach z przeciwnikami takimi jak Baltacha czy czy Jovanovski. Nic jej nie szło, widać, że nadzieje, jakie dawniej w Niej pokładano raczej należy wycofywać. Bez błysków, bez iskierek, bez ładnego tenisa.

Z drugiej strony Date jak na swój wiek w tamtym sezonie grała fenomenalnie. Petrova, Chakvetadze, Stosur... to zawodniczki z czołówki, które odprawiła na hardzie w tamtym sezonie. W Aucland rok temu też radziła sobie całkiem nieźle, docierając do trzeciej rundy ( po wyeliminowaniu Razzano i Chakvetadze ) gdzie odpadła dopiero z późniejszą triumfatorką całego turnieju, czyli Janine Wickmayer.

Podsumowując, nawet biorąc pod uwagę, że Date jest już, a raczej powinna dawno być tenisową emerytką, to wciąż ma w swoim arsenale więcej możliwości niż spisująca się poniżej krytyki Katarina Bondarenko. Dla Date to może już być ostatni sezon ( choć mówię to sobie już od kilku lat;) ) więc może chcieć pociągnąć jak najmocniej.

Typ: Kimiko
Kurs: 1.67
Stawka: 3/10
Bukmacher: Pinnacle

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Tomas Berdych - Stanislaw Wawrinka
Typ 1 kurs 1.62 BluesQ
Stawka 7/10

W miarę interesujący typ na początek weekendu. Berdych najwyraźniej całkiem fajnie przygotowany do nowego roku. Gil, Dodig, Kavcic - nawet nie mieli o czym z nim rozmawiać. Ponadto Berdych to zawodnik naprawdę wszechstronny i wciąz, mimo niezbyt ogromnych sukcesów, uważam go za jednego z najbardziej utalentowanych zawodników. Jego problemem jest koncentracja - potrafi raz wyjść na mecz i grać tak, że Federer w najlepszej formie miałby z nim problem, a drugi raz wyjdzie i przegra z np Przysiężnym. Mimo to wydaje się, że Tomas podchodzi poważnie do tego turnieju, a zawodnik pokroju Wawrinki powinien go dodatkowo zmotywować.
Wawrinka radzi sobie nieźle, ale po jego ostatnich meczach wydaje mi się, że nie wszedł zbyt dobrze w sezon, brakuje mu pewnej pewności siebie i takiego...obycia kortowego. Męczył się z Bopanną i Goffinem, a to dobrze o nim nie świadczy. Hasse, mimo iż świetnie zapowiadający się gracz, to w normalnej formie Wawrinki nie powinien mieć on nic do powiedzenia - a jednak miał.
Jak dla mnie wiele znaków na niebie i na ziemi wskazuje na wygraną Czecha. Dodajmy jeszcze, że na hardzie w klasyfikacji h2h Berdych prowadzi w stanie 3:1, dwa ostatnie mecze wygrane właśnie przez Niego.

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Wszystkie trzy typy niestety na minus;(
A teraz....
Australian Open

Radwańska - Date Krumm typ 1 1.88 Pinnacle 7/10
Szczerze jestem zaskoczony tym kursem. Jasne, blokada mentalna, etc, etc, ale taka blokada w mojej opinii potrwa max do końca pierwszego seta. Gra się zacznie dziać, adrenalinka dopompuje co trzeba, a Radwańska co jak co, ale grać umie. Krumm ma już swoje lata, niespodzianek potrafi dokonywać, ale tutaj? Nie sądzę. W mojej opinii wypalił asię już pod koniec ostatniego roku, gdzie grała naprawdę świetnie...ale w końcu już jest za znaczącą czterdziestką. Ile można w tym wieku, zresztą w tym sezonie nie radzi sobie już zbyt dobrze, przegrywając z zawodniczkami jak Kerber czy Katarina Bondarenko. Aga świetnie sobie radzi na powierzchni twardej, rzadko kiedy odpada w turniejach już w pierwszej rundzie. Teraz dużo ćwiczyła, na pewno będzie chciała się pokazać od samego początku. Blokada blokadą, umiejętności umiejętnościami, Aga w rzemiośle tenisowym dorasta z roku na rok i to widać. Jak dla mnie warto zaryzykować.

Dokić - Ondraskova typ 1 kurs 1.57 Stan james9/10 ++

Lepiej trafić nie mogła. Dokić jest wyjątkowo utalentowaną tenisistką, która przez jakiś czas okupowała miejsca w Top 10 rankingu. Później kontuzja, powrót...i może nie ejst tak kolorowo, jak było, ale na Bogów u Ondraskovej kolorowo nigdy nie było i nie będzie. Czeszka jest 30-letnią tenisową szarzyzną, zwłaszcza na betonie, gdzie na palcach jednej ręki można policzyć ile razy przechodziła przez pierwszą rundę. Dokić ma około 4x więcej talentu, doświadczenia i nieporównywalnie lepsze umiejętności. Warto.
Cuevas - Gil typ 1 kurs 1.50 5/10 sportslive
Czytałem wypowiediz o tym meczu na forum i musze się zgodzić z typerem wujo. To co niektórzy wypisują o tym meczu to wręcz śmieszne. Cuevas jak dla mnie jest tutaj niedoszacowany i to mocno. Po pierwsze panowie spotkali się już dwa razy, w tym raz na hardzie i dwa razy górą był własnie Urugwajczyk. Cuevas dużo lepiej radzi sobie na hardzie, Gil to typowy gracz dużo wolniejszych nawierzchni.
Przysiężny - Kunitsyn typ 1 kurs 1.80 8/10
Przysiężny potrenował sobie trochę z Federerem pod koniec tamtego roku; licze na to, że to także będzie przynosiło efekty. Wysoki, bardzo dobry serwis, we wszystkim w tym momencie lepszy od Kunitsyna, chyba, że pprzegra ten mecz w głowie. Polak dobrze trafił, Kunitsyn gra wielką kaszanę obecnie, bawi się w jakichś challengerach słabiutkich i rzadko dochodzi do finału. Jak dla mnie jeśli Michał dobrze wejdzie w mecz to wygra to spotkanie anwet w 3 setach.

Nishikori - Fognini typ 1 kurs 1.50 10/10 ++

To duży pewniak po ładnym kursie jak dla mnie. Fognini to typowy przebijasz, jedyne w czym upatruję jego szansę to zanudzenie Kei&#39;a na śmierć. Nishikori posiada dużo większy wachlarz zagrań, gra odważniej, ciekawiej i po prostu dużo lepiej na hardzie. Nie przebija, by przebić, tylko przebija, by kończyć i tym się panowie różnią. Nie widze tu zbyt wielu szans dla Włocha, może coś w pierwszym secie, zanim Kei się rozgrzeje i wejdzie w mecz.

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Na przekór wszystkiemu:
Tomić - Chardy typ 2 kurs 2.10 Pinnacle stawka 6/10
Na przekór. Chardy ma talent i możliwości. Tomić też, ale Chardy ma dużo więcej doświadczenia. Francuz w końcu musi wybuchnąć, nie będzie mu łatwo, ale jak dla mnie Francuz może to wygrać, jeśli tylko w końcu złapie rytm gry. Poza tym na Tomicia robi się masówka... a ja bardzo lubię grać przeciwko takim.

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Wawrinka - Federer typ 1 kurs 4.80 Stawka 6/10
Ryzyko, ale po dużym value. Wawrinka w niesamowitej formie, Roddicka odprawił gładko, wcześniej też się pokazał. Jak udowodnił Simon z Fedexem można wygrać a Waw będzie dla Niego najtrudniejszym jak dotąd przeciwnikiem. Po takim kursie warto spróbować.

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Ferrer - Raonic - Będzie Tie-Break
kurs 2.08 Stawka 9/10 Betsson
Raonic serwuje...no, wyśmienicie, jak wszyscy wiemy. Ferrer też słabeuszem nie jest. Co najmniej jeden tie-break powinien być, a kurs na to jest zachęcający.

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Kvitova - Pennetta typ 2 kurs 2.56 Betcruise
Kvitova może i i gra fajnie, ale Pennetta to szczwany, doświadczony lis i taki kurs jest prezentem. Nawet jak typ nie wejdzie, to nie będę żałował, bo kryje się w tym value. Kvitovej brakuje skrzydełek doświadczenia, żeby dawać takie kursy.

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Tak na szybko
Wozniacki - Kuznetsova typ 2
kurs 3.2 betfair
Stawka 4/10

Mecz zaraz się zaczyna. Kuznetsova pokazuje dobrą formą w tym turnieju, ładna walka m.in z Pennetta. Wozniacki gra nieźle, jednak to nie jest ta Wozniacki co zawsze, brakuje hmm błysku? Nie wiem jak to nazwać. W każdym razie value po stronie Rosjanki, warto spróbować

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Każdy użytkownik w tym dziale może mieć maksimum dwa tematy. Przekroczyłeś ten limit więc temat zamykam i odsyłam do poprzednich, nie można na każdy nowy sezon otwierać nowego wątku.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom