W końcu zwycięstwo Legii, mimo że ekipa z Łazienkowskiej mogła przegrać nawet 3 bramkami, ale na szczęście dla mnie i legionistów futbol nie zawsze jest sprawiedliwy.
Do tego jeszcze zwycięstwo Korony i jestem jak najbardziej na plus J
Na początek typuje w meczu
Premier League, Manchester City – Chelsea. Gospodarze po kosmicznych wzmocnieniach, nadal chyba nie grają na miarę oczekiwań kibiców, a także szejków, którzy wyłożyli na ten klub już grube miliony. The Citizens zajmują 4 pozycję z 8 punktami i bilansem bramkowym 6-2. Natomiast piłkarze Chelsea zanotowali znakomity start w
Premier League. Po prostu „rozjeżdżają” każdego rywala czy to w
Premier League czy w
LM. W PL są nie pokonani, strzelili już 21 bramek, a stracili zaledwie 1.
Oba zespoły przegrały mecze w Pucharze Ligi, zatem można sądzić, że zachowywały siły na to spotkanie. Uważam, że Chelsea dzisiaj również podtrzyma ligową passę, bo MC nie jest w stanie ich zatrzymać.
Stawka : 1,50
Kurs: 2,10
Zdecydowałem się także na postawienie na jednym kuponie 2 innych meczy PL.
Liverpool – Sunderland
Goście wyprzedzają gospodarzy w ligowej stawce tylko o 1 punkt, natomiast Liverpool jest tylko 1 punkt nad strefą spadkową. The Reds takie spotkania ze średniakami jak Sunderland muszą wygrywać, bo jak pokazali w poprzednim meczu z ManU, z czołowymi zespołami nie dadzą rady. Sunderland w poprzednim spotkaniu postawił dzielny opór Arsenalowi i zremisował 1 – 1, jednak moim zdaniem Liverpool nie pozwoli sobie na stratę punktu.
West Ham United – Tottenham
Dzisiejsze derby Londynu powinny zakończyć się zwycięstwem gości. West Ham w tym sezonie zaliczył słabiutki start i zajmuje ostatnią pozycję w PL, grają słabiutko, zdołali uciułać zaledwie 1 punkt, tracąc najwięcej goli w lidze, aż 13. Tottenham zajmuje 5 pozycję, mając tyle samo punktów co ManCity. Tottenham co sezon chce potwierdzać,że jest 4 siłą w
Premier League, i co sezon ich gra wygląda lepiej. Dzisiaj nie powinni mieć problemu z zespołem WHU.
Dziś zaszaleję
Kolejny kupon to dubel na spotkania w
Serie A i Primiera Division:
AC Milan – Genoa
Już od 3 kolejek czekam aż zespół z Mediolanu się przebudzi, ale widać, ze coś nie idzie, chociaż czasem brakuje po prostu szczęścia. Liczę na to, ze spotkanie z Genoą, która ma tyle samo punktów, ale jest niżej w tabeli ze względu na bilans bramkowy.
Myślę, że atut własnego boiska oraz tercet Ronaldinho – Robinho – Ibrahimović pomoże Milanowi. Forza Milan!!!
Sporting Gijon – Valencia
Goście po wyprzedaniu przed sezonem największych gwiazd skazywani byli na środek tabeli tymczasem Valencia spisuje się znakomicie, jest wiceliderem z taką samą liczbą punktów co Real Madryt. Natomiast Sporting to zwykły średniak, ma 4 punkty na koncie, ujemny bilans bramkowy, a w ostatnim spotkaniu z Barcą nie pokazał wielkich ambicji. Za Valencią przemawia również fakt, ze 2 spotkania na wyjeździe już wygrała strzejąc aż 5 goli.
Dziś także wygrają.
Stawka:1,50
Kurs:3,63
Na koniec dorzucam jeszcze szlagier pomiędzy
AS Roma – Inter Mediolan
Kryzys finansowy jaki dotknął Rzymian odbija się także na ich formie sportowej, AS Roma nie wygrała jeszcze meczy, tracąc przy tym aż 9 bramek, czyli najwięcej w lidze.
Ostatni mecz przegrała z Brescią, a w ostatnią niedzielę zremisowała wygrane spotkanie z Bologną, tracąc 2 gole w końcówce.
Inter po ostatnim zwycięstwie w Bari jest już samodzielnym liderem, a w niedziele pokazał charakter w spotkaniu z Palermo, gdzie przegrywał 0 -1, a potrafił wyciągnąc na 2 -1, dzięki wspaniałemu Eto’o. Dziś także nie powinien mieć większych problemu z Romą.
Stawka: 1,50
Kurs:2,20