>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Norwegia

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Planuje w lipcu wybrać sie z przyjaciółmi autem a potem już zrobić sobie wycieczke wśród malowniczych fiordów rowerami.Chciałbym sie dowiedzieć jeżeli wogóle ktoś tam był jak wygląda życie w Norwegii,jak z cenami za noclegi,jedzienie itd.Uważam że taki wyjazd to znakomita alternatywa do przereklamowanego i nudnego jak flaki z olejem egiptu np. Był ktoś?

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Ja byłem w zeszłym roku w pracy (tam byle robol zarabia tyle, co u nas lekarz) i w tym także się wybieram. Co do cen noclegów to nie mam pojęcia, jedzenie generalnie niby 2-4 razy droższe niż u nas, ale jest szereg produktów tanich, ba, nawet czasami tańszych niż w Polsce (w dobrej cenie jest pieczywo, nutellopodobne kremy do smarowania, dżemy, tuńczyk, herbata i np całkiem niezłe sałatki ziemniaczane). Co do samej Norwegi pod kątem turystycznym to polecam w 100%, piękne widoki, jezioro na jeziorze, ładna zabudowa (białe domki z ogródkami, większość obowiązkowo z wielkim masztem i flagą norweską), sami Norwedzy przemili.

Tak w ogóle to polecam loty wizzairem do Oslo i Stavanger, nie wiem jak teraz, ale jeszcze miesiąc temu, na czerwiec i lipiec można były spokojnie kupić bilety za...50 zł ;). Jest to chyba najtańsze połączenie tej sieci, w zeszłym roku do Oslo leciałem za właśnie coś koło 5 dych, w tym roku do Stavanger za bardzo podobną cenę lecę.

Olo

Sałatki ziemniaczane to mają tam zajebiste, popieram ????

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
byle z dala od Oslo się trzymać, bo nie wiem jak obecnie, ale jeszcze kilka lat temu było najdroższym (!!) miastem na świecie..

Do góry Bottom