>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

No to problem z Unibet raz jeszcze

T 15

twinkle_

Użytkownik
Witam ponownie.
Po kilkudniowej batalii z bukiem o rozliczenie zakladow na procent posiadania pilki (wygranej w koncu), Unibet znow moim zdaniem kombinuje i nie chce przyznac sie do bledu.
Przed meczem Polska-Portugalia dostepny byl zaklad &quot;Odda najwiecej strzalow na bramke (zaklad rozliczany na podstawie protokolu UEFA&quot; CR7 vs Lewy.
Kurs 1,8 na CR7 zachecal, wiec postawilem. Oczywiscie buk rozliczyl zaklad jako przegrany. Ale w protokole UEFA Lewy ma 4 strzaly (wszystkie CELNE), CR7 5 strzalow (1 celny, 1 niecelny, 3 zablokowane).
I teraz pytanie - czy skoro w zakladach np. na over 0,5 strzalu zawodnika nazwa zakladu brzmiala &#39;Liczba CELNYCH strzalow zawodnika&#39;, a byly tez dostepne zaklady &#39;Liczba strzalow POZA SWIATLO BRAMKI zawodnika&#39;, to jak byscie rozumieli zaklad &#39;Odda najwiecej strzalow na bramke&#39;?
Bo wg mnie, jezeli nie ma zaznaczone jak w pozostalych przypadkach, ze chodzi o strzaly celne czy niecelne, to dotyczy to wszystkich strzalow uwzglednionych w protokole UEFA. I z taka mysla zawarlem zaklad. Oczywiscie tlumaczenie buka jest takie, ze zaklad dotyczyl strzalow celnych. Konsultantka na czacie powolywala sie na wersje angielska, gdzie overy sa &#39;on target&#39;, &#39;off target&#39; a najwiecej strzalow &#39;most shots on target&#39;. Pomijam fakt, ze probowala mi wcisnac poczatkowo ze &#39;strzal celny&#39; to strzal zakonczony golem. Na pytanie czy Lewy strzelil 4 gole, bo tyle mial strzalow celnych w protokole, juz nie odpowiedziala :grin:.
Moim zdaniem, jezeli zaklad na najwiecej strzalow mial rzeczywiscie dotyczyc strzalow celnych,to w polskiej wersji jezykowej jest ewidentnie zle przetlumaczony, brak slowa &#39;CELNYCH&#39; zmienia caly sens zakladu, wiec w najgorszym przypadku zaklad powinien zostac uniewazniony.
Poki co, buk stoi na stanowisku ze &#39;zaklad zostal rozliczony poprawnie, ale sprawa zostala &#39;powtornie przekazana do dzialu sportowego&#39;.

E 293

emarco

Użytkownik
Pierwszeństwo u Unibecie ma regulamin w języku angielskim. Unibet zatem widzi swoją rację po swojemu.
Błąd popełniła osoba tłumacząca zakład, która przetłumaczyła nieprecyzyjnie. Zatem po co są różne wersje językowe strony? Aby wprowadzać błąd graczy? Przecież może zamiast under/over kartek na stronie zakładów w PL, w pierwotnej wersji ENG jest under/over rzutów rożnych. Może trzeba sprawdzać to za każdym razem przed postawieniem kuponu? Ciekawa sprawa, powalcz.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
strzały na bramkę chodzi o strzały celne, przecież każdy oddany strzał jest teoretycznie na bramkę, no bo chyba nikt nie celuje w araba z turbanem na trybunie.twój spór miałby sens w wypadku zakładu kto odda więcej strzałów.
strzały celne (w światło bramki) są zaliczane przy interwencji bramkarza przy bezpośrednim strzale, strzał który odbije obrońca nawet z linii jest zaliczany przez uefa jako strzał zablokowany.
jak wcześniej miałeś racje i sam zachęcałem do dalszej reakcji, to teraz fantazjujesz.

T 15

twinkle_

Użytkownik
@TommyTSW:
To dlaczego w przypadku zakładów np. na over 0,5 nazwa zakładu brzmi &quot;Liczba strzałów CELNYCH na bramkę&quot;? Przeciez kazdy strzał jest teoretycznie na bramke, a nie w araba z turbanem. Idąc za tym co piszesz, wystarczyłoby napisać &quot;Liczba strzałów over 0,5&quot;. Skoro jeden zakład zawiera słowa &quot;strzałów CELNYCH na bramke&quot; a drugi tuz ponizej tylko &quot;strzałów na bramke&quot;, to roznica nie jest oczywista?
Analiza statystyk &quot;strzalow celnych&quot; Lewandowskiego i Ronaldo nie wskazywala mi na oplacalnosc gry na tego drugiego po kursie 1.8, natomiast samych &quot;strzalow&quot; juz tak i dlatego uwazam ze bukmacher wprowadzil mnie w blad, bo nie zagralbym tego zakladu wiedzac ze gram na &quot;strzaly celne&quot;.
Ja nie neguje, ze w domysle zaklad mial dotyczyc strzalow celnych, chodzi mi tylko o wprowadzenie blad przez nazwanie jednego zakladu &#39;powyzej x STRZALOW CELNYCH na bramke&#39; a drugiego &#39;wiecej STRZALOW na bramke&quot;. I zeby nie bylo - wcale nie domagam sie uznania zakladu za wygrany, natomiast uwazam ze nalezy mi sie anulowanie go, z powodu bledu w opisie.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
dla mnie jest jasne o co tu chodzi, jakby zakład brzmiał ,kto odda więcej strzałów, to zgoda, tu masz strzał na bramkę więc wiadome że chodzi o strzały celne, a nawet jakby się spierać że ,w światło bramki, to po zablokowanych strzałach nie zawsze jesteś w stanie zweryfikować czy ten strzał poleciałby w bramkę, tym bardziej wątpię czy masz tam takie statystyki, jeśli są i masz 5 czy 4 oddane strzały na bramkę no to powiedzmy masz jakąś podstawę do swoich racji.

W 67

wezsiee

Użytkownik
Tommy zmień dilera, albo bierz pół dawki lub zejdź ze słońca. Ewidentnie wina leży po stronie Unibet i nie ma o czym dyskutować. Odda najwiecej strzalow na bramke = CR7 oddał najwiecej strzałow na bramke = zaklad wygrany.

T 15

twinkle_

Użytkownik
@TommyTSW, oczywiscie ze sa statystyki, w oficjalnym protokole UEFA, na podstawie ktorego rozliczany jest zaklad (info przy zakladzie). Lewandowski lacznie 4 strzaly (wszystkie celne). Ronaldo 1 celny, 1 niecelny, 3 zablokowane. Przeciez oczywiste jest ze zaklad jest weryfikowany na podstawie oficjalnych danych, a nie domyslaniu sie czy strzal leci w bramke czy nie.
Prosze, screen ze swiezo dodanych zakladow tego samego typu na mecz Niemcy-Francja.
Zaklad na wiecej strzalow na bramke jest nieprzetlumaczony. Przypadek, czy cos jednak jest na rzeczy?

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
no to masz 4 strzały Lewandowskiego (celne) czyli BYŁY na bramkę, Ronaldo 1 strzał celny czyli na bramkę, 1 niecelny czyli NIE był na bramkę bo w nią nie trafił, 3 zablokowane nie są strzałami na bramkę co najwyżej w światło bramki co i tak nie zawsze możesz stwierdzić.gram tam trochę na te staty i tylko przedstawiam jak to w praktyce rozliczeń wygląda, masz swoje racje ok spieraj się z nimi jak masz tylko ochotę.
Na MŚ były zakłady na strzały ,w światło bramki, i wtedy to normalnie liczyli nawet po strzale w obrońce stojącego na 20 metrze.
edit:
mówię ci że strzały celne a na bramkę są interpretowane tak samo od dawien dawna.

T 15

twinkle_

Użytkownik
przecież każdy oddany strzał jest teoretycznie na bramkę, no bo chyba nikt nie celuje w araba z turbanem na trybunie
1 niecelny czyli NIE był na bramkę bo w nią nie trafił, 3 zablokowane nie są strzałami na bramkę co najwyżej w światło bramki
Nie przeczysz tu sam sobie?
Do tej pory nie widzialem zakladow, (ale nie zarzekam sie, moze za malo gram) opisanych jako &#39;w swiatlo bramki&#39;.

Potrafisz mi wytlumaczyc, dlaczego przy niektorych zakladach jest dopisek &quot;celne&quot;? Skoro strzal niecelny lub zablokowany nie jest wg Ciebie, zgodnie z 2 cytatem &#39;na bramke&#39;. To zaklad wystarczyloby zeby brzmial &#39;powyzej 0,5 strzalu na bramke&#39;, prawda? Po co jakis zbedny dopisek &#39;celny&#39;?

I zamierzam z nimi o to powalczyc (w przypadku posiadania pilki jak widac sie oplacilo, chociaz tez zapierali sie rekami i nogami, przywolujac regulamin). Fakt nieprzetlumaczenia teraz przez nich opisu takiego samego zakladu wg mnie wskazuje przynajmniej na jakis rodzaj watpliwosci ktore zasialem.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
nic sobie nie przeczę, tylko coś próbuję wyjaśnić już po za całą tą sytuacją.przecież nawet w statystykach Uefa masz ON TARGET co oznacza strzały na bramkę nie wszystkie oddane, także cały czas tłumaczę że strzały celne a strzały na bramkę to jest jedno i to samo w interpretacji zakładu.

T 15

twinkle_

Użytkownik
W statystykach UEFA &#39;attempts on target&#39; oznacza strzal celny. Nie strzal na bramke, (bo strzalem na bramke jest np tez strzal zablokowany przez obronce na linii) a strzal w swiatlo bramki (oprocz slupkow i poprzeczki), obroniony przez bramkarza (lub gol).
To teraz przypatrzmy sie angielskim wersjom zakladów i ich tlumaczeniu przez Unibet:

Player&#39;s shots off target - Liczba strzalow poza swiatlo bramki zawodnika.
Player&#39;s SHOTS ON TARGET - Liczba strzalow CELNYCH NA BRAMKE zawodnika
To have most SHOTS ON TARGET - Najwiecej strzalow NA BRAMKE

Naprawde nie widzisz roznicy w tlumaczeniu TEGO SAMEGO angielskiego sformulowania? Inaczej juz nie potrafie tego tlumaczyc, ale moim zdaniem polskie &quot;strzal na bramke&quot; oznacza kazdy strzal (czy to celny, czy niecelny, czy zablokowany, bo przeciez jest oddawany &#39;na bramke&#39; w domysle). A CELNY strzal na bramke jest kategoria wyodrebniona ze &#39;strzalow na bramke&quot; i oznacza w regulaminach bukow strzal obroniony przez bramkarza, lub gol. No nic, mozemy sie przerzucac argumentami, zobaczymy co zrobi buk. Poki co, tresc zakladu na polskiej stronie, nadal nie przetlumaczona.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Strzał na bramkę = strzał celny, nie wiem jaki masz problem, to że w innych zakładach jest napisane inaczej nie znaczy że dotyczy to innego zakładu.

T 15

twinkle_

Użytkownik
Dzis otrzymalem informacje od Unibet ze zaklad zostal uniewazniony. Widze tez, ze aktualnie opis tego zakladu dostepnego np przy meczu Francja-Niemcy, brzmi &quot;Najwiecej celnych strzalow na bramke&quot;. Czyli buk przeanalizowal sprawe, uznal swoj blad i poprawil opis zakladu, tak by nie pozostawial watpliwosci. Mozna? Mozna.

Otrzymane punkty reputacji: +15
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
to spoko, jak będę miał chwilę przekopię historię konta, wygrzebię staty z uefa i wyślę im kilkanaście przegranych zakładów do zwrotu powołując się na sytuację, zobaczymy ja zareagują.strzały na bramkę drużyn, bo indywidualnych zawodnika nie grałem ale to wychodzi na to samo:]
ps
przesadziłem znalazłem tylko 3, zobaczymy co odpiszą...
edit2:
chyba nie do końca przeanalizował bo na mecz Portugalia-Walia (Walia strzały na bramkę)
EDIT3:chyba muszę pogratulować zawziętości, bo zwrócili mi za wszystkie przegrane zakłady z tej serii.thx

Do góry Bottom