Panowie mam pytanie... czy ktoś ostatnio ubiegał się o NIP dla siebie ?
Własnie sie dowiedziałem, że jest mi on potrzebny do pracy, a ponoć czeka się jakieś 2 tygodnie... Jak ktoś wie ile się czeka to niechaj napisze
to zależy kiedy wniosek złożysz, bo nadawane są w jednym czasie. Czyli kwestia jak długo Twój wniosek będzie czekał na nadanie. Może być 5 dni, może być prawie miesiąc. Nie czekaj aż Cię powiadomią o nadaniu tylko chodź i dopytuj bo list z powiadomieniem to już całkiem długo idzie albo go wcale nie wysyłają...
to zależy kiedy wniosek złożysz, bo nadawane są w jednym czasie. Czyli kwestia jak długo Twój wniosek będzie czekał na nadanie. Może być 5 dni, może być prawie miesiąc. Nie czekaj aż Cię powiadomią o nadaniu tylko chodź i dopytuj bo list z powiadomieniem to już całkiem długo idzie albo go wcale nie wysyłają...
Nie wysyłaj listem wniosku, bo to błąd, nawet poleconym. Wydłuża zwykle czas oczekiwania o tydzień. Ja czekałem 2 tygodnie, kumpel pojechał, złożył wniosek osobiście i odebrał też osobiście po 4 dniach.
Nie mam amiaru nic wysyłać, sam się udam żeby dostać ten NIP. support75, dzwoniłem już do mojego pracodawcy i to samo mi powiedział, więc problem praktycznie z głowy