>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Nip

michau 84

michau

Forum VIP
Panowie mam pytanie... czy ktoś ostatnio ubiegał się o NIP dla siebie ?
Własnie sie dowiedziałem, że jest mi on potrzebny do pracy, a ponoć czeka się jakieś 2 tygodnie... Jak ktoś wie ile się czeka to niechaj napisze ;)

pozdrawiam

B 0

bartekjaw

Użytkownik
Ja w tamtym roku kupowałem auto z niemiec, i potrzebowalem NIP zeby akcyze zaplacic,
w sumie czekalem na nadanie nr NIP-u 5dni roboczych:spokodfhgfh:

sieku 31

sieku

Użytkownik
to zależy kiedy wniosek złożysz, bo nadawane są w jednym czasie. Czyli kwestia jak długo Twój wniosek będzie czekał na nadanie. Może być 5 dni, może być prawie miesiąc. Nie czekaj aż Cię powiadomią o nadaniu tylko chodź i dopytuj bo list z powiadomieniem to już całkiem długo idzie albo go wcale nie wysyłają...

hugo_bosss 0

hugo_bosss

Użytkownik
to zależy kiedy wniosek złożysz, bo nadawane są w jednym czasie. Czyli kwestia jak długo Twój wniosek będzie czekał na nadanie. Może być 5 dni, może być prawie miesiąc. Nie czekaj aż Cię powiadomią o nadaniu tylko chodź i dopytuj bo list z powiadomieniem to już całkiem długo idzie albo go wcale nie wysyłają...
dokładnie tak jak mój przedmówca pisze, mojemu koledze powiedzieli że musi czekać miesiąc czasu ale ich nawiedzał non stop i po 10 dniach już miał:-D

S 11

support75

Użytkownik
mozna zaczac prace bez NIPu i dostaniesc pracodawacy.
po co chodzic i dopytywac ? jest to kwestia okolo 2 tygodni, przyjdzie list do domu.

ramzi 0

ramzi

Użytkownik
Nie wysyłaj listem wniosku, bo to błąd, nawet poleconym. Wydłuża zwykle czas oczekiwania o tydzień. Ja czekałem 2 tygodnie, kumpel pojechał, złożył wniosek osobiście i odebrał też osobiście po 4 dniach.

michau 84

michau

Forum VIP
Nie mam amiaru nic wysyłać, sam się udam żeby dostać ten NIP.
support75, dzwoniłem już do mojego pracodawcy i to samo mi powiedział, więc problem praktycznie z głowy ;)

dzieki za pomoc wszystkim ;)
pozdrawiam

Do góry Bottom