>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Nietypowa progresja

D 1

delson93

Użytkownik
Ostatnio z kolegą zaczęliśmy testować progresję, która lekko zmodyfikowaliśmy . stworzyliśmy 9 poziomową progresje z mnożnikiem 2,5 . nasz budżet wynosił na start 800 zł (2 x 400). Wybraliśmy NBA ponieważ w tej lidze każda z 30 drużyn rozgrywa aż po 84 mecze .Gramy handicapy kursem 1.95 do 1.95 (albo bliskim do niego) , gdzie prawdopodobieństwo wynosi 50%/50% . Analizujemy statystyki i zapisujemy każdą passe drużyn
Podam przykład na wymyślonym meczu :
Real - Barcelona 1.14 10.00 21.80
jednak gdy realowi odejmiemy 2,5 gola to :
Real (-2,5) - Barcelona 2.07 1.88
Obstawiam na wyrobienie handicapu przez Barcelone , zakładamy , że grają 9 meczy (tyle mam poziomów) pod rząd
1.Real - Barcelona 5:0 (Barcelona nie wygrabia handicapu)
2.Real - Barcelona 7:0 (Barcelona nie wygrabia handicapu)
3.Real - Barcelona 6:0 (Barcelona nie wygrabia handicapu)
4.Real - Barcelona 4:0 (zaczynam pierwszy poziom , obstawiam za 4 zł ; Barcelona nie wygrabia handicapu)
5.Real - Barcelona 9:0 (zaczynam drugi poziom , obstawiam za 10 zł ; Barcelona nie wygrabia handicapu)
6.Real - Barcelona 5:0 (zaczynam trzeci poziom , obstawiam za 25 zł ; Barcelona nie wygrabia handicapu)
7.Real - Barcelona 0:1 (zaczynam czwarty poziom , obstawiam za 63 zł ; Barcelona wyrabia handicap)
63 zł x 1,88 = 118.44 zł (118.44 - 63 - 25 - 10 - 4 = 16.44
Typ sposobem gramy od 12 listopada i na koncie mam już 955 zł , stopa zwrotu wynosi około 25% (zainwestowaliśmy 575 zł , wygraliśmy 150 ; 150/575 ~ 25% , puściłem 23 progresje
Prawdopodobieństwo , że passa dojedzie do 10 poziomu jest jak 1/2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 =1/1024 , prawdopodobieństwo zakończenia progresji w 9 poziomach wynosi 99,845 %
Co sądzicie o tej progresji ? , jest szansa , że stopa zwrotu będzie ciągle na tym samym wysokim poziomie ? Macie jakieś uwagi , bądź propozycje jak ulepszyć dana progresje ?

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
To jakaś ironia ?

Pisząc 99% szans wystąpienia 10 progu, nie oznacza że na 100 progresji, w 1 dojdziesz do 10 progu.

Masz 99% szans że podczas Twego grania w ten sposób osiągniesz w którymś momencie 10 poziom.

Jeśli wątpisz, to odpuść takie grania, i poczytaj o wadach i zaletach progresji.

D 1

delson93

Użytkownik
--&gt; podeślij mi jakieś dobry link na temat wad progresji
--&gt; 99 % a 99.845 to moim zdaniem duża różnica ;)
Rozumiem , że uważasz, że moja progresja jest słaba i wtopie cały kapitał ?

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
--&gt; podeślij mi jakieś dobry link na temat wad progresji
www.google.pl

Zalety:

-Stosunkowo duża pewność przy założeniu dużego kapitału
-Brak potrzeby znania się na sporcie
-Oszczędność czasu przeznaczonego na analizy, szukanie kursów

Wady:

-Potrzeba dużego kapitału początkowego dla większej pewności
-Możliwość wystąpienia tzw. czarnej serii, czyli braku remisów przez długi czas, podczas, której skończy nam się fundusze
-Czasochłonność, mecze ligowe co tydzień, czasem dwa
-Konieczność zachowania zimnej krwi po serii przegranych

źródło: http://hazardzik.pl/Sposobygry/Progresja/

Dużego kapitału nie masz.
Czarna seria dosyć prawdopodobna.

Rozumiem , że uważasz, że moja progresja jest słaba i wtopie cały kapitał ?
Źle rozumiesz.

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Delson93, może Ci jeszcze podać historię z ostatnich 40 lat co ?
Pointeresuj się. Zacząłeś grać samobójczym systemem wg. mnie. Progresja na kursy 1,95 ze stawkowaniem *2,5. Jak dla mnie to nie warte gry.
Ale to Ty grasz, za Twoją kasę więc powodzenia.

D 1

delson93

Użytkownik
to jest oczywiste , że kiedyś się ta seria zdarzy ,chodzi o to aby wyrobić ponad 100 % kapitału przed tą feralną passa , wtedy i tak będę zarobiony.

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Ok wyrobisz 100% kapitalu. A potem w ciągu np. 5 progresji, 2 razy wejdziesz na 10 lub wyższy poziom i nic Ci nie gwarantuje że ten 10 będzie trafny...

D 1

delson93

Użytkownik
to proponujesz mi zrezygnować z tej progresji czy ją w jakiś sposób zmodyfikować ? masz jakieś doświadczenia z progresją ?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@delson93, chyba nie zrozumiałeś : to ja proszę abyś na przykładzie tej swojej realnej gry sprawdził to, ile razy mieliście już sytuację kolejnych po sobie trafień tych handicapów oraz ile trwała nadłuższa dotąd przerwa dla takich trafień - bo to wpisuje się w ten model gry pod nazwą &quot;Progresja z przerzutką&quot;...

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
po przeanalizowaniu sposobu gry o którym mówi edi8, polecałbym Ci właśnie sprawdzić i ew. grać w ten sposób. system jest ciekawy i może coś z tego być.

D 1

delson93

Użytkownik
Mam mały bałagan i trudno to określić (błędy w zapisie spowodowały , że czasem zaczynałem od 2giej kolejki) , poza tym wcześniej grałem na progresje 8 poziomową i dopiero od kilku dni zdecydowałem się na nową ,bezpieczniejszą . W każdym razie do tej pory 3 x wszedłem na 6 poziom ( w starej progresji było to 6/8 , grałem za 63 zł i głównie dzięki temu mam taki wysoki zysk)
Swoją drogą nic nie rozumiem z tej twojej progresji.

Do góry Bottom