1#
Din. Zagreb - Lyon Typ : 2 1:7
Villarreal - Napoli Typ : 2 0:2
Dramas - OFI Crete Typ : 2 0:1
Kurs : 5.88
Bukmacher : bet365
Stawka : 365 zł
EW :
2146.2 zł
Lyon przyjeżdza w mocniejszym składzie od tego który grał 1 mecz z Dinamo (wygrana 2:0). Gospodarze osłabieni brakiem Josipa Simunica, Mathiasa Chago oraz Igora Biscana. Do składu Lyonu wracają Dejan Lovren i Bafetimbi Gomis fakt faktem trener nie skorzysta z Vercoutre'a oraz Lopesa i 2 inncyh grajków. Ale Lyon ma kadre na tyle mocna, że bez problemu powinni sobie poradzić z ekipa Dinama która straciła już 15 bramek w
LM.
Do Hiszpanii przyjeżdza włoskie Napoli które jest zmotywowane aby wygrać dziś i awansować do 1/8 Ligi Mistrzów. Trener Juan Carlos Garrido powiedział że musi dać niektórym piłkarzom parę minut gry zanim wprowadzi ich do drużyny. Ma zamiar wystawić zawodników którzy sa w dobrej kondycji by wybiegali 90min.
Villarreal w miniony weekend poniósł trzecią porażkę z rzędu (i siódmą w dziesięciu meczach) mimo powrotu Nilmara z kontuzji. Hiszpański zespół wygrał zaledwie cztery z ostatnich 25. meczów we wszystkich zawodach od 8 maja.
Nilmar powraca po dziesięciu tygodniach pauzy z powodu cysty w kolanie, podczas gdy Cani wystąpił w meczu z Racingiem po powrocie z kontuzji, przez którą nie grał od 29 października. Javier Camuñas (prawa noga), Cristián Zapata (więzadło w kolanie) i Gerard Bordás (kostka) pauzują, a José Catalá (udo) i Giuseppe Rossi (więzadło w kolanie) nie wystąpią do końca roku to spore osłabienia które drecza Villareal już długi czas.
Trener Walter Mazzarri powiedział, że Napoli awansuje do fazy pucharowej dlatego, że na to zasługuja. Myślą teraz tylko o tym meczu i na nim skupiaja sie i ingnoruja wszystko inne. Villareal nie miał szczęscia w
LM i nie maja już o co grać ale mają swoja piłkarska dume i każdy z ich zawodników wyjdzie na mecz z wola walki.
Wypowiedź:
"Myślę, że posiadanie szansy na awans przed ostatnim meczem w fazie grupowej to wielkie osiągnięcie. To wielkie wydarzenie dla wszystkich w mieście i przetłoczone lotnisko w Neapolu jest tego wyrazem. Dla mnie ten mecz jest równie ważny co wszystkie inne."
OFI jedzie do Doxa Dramas tylko po wygrana zapowiadaja Greckie media. Gospodarze po "dziwnym" awansie do najwyżej grupy rozgrywkowej w Grecji nie zmienili nic składu czego efekty widać w tabeli. Doxa w ostatnich 4 meczach to 3 porażki (0-2, 6-0, 1-0). OFI 2 wygrane (3-0 i 1-3) oraz 2 przegrane (3-1 i 0-1) oraz remis 2-2 z Olympiakos Piraeus który rozbił Doxa 6-0. H2h z tego co wyczytałem to 1 remis i 5 wygranych OFI. Kursy leca nie miłosiernie rano było 1.8 a teraz już 1.67. Pozdrawiam i mam nadzieje, że nie produkowałem się nadarmo ????