>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL (National Hockey League) - Sezon 2025/2026 - zakłady długoterminowe

verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Mamy początek sezonu więc może najdzie kogoś ochota na małe predykcje co do tego roku a tematu brak. Osobiście mam kilka ciekawych opcji na ten sezon i zobaczymy jak to finalnie wyjdzie nie mniej jednak zapowiada się ekscytująco.

Myślę że zaczniemy sobie od dywizji.

1760009416347.png

Dywizja Atlantycka
Tampa Bay Lighting
@2.80
Fortuna

Tampa w tym roku będzie jeszcze mocniejsza i szczerze mówiąc widzę ich nawet w finalnie Stanleya. W dywizji mało kto może zagrozić, głównie Toronto, które straciło Marnera i jak to liście, sporo potrafią nathrowować bez potrzeby.. Największym rywalem będą Pantery ale też jakoś do końca tego nie widzę, wiadomo że mowa tutaj o ekipie, która drugi rok z rzędu wygrywa puchar nie mniej jednak ten sezon nie będzie już taki kolorowy. Tkachuka nie zobaczymy przez jakiś czas a Barkov "może" dopiero wróci na PO także uważam że z tym składem Tampa będzie bardzo mocna, Kucherov magik, Point wykończy wszystko, Guentzel pięknei się wpasował w ekipie, Hagel z sezonu na sezon coraz lepsze liczby kręci, Bjorkstrand również powinien się rozkręcić Hedman w obronei czy Vasilevskiy między śłupkami i ta maszyna będzie ciężka do zatrzymania.

1760009333935.png

Dywizja Centralna
Colorado Avalanche
@3.25
Fortuna

Pierwotnie sporo osób w tym ja mówiło że Hurricanes było zwycięzcą wymiany Rantanena za Necasa ale im dalej w las tym bardziej ten trade mi się podoba. Necas mocno rozwinął skrzydła i bardzo dobrze wpasował się do drużyny i każdy line jest bardzo solidny. W obronie też nie można się do czego przyczepić a Makar czyni cuda co jest dodatkowym atutem. Avs zawsze brakowało solidnego GK a teraz mają Blackwooda i on może dać im szansę na wygranie Stanleya a na pewno dywizje.

1760009382937.png

Dywizja Metropolitalna
Carolina Hurricanes
@2.20
Fortuna

Tutaj raczej bez większych niespodzianek tak samo jak sugeruje bukmacher. Capsi mieli piękny rok ale nie ma opcji że coś takiego powtórzą, potem mamy Rangerów, którzy mieli w tym sezonie wrócić na właściwą ścieżkę chociaż pierwszy mecz pokazał że będzie ciężko, oczywiście dalej uważam że będą walczyć o PO i pewnie na spokojnie się na nie załapią ale nie będą drużyną, która gra pierwsze skrzypce. Ostatni potencjalny rywal to NJ Devils i fakt że mają bardzo solidny skład i dobrze poustawiany ale mimo wszystko są trochę niżej niż Canes. Carolina w tym sezonie celuje bardzo wysoko i to minimum finał Stanleya bo na papierze są przepotężni... Wiadomo że PO rządzą się własnymi prawami i mogą dać słabą serie jednak na przestrzeni całego roku będą ekipą dominującą.

1760009278343.png

Dywizja Pacyficzna
Vegas Golden Knights
@2.65
Fortuna

Vegas, które wygrało 2 lata temu zaliczyło słabszy sezon borykając się z kontuzjami i ledwo zapewniając miejsce w PO. Poprzedni rok zdecydowanie lepszy jednak w PO odpadli w 2 rundzie trafiając na Oilers. W tym roku plany są aby znowu sięgnąć po tytuł i jak najbardziej można się ku temu skłaniać bo mimo braku Pietrangelo, który raczej w tym sezonie nie zagra to skład bardzo "soczysty" bo w każdym zmianie mamy bardzo solidnych zawodników co nawet wczoraj udowodnił Dorofeyev strzelając hattricka grając w 3 linku. Nie można pominąć faktu że do ekipy dołączył Marner, który będzie turbo wzmocnieniem i wcale się nie dziwie że oczekiwania są duże. Wracając do dywizji to głównym rywalem będą Oilers ale szczerze mówiąc ciężko im będzie, na szybko cofnąłem się 10 sezonów i ani razu nie udało im się wygrać (dalej nie chcę mi się szukać) bo i tak to nie ma znaczenia. Obecne Oilers jakie znamy to takie, które ma mnóstwo jakości w ekipie ale nie byli i nie są stabilni. W PO potrafią czynić cuda i grać cały czas na bardzo wysokim poziomie ale w sezonie zasadniczym? Ile razy już widzieliśmy jakieś dziwne serie przegranych bez powodu także uważam że oni w PO a sezonie zasadniczym to 2 różne drużyny.

1760009952331.png

NHL 2025/26 - Regular Season Goalie Wins - Andrei Vasilevskiy
over 33.5
@1.80
Forbet

Myślę że bardzo dobra opcja bo tak jak wspominałem, uważam że Tampa w tym sezonie a w szczególności w sezonie zasadniczym będzie bardzo silna. Vasilevskiy to numer 1 między słupkami Tampy, który gra zdecydowaną większość w sezonie i tutaj też możemy liczyć na około 60-65 występów więc biorąc pod jego klasę i siłę drużyny to w zasadzie jak gra za darmo, bardziej powiedziałbym że jest to coś na zasadzie 1.80 czy dostanie kontuzji czy nie bo jeśli zagra min te 60 spotkań to nie powinno być problemu aby tę linię pokryć.

1760010251816.png 1760010264015.png

NHL 2025/26 - More Regular Season Goals - Brayden Point vs Mikko Rantanen
Brayden Point
@1.77
Forbet

Przechodząc dalej mamy Point vs Rantanen i wcześniej było to close ale czy teraz tak jest? Mikko w Avs robił cuda na kiju i wykręcał bardzo dobre liczby strzelając przy tym sporo bramek jednakże od momentu odejścia zagrał 13 spotkań w Canes strzelając 2 gole i 20 spotkań w Dallas strzelając tylko 5 bramek. Wiadomo że wszedł do nowych drużyn i potrzebował czasu jednak nie sądzę żeby aż tak tam pasował jak to miało miejsce w Colorado obok MacKinnona. Tak samo jak wyżej Tampa będzie miała świetny rok a Point, jeśli chodzi o strzelanie bramki jest bardzo solidny i bardzo stabilny.

1760010545350.png 1760010558547.png

NHL 2025/26 - More Regular Season Goals - Filip Forsberg vs Brady Tkachuk

Filip Forsberg
@1.85
Forbet

Kolejny dość ciekawy zakład, który uważam że jest źle wystawiony. W zasadzie 50-50 a wiele przemawia za panem po lewej stronie. Pomimo całej sympatii czy to do Tkachuka czy Ottawy to nie sądzę aby był w stanie "przestrzelić" Forsberga. Brady to zawodnik bardziej "all around" dobry ofensywnie ale też defensywnie, nie boi się grać ciałem, wchodzić w bójki czy łapać kary. Obok siebie ma Stutzle i Zetterlund a w PP dochodzi Cozens i naprawdę nie musi się martwić o strzelanie bo inni też to potrafią. Z drugiej strony mamy Forsberga, który przede wszystkim skupia się na strzelaniu i to taka typowa "9" (też ma taki numer :D). Nashville po bardzo słabym sezonie powinni wyglądać teraz o wiele lepiej i będą "odbijać" ale nie zmienia to faktu że główną siłą napędową do strzelania bramek będzie Szwed i mimo iż Ottawa wygląda coraz lepiej i w tym sezonie również załapie się na PO to nie sądzę aby Tkachuk mógł strzelić więcej od Forsberga.

1760011218779.png

NHL 2025/26 - Regular Season Goalie Wins - Pyotr Kochetkov
over 23.5
@1.87
Forbet

Linia dość niska ale to z tego powodu iż nie jest "jedynym" bramkarzem. Canes zmieniają między Kochetkovem oraz Andersenem aczkolwiek pierwsze skrzypce zaczyna grać Kochetkov i powinniśmy go zobaczyć w około 45-50 spotkaniach co daje +/- 50% wr a to raczej nie powinno być trudne grając tak mocną drużyną. Kolejna kwestia to taka że Andersen jest "ryzykowny" poprzednie sezony to zmaganie się z kontuzjami i jak takowa wystąpi to Kochetkov dostanie jeszcze więcej szans a co za tym idzie większa szansa na wejście. Osobiście uważam że ta linia jest nietrafiona.

1760012431596.png

Art Ross Trophy - Winner
Nikita Kucherov
@5.00
Fortuna

1760011986968.png

W tym sezonie według bukmacherów faworytem jest McJezus jednak ja uważam że zobaczymy tutaj 3x3 i 3 raz z rzędu wygra Rosjanin. Tak jak wspominałem wcześniej Tampa będzie bardzo mocna w tym sezonie a to tylko sprawi że Kucherov będzie jeszcze więcej punktował. Obok siebie ma zawodników, którzy potrafią świetnie wykończyć, PP też mają bardzo mocne a jego wizja jest nie z tej ziemi. W ekipie Oilers już tak słodko to nie wygląda, chociaż nie można odmówić tego że obok jest Draistaitl, który dużo kończy po podaniach McDavida jednak ostatni rok był sporo nad kreską co też podkręcił liczby koledze. Hyman jeszcze miesiąc nie będzie a może dłużej co też na pewno nie pomaga.​

Otrzymane punkty reputacji: +1504
sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Florida vs Flyers:
Sam Reinhart strzeli gola @2.27
Sam Reinhart strzeli 2 gole @9.50
Sam Reinhart strzeli 3 gole @60.00
Betclic

Szkoda wczoraj Leona, bo swoje szanse miał, strzelił za to 1 gola, więc profit jest.

Dzisiaj widzę spory potencjał w stronę Sama. Flyers bez dwóch kluczowych defensorów. York i Ristolainen bronią również PK, więc ogromna strata dla gości. Pantery mają swoje braki w ofensywie, dlatego odpowiedzialność za strzelanie muszą wziąć inny zawodnicy.

Sam bez punktu w pierwszym starciu z Chicago, tak jak jego cały pierwszy link, więc motywacja będzie spora, aby dzisiaj zaliczyć pierwsze trafienie. Bohater ostatniego finałowego meczu o Puchar Stanleya potrafi seryjnie zdobywać bramki, jak na dzień to i 4 gole strzeli.

Pantery są już po inauguracji, więc pierwsze ciśnienie zeszło w przeciwieństwie do gości. Sam ma patent na Flyers, w poprzedniej kampanii na 3 bezpośrednie starcia strzelił 3 gole. Czas na kolejne!

Otrzymane punkty reputacji: +489
Do góry Bottom