>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NCAAF

Status
Zamknięty.
telprzem 136

telprzem

Użytkownik
College football, futbol uniwersytecki - rodzaj futbolu amerykańskiego rozgrywanego przez drużyny amerykańskich uniwersytetów, college&#39;ów i akademii wojskowych, bardzo popularny wśród studentów i absolwentów tych uczelni. Nowoczesny futbol zdobył swoją popularność właśnie dzięki rozgrywkom uczelnianym.

Rozgrywki futbolu uniwersyteckiego zaczynają się zazwyczaj ok. 2-3 tygodnie przed sezonem zasadniczym ligi NFL, czyli w drugiej połowie sierpnia. W sezonie zasadniczym drużyny podzielone są na kilkanaście konferencji, po 10-12 drużyn każda. Zazwyczaj trzy lub cztery pierwsze mecze sezonu rozgrywane są z przeciwnikami spoza konferencji, po czym rozpoczynają się rozgrywki ligowe wewnątrz konferencji, przeciętnie ok. 8 spotkań. Większość konferencji kończy sezon zasadniczy meczem o mistrzostwo pomiędzy czołowymi drużynami.

W przeciwieństwie do ligi NFL, faza posezonowa nie przebiega w formacie play-off, lecz raczej ma miejsce w postaci serii tzw. bowl games, na które zapraszane są drużyny, które wygrały co najmniej 6 spotkań w sezonie zasadniczym. Wybór drużyn do poszczególnych spotkań dokonywany jest w znacznej mierze poprzez głosowanie trenerów i dziennikarzy sportowych, a także rankingi komputerowe, co zazwyczaj prowadzi do znacznych kontrowersji. W sezonie 2006 miało miejsce 32 &quot;bowl games&quot;. Spotkania te są rozgrywane w drugiej połowie grudnia i na początku stycznia, i zasadniczo poźniejsze spotkania cieszą się większym prestiżem. Sezon kończy się pięcioma meczami tzw. Bowl Championship Series, z czego ostatni mecz jest meczem o mistrzostwo kraju

telprzem 136

telprzem

Użytkownik
Na dziś tylko jeden typ:
Texas Tech -9 u SMU - 22:00 ✅
1.87
Bwin
Dziś dwa kolejne spotkania z serii NCAAF. Wybrałem mecz pomiedzy Texas Tech i SMU. Bedzie to spotkanie miedzy dwoma dobrze grającymi collegami. Texas Tech jak i SMU w poprzednich sezonach spisywali sie bardzo dobrze. Grali bardzo równo. Nie miewali większych wpadek. Na dzien dzisiejszy to dopiero poczatek sezonu więc nie znamy jeszcze dobrze tych ekip. Z tego co mi wiadomo to Texas Tech nieco sie wzmiocnił i pozyskał nowych ciekawych graczy. Moim zdniaiem powinni sobie poradzić wchodzacy dopiero w szeon SMU.

telprzem 136

telprzem

Użytkownik
Middle Tenn State u Louisville
Louisville -41
⛔

Dziś kolejna dwa spotkania w NCAAF. Wybrałem mecz pomiedzy Middle Tenn State i Louisville. Nie wiem co w tej analizie napisać. Graja dwie druzyny miedzy którymi jhest ogromna przepasc jesli chodzi o umiejetności!! Louisville to jeden z najlepszych koledży w ameryce. Ci zawodnicy potrafia grac w football na bardzo wysokim poziomie. Zawsze w rozgrywkach NCAAF zajmowali wysokie mijsca. Wielu gracz z tej szoły gra teraz zawodowo w NFL w najlepszych klubach. Co mozna powiedzieć o Middle Tenn State? hmm... no coż graja bardzo przeciętnie. Z Louisville w ogóle nie ma ich ox porównywać. Niepokoi mnie troche linia bo wynosi az 41 pkt, ale mysle ze taka swietna ekipa jak Louisville powinna sobie spokojnie poradzić.

Bwin
1.91
stawka: 100
wygrana: 191

Propozycje:
Oregon State -3,5 vs. Cincinnati 1.95 ⛔
Middle Tenn State vs. Louisville over/under 1.91 ✅

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Mnie w szczególności zaimponował wynik 1 meczu sezonu Louisville - Murray State 73-10!!!Niepokoi mnie tylko ubiegłoroczny wynik pomiedzy tymi drużynami Louisville - Middle Tennessee State 44-17.Również postawiłem na ujemne handi jednak za symboliczne 50 zł.Pozdrawiam fox71.

P.S.Zwracam uwagę również na dużą liczbę kontuzji w Middle ,Louisville gra praktycznie w komplecie.

telprzem 136

telprzem

Użytkownik
8 września 2007

Navy u Rutgers
Rutgers -16,5
✅

O godzinie 1:00 rozpocznie się jedyne spotkanie na dzien dzissiejszy w NCAAF (tzn jutro kolo 18 nastepne). Zagrają dwie bardzo doswiadczone ekipy Navy i Rutgers. Obie maja na swoim koncie wiele tytułów. Oba koledże są dosc znane w USA i wielu mlodych zawodnikow chce własnie grac w tych druzynach. Jak dla mnie na dziś troche lepiej prezentuje się drużyna Rutgers. Od początku rozgrywek opdobała mi sie ich gra. Graja dosć zróznicowany football. Dobra gra obronna jak i atak naprawde owocują w zdobywanie punktów. Navy jak narazie nie zachwyca. Ze źródeł wiadomo ze w ekipie Navy jest kilku kontuzjowanych chłopaków. Licze na łatwe zwyciestwo Rutgers.

Bwin
stawka: 100
wygrana: 191

Propozycje na jutro naprawde godne zagrania, bardzo polecam:
Navy u Rutgers over/under 1.91 ✅
UL Monroe u Clemson -27 1.91
⛔
NC State u Boston College -14 1.91 ✅
South Carolina u Georgia -3,5 1.91 ⛔
Buffalo U u Temple -3.5 1.95 ⛔
California -14 u Colorado State 1.91 push
West Virginia -24 u Marshall 1.91