Armor, Twój rzekomo grający dla siebie Parker też wydaje się lekko trącić żenadą. Gość ma styl, jaki ma - nie jest to klasyczny playmaker - ale żeby mówić, że gra dla siebie i to w playoffach, to lekka przesada moim zdaniem. Jeśli już tak porównujesz Nasha i Parkera z pierwszego meczu, to popatrz jeszcze w statystykę strat. Nash 6 turnovers! Lubię jego grę, owszem, lecz można powiedzieć, że Tony jest szybszy, także z racji na wiek na pewno, ale fakt jest faktem.
Co do meczu, to ja bym powiedział, że to jest bardziej rzut monetą niż coś bliższego prediction. Z jednej strony Słońca u siebie są bardzo mocne - tak jak wspomniałeś - z drugiej znów San Antonio w ciągu ostatnich kilku lat leje ich w playoffach okropnie. I co lepsze wygrywa oczywiście i...w Arizonie. Czemu nie miałoby dziś wygrać? Greg Popovic jest mistrzem, gdy chodzi o wyciąganie wniosków z poprzednich meczy. Wcale nie zdziwię się jeśli dziś Spurs zdominują Suns obroną na całym korcie. Jeśli tak się stanie to mamy under i wyrównany mecz do końca, a SaS w końcówkach potrafią być zabójczy.
Trochę dziwi mnie ten cały hype na Sunz...co roku jest przecież podobnie - zaczynają świetnie, a potem okazuje się, iż to jednak obrona wygrywa w PO, nie tylko sam atak. Wielu na forum myślało, że Mavericks pogonią Duncana i Co., ja wiedziałem, że raczej jest to mało prawdopodobne, gdyż Spurs mają coś czego nie mają inne drużyny, a mianowicie jakąś niesłychaną zaciętość i charakter. W dodatku potrafią taktycznie rozwiązywać mecze.
No zobaczymy. Powinien być ciekawy mecz. Ja zagram coś na
live, tzn zagram Spurs ;-) ale myślę, że poczekam pierwszą kwartę, aż słońca się wyszaleją.
Dobrym typem powinien być dziś over w 1kwarcie lub połowie. W drugiej połowie gra będzie wolniejsza, z uwagi na rangę meczu. Sunz mogą być już 2-0, więc nie sądzę że cały mecz będą grali szybko. Powinni być być bardziej uważni. Z drugiej strony Spurs też powinni lepiej bronić, bo dla nich starcenie w meczu ponad 110 punktów to strasznie dużo.