>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA - Playoff

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
vs.

(1) Boston vs. (8) Atlanta
Co tutaj dużo mówić ? Boston to zdecydowanie najsilniejszy zespół na Wschodzie i moim zdaniem bez większych problemów dostaną się do Finału Konferencji. Mają wszystko co potrzeba w PO. Doświadczenie, gwiazdy w pierwszej piątce, bardzo silną ławkę rezerwowych i bardzo dobrego trenera. A Hawks ? No cóż dla nich awans do fazy PO to wielkie, wręcz olbrzymie święto i jeden z największych sukcesów tego klubu odkąd gra w Atlancie. Jest to pojedynek Dawida z Goliatem ale sądzę, że młody team z Atlanty stać na odniesienie 1 zwycięstwa. Mój typ: 4-1
vs.

(2) Detroit vs. (7) Philadelphia
Świetnie zapowiadająca się rywalizacja. Napewno wielkimi faworytami są Pistons ale moim zdaniem z ekipą 76ers nie będą mieli łatwo. Philadelphia w marcu była najlepszą ekipą na Wschodzie. W kwietniu trochę przystopowali ale nie można ich lekceważyć. Pistons z kolei mając pewne 2 msc. ostatni miesiąc grali bardzo oszczędnie swoimi liderami, ogrywali zmienników co powinno przynieść rezultaty w PO. Trzeba jednak pamiętać, że 76ers nie są wygodnym rywalem dla Tłoków. W tym sezonie regularnym bilans między tymi zespołami to 2-2 ale dwa ostatnie mecze wygrali koszykarze z Filadelfi ! Każdy mecz był również emocjonujący i bardzo wyrównany i wbrew pozorom spodziewam się tutaj bardzo wyrównanej i trudnej dla Pistons serii. 2 mecze napewno są w zasięgu 76ers. Czy więcej ? Trudno powiedzieć. Moim zdaniem Detroit mimo wszystko wygrają 4-2 .
vs.

(3) Orlando vs. (6) Toronto
Kolejne niezwykle interesująco zapowiadająca się seria. Pojedynek Dwigha Howarda z Chrisem Boshem. Obydwa zespoły grają w dość podobnym ofensywnym stylu, mają mnóstwo świetnym jump-shooterów i należy się spodziewać że to będzie najbardziej overowy matchup w 1 rundzie PO. W sezonie w pojedynkach między tymi zespołami jest 2-1 dla Magic ale trzeba zwrócić uwagę, że w tych meczach a to kontuzjowany był Chris Bosh, a to TJ Ford. Trudno tak naprawdę więc jednoznacznie wskazać faworyta. Mam wrażenie, że Raptors nie są wygodnym rywalem dla Magic a napewno już mecze w Air Canada Center w Toronto będą dla Magików bardzo ciężkie. Raptors stać na równą walkę. Spodziewam się co najmniej 2 zwycięstw tej drużyny, a bardzo realne wydaje mi się nawet 3. Mój typ 4-3
vs.

(4) Cleveland vs. (5) Washington
W zeszłym roku Cavs w PO spotkali się właśnie z Wizards i ograli ich gładko 4-0. W barwach Wizards zabrakło wtedy jednak m.in. Arenasa czy Butlera. W tym sezonie bilans między tymi ekipami to 2-2 ale też trudno wyciągać z tego jakieś wnioski. Niby lepsze wrażenie sprawili Cavs bo jeden mecz przegrali gdy grali bez LeBrona, drugi przegrali gdy kontuzji doznali m.in. Ilgauskas, Gibson czy Jones a w trzecim meczu grając bez 7 graczy udało im się nawet ograć rywali w pamiętnym meczu po trejdzie Wallace . Trzeba jednak pamiętać, że Wizards w tych spotkaniach też byli osłabieni bo nie grał Butler czy Arenas. Teraz obydwa zespoły mają zagrać w najsilniejszych składach i ta konfrontacja zapowiada się pasjonująco ! Moim zdaniem faworytem są Wizards. Mają zdecydowanie silniejszą ławkę rezerwowych, lepiej zbilansowany zespół, trzech liderów - Jamison grający supersezon oraz Butlera i Arenasa, którzy długo nie grali i czują głód gry i na PO mogą eksplodować. Na ławce lepszy coach też po stronie Wizards. Cavs mają jednak LeBrona, który sam jest w stanie wygrać tą serie. Dodatkowo gdy zdrowi będą wszyscy ich zawodnicy to ich najsłabszy element - ławka może się zamienić w ich atut ( superstrzelcy Gibson czy Szczerbiak, Brown, Smith czy Varejao ). Trudno więc cokolwiek wyrokować. Stawiam tu na 7 meczów i wszystko powinno się rozstrzygnąć w tym ostatnim. Wolałbym by przeszli Wizards choć jednak LeBron to LeBron ;-)
vs.

(1) Los Angeles vs. (8) Denver
Opis wkrótce.

vs.

(2) New Orleans vs. (7) Dallas
Opis wkrótce.

vs.

(3) San Antonio vs. (6) Phoenix
Opis wkrótce.

vs.

(4) Utah vs. (5) Houston
Opis wkrótce.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Jacques gdyby Pistons grali ostani mecz w Philly na poważnie to stan rywalizacji byłby 3-1 w sezonie zasadniczym...to moje 3 grosze , ciekawe analizy czekam - na ciąg dalszy:spokodfhgfh:

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
vs.

(1) Boston vs. (8) Atlanta
szybkie 4-0, może tak jak mówisz 4-1
nie ma co więcej pisać o tej serii, bo tu wszystko jasne ????
vs.

(2) Detroit vs. (7) Philadelphia
tutaj imo podobnie jak wyżej, szybciutkie 4-0 dla detroit. Philly przez pewien okres zaczęła zajebiście grać, ale chyba oni sami nie wiedzą skąd to się wzięło, ostatnio wrócili już do swojej gry z początku sezonu i nie wróżę im dobrze w serii z Pistons, którzy dadzą sobie max.1 mecz ugrać
a tak odnośnie typowania ich meczy, to zobaczymy jakie buki będą dawać linie punktowe, bo będą to mecze ostro underowe. Myślę, że na granicy 160-170 pktów.
vs.

(3) Orlando vs. (6) Toronto

nie podobała mi się w II połowie rs gra Raptors, ale może to przez kontuzje kluczowych graczy. ciekawe kto w PO będzie grał jako first pg- zawalisty w tym sezonie Calderon czy pechowy Ford, który przez kontuzje, zagrał tylko w 51 meczach. Van Gundy naprawdę fajny zespół zrobił, Hedo Turkoglu mi się niesamowicie podoba, w ostatnich czasie to chyba większy lider Magiców od samego DH12. No ale szykuję się 7 meczy, zobaczymy jak tam Bosh sobie poradzi tym razem w PO, bo dużo od niego zależy, ale chyba nie trzeba nikomu przypominać jego występu sprzed roku..
vs.

LJ to LJ, a Agent0 to Agent0. Cavs po tym dużym tradzie byli dla mnie jednymi z faworytów nawet do tytułu, ale w trakcie wyszedł na jaw debilizm Browna downa, chociaż druga rzecz, że trochę nękani byli cavs kontuzjami, na PO powinni już mieć pełny skład, ale i tak wątpię, żeby przeszli czarodziejów, chociaż są teoretycznie faworytami. Po stronie Washington wracają świetny Butler, wraca przede wszystkim Arenas i jeżeli Wizards bez nich grali naprawdę dobry basket i awansowali spokojnie do PO to z nimi mogą zawojować. Wierzę w WIZARDS! wierzę w eddiego jordana! go was!

Jaq: skasowałeś swoje cytaty z mojego posta, wiem, że dużo miejsca zajmowały, ale zobacz, że często odnosiłem się do Twoich opinii..

S 7

smyku1910

Użytkownik
vs.

Okey, dziś zaczynamy pierwsze mecze. Nie będę się odnosił do prognoz długoterminowych rywalki, ale tylko do pojedynczych kolejek. Dla mnie faworytem jest zespół Wizards, oczywiście dzisiejszego meczu. Przyjaciel zza oceanu, oglądając ich wczorajszy trening, zauważył świetną dyspozycję rzutową graczy, szczególnie tych, na których w stolicy liczą najbardziej, a których nazwiska każdy dobrze zna;) Wizards to przede wszystkim świetny kolektyw, dobra paczka na parkiecie, jak i poza nim i w tym upatruję ich przewagi. Cleveland to drużyna głównie LeBrona- nie ma co ukrywać, że to od jego dyspozycji wszystko zależy. Z drugiej zaś strony ciężko jednak, by LeBron wygrywał całe mecze w play-off, reszta drużyny musi pociągnąć również ten wózek. W Wizards zdobywanie pkt jest rozłożone na całą ekipę, są indywidualności jak Butler i Arenas, ale te indywidualności znakomicie komponują się w team jako piątke graczy, z których każdy wie, co ma robić na parkiecie dla drużyny. Dziś 1:0 dla Wizards w mojej opinii, dlatego pobiorę po kursie 1.75 handicap na Washington +3,5 w nadziei, że przełamią Clev na ich parkiecie.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
ja dzisiaj myślę, że bardzo prawdopodobny jest wariant 4-0 dla gości (wiz, mavs, suns, jazz)
wysokie kursy na teamy away to chyba spróbuję systemem 3 z 4.
jazz to pewniak, + reszcie ja daję większe szanse niż gospodarzom

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Stanowczo odradzam. Na Zachodzie nie będzie ani jednego 4-0. Jestem pewny. Na wschodzie jeśli już to tylko Boston. To NBA a nie lipna DBE ...

slander 10

slander

Użytkownik
Stanowczo odradzam. Na Zachodzie nie będzie ani jednego 4-0. Jestem pewny. Na wschodzie jeśli już to tylko Boston. To NBA a nie lipna DBE ...
blaisowi chodziło raczej o 4 wygrane gości w dzisiejszych meczach, a nie o wygranie serii 4:0

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
BLAISE...jesli UTAH bylo pewniakiem to nie byloby dzis DOGIEM jednopunktowym ale ciagle dalikim od bycia faworytem...HOUSTON na swoim parkiecie to nie to houston ktore dostalo po dupie w Denver a na nastepny dzien w Utah..moim zdaniem bardzo wyrownany mecz, pewien bardzo ciekawy (pochadzacy blisko samego Las Vegas) przeciek mowi :
HOUSTON ALL THE WAY
zobaczymy ...to w koncu sport. POWODZENIA WSZYSTKIM ..ZAROBMY TROCHE KASY NA TYCH PLAYOFFACH!!!

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
blaisowi chodziło raczej o 4 wygrane gości w dzisiejszych meczach, a nie o wygranie serii 4:0
no dokładnie:spokodfhgfh:
Ja myślę, że sobie poradzą Jazzi spokojnie. W końcówce rs zaprezentowali świetną obronę, Houston też bardzo dobrze broni, ale Utah ma znacznie mocniejszy atak. Liderem punktowym może tam być każdy z s5. W Houston to tylko Tmac, który i tak wysiądzie i czasami Alston ma dzień konia.
Powiem szczerze-po doświadczeniach z poprzednich lat i hitach z końcówki tego rs, kiedy Rockets mieli jeden z lepszych bilansów i grali z mocniejszym zespołem (Tracy oczywiście kompletna kicha) nie wierzę w TMaca.
edit: zdecydowałem się na dwa underki, w meczach sas-suns 194,5 i roc-jazz 186,5
1.spursi nie dadzą sobie rzucić dużo na własnym parkiecie, a nawet jeśli sunsowa ofensywa zaszaleje to zostawią spursów daleko w tyle.
2.houston bardzo underowa drużyna, gra jeszcze w dodatku u siebie, jazz w końcówce rs też ćwiczyli już na PO bardzo defensywną grę, dlatego tutaj widzę wynik do 180, nie więcej.

K 18

klakson

Użytkownik
ja dzisiaj myślę, że bardzo prawdopodobny jest wariant 4-0 dla gości (wiz, mavs, suns, jazz)
wysokie kursy na teamy away to chyba spróbuję systemem 3 z 4.
jazz to pewniak, + reszcie ja daję większe szanse niż gospodarzom
Haha Powiesz mi ze Hornets przegra z Mavericks ? Szczeze watpie w ten twoj typ i nie bral bym rowniez utah za pewniaka... Hornets nie z takimi dawali u siebie rade wygrali w sezonie z bostone 10 punktami a Mavericks to nie Boston. U rakiet moze byc roznie ..

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
napisałem potem co postawiłem. I nie wiem czy dallas, wygra, ale napisałem, że duże szanse mają goście. Suns np. niszczy właśnie spurs.

R 25

rozumny

Użytkownik
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets
typ:2
kurs:4,56
expekt

Analiza:Rozpoczyna sie prawdziwe swieto w NBA czyli Playoffy i odrazu zapowiadaja nam sie bardzo zaciete spotkania.1 w swojej konferencji Los Angeles Lakers mierza sie w pierwszym meczu z 8 druzyna sezonu zasadniczego Denver Nuggets.Lakers pod koniec rundy zasadniczej grali bardzo dziwnie ,przeplatali swietne mecze z bardzo slabymi, co prawda tych swietnych bylo zdecydowanie wiecej to slabszy dzien nawet w playoffach moze przydazyc sie kazdemu.Nuggets walczyli praktycznie do samego konca z Warriors o 8 pozycje.Teraz zapowiadaja ze sprawia sensacje i odprawia Lakersow.Zadanie wcale nie do wykoniania bowiem Nuggets maja naprawde mocny sklad.Iverson,Anthony,Camby,Martin czy Smith robi naprawde duze wrazenie.Spodziewam sie niespodzianki juz w pierwszym meczu.Jesli Nuggets dobrze rozpoczna to spotkanie to wszystko potoczy sie po mojej mysli i ten typek wejdzie

zynio20 0

zynio20

Użytkownik
HOU - Utah 1 @ 1.87
utah zawodzi mnie ciagle na wyjazdach. mimo kilku niespodziewanych wyjazdowych wygranych m.in z bostonem czy no to nadal pozostaja w cieniu samych siebie podczas gdy graja u siebie. mogli zdobyc przewage wlasnego parkietu ale spalili mecz z SAS *inna sprawa ze sas zagrali naprawde swietny mecz*. Teraz w pojedynku z houston bedzie im bardzo trudno. nie pamietam tak dobrego sezonu zasadniczego druzyny rakiet. ktos powie ze PO inna bajka - wiem ale to moim zdaniem tylko zmobilizuje obie ekipy do walki i to tylko pozytywnie wplynie na widowisko. niemniej uwazam ze ogromnym atutem houston jest wlasna hala i grzechem bylo by tego nie wykorzystac. W druzynie gospodarzy zabraknie R.Alstona ale kadra jest na tyle wyrownana ze Adelman napewno ma i wie kim go zastapic. Posumowujac, wierze w perfekcyjna obrone rakiet oraz to ze feralnych wystepow wyjazdowych Utah nastapi ciag dalszy dzis.

gunman 0

gunman

Użytkownik
Panowie jestesmy juz po 1 meczach

Wyniki

Wizards-Cavaliers 86:93

Mavericks-Hornets 92:104

Suns-Spurs 115:117

Jazz-Rockets 93:82

Wielkei brawa dla Utah. W zesonie zasadniczym na wyjazdach nie szlo im najlepiej jednak widac ze w play-offach będą walczyć wszędzie:spokodfhgfh:

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
ja nie mogę, nie wszedł mi kupon z underami w meczu rock-jazz i sas-suns, bo w San Antonio była dogrywka, nawet dwie????

K 18

klakson

Użytkownik
Panowie jestesmy juz po 1 meczach
Wyniki
Wizards-Cavaliers 86:93
Mavericks-Hornets 92:104
Suns-Spurs 115:117
Jazz-Rockets 93:82
Wielkei brawa dla Utah. W zesonie zasadniczym na wyjazdach nie szlo im najlepiej jednak widac ze w play-offach będą walczyć wszędzie:spokodfhgfh:
Mowilem ze wygra hornets. Ja osobiscie postawilem - 4.5 pkt na hornets. Skusilem sie tym ze widzialem jak zagrali u siebie z silnym bostonem ktorego wlasnie pokonali w ostatnich kwartach. Tutaj bylo tak samo. Poczatkowo na parkiecie dominowali Mavericki a potem znakomita koncowka gospodarzy.

roni_10 0

roni_10

Użytkownik
Ja natomiast postawiłem +4,5 pkt dla Mavericks i byłem miło zaskoczony jak prowadzili w połowie nawet 10 pkt bodajże, ale cóż, tylko 6 zł postawiłem, więc się tam jakoś nie wnerwiłem za bardzo.

Natomiast z dziś wybrałem sobie to zdarzenie:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (under/over 223.5) typ 2 (1,85)
stawka: 20 zł
przewidywana wygrana: 37 zł

Szanse oceniam na 70%. Będzie tak z 120:110 dla którejś z drużyn, nie wykluczone, że to Denver dzisiaj sprawi niespodziankę, aczkolwiek Lakersi są na fali, trudno przewidzieć.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ja proponuje dzisiaj dwa underki. jeden w meczu detroit(under 179,5) drugi oczywiscie boston z atlanta(under 189)..nie ma sie chyba co rozpisywac nad tymi typami, w obu tych rywalizacjach zwyciezca juz jest znany. Philadelphia obecnie to nie ten sam zespol co 2-3 miesiace temu, pogubili sie w grze, coraz czesciej zdarzaly sie wpadki, a detroit wiemy wszyscy: zelazna obrona. Podobnie w parze boston-atlanta..atlanta awansowala do po po raz pierwszy od kilku lat ale przygode zakonczy na 1 rundzie..niestety dla nich nie potrafia bronić a mike bibby i joe johnson nie sa w stanie wygrac sami meczu w bostonem, ktory na pewno postawi solidna obrone na wlasnym parkiecie i bedzie chcial pokazac mlodej druzynie jastrzebi gdzie ich miejsce w szeregu

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
no atlanta-boston to under pewny, detroit z pihlly raczej też, pewnie będzie 80-70.
Roni nie przelicz się z tym overem, wg mnie będzie tu under. To jest PO! Nawet najultraofensywniejsze teamy zaczynają skupiać się również na obronie. Pewnie oba zespoły przekroczą granicę 100 pktów spokojnie, ale wątpie by aż tak, że padnie wynik 120-110..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom