Kurde, odważnie grać Houston, wg mnie, jeżeli jest ktoś kto może ich zatrzymać, to moim zdaniem jest to właśnie OKC grające przed własną publicznością. Zgadzam się, over może być dobrym pomysłem na to spotkanie.
Ale faworyta ciężko wytypować - Rakiety niezaprzeczalnie mają perfekcyjnie działającą ofensywę - wszystkie trybiki działają bez zarzutu. Ale OKC to OKC z drugiej strony, Russell to ambitny chopak, kto wie czy sobie nie wyznaczył za cel zatrzymanie passy Hardena? ???? Mimo wszystko, jakbym musiał wybrać, wybrałbym Houston.
Toronto Raptors vs. Atlanta Hawks
były emocje - nie spodziewałem się tego, szacunek dla Fredzia i Wrighta bo docisnęli Jastrzębie kiedy trzeba było
wygrana Toronto - 5,5 pkt
1,27
Czemu Raptors? Są lepsi pod każdym względem + grają u siebie. Zarówno ogólna organizacja gry, jak i z osobna atak, obrona Atlanty nie ma szans w starciu z tym co prezentuje zespół z Kanady.
No i grają w Air Canada Centre. Powinni handicap pokryć, aczkolwiek boję się trochę gabrage time, Golden Stejty ostatnio nie pokryli linii.
Philly vs. Charlotte
wygrana 76ers + 7,5 pkt
1,30
Obie drużyny spotkały się ostatnio. Górą byli wtedy ziomkowie od THE PROCESS i to 10 punktami.
Myślę, że dzisiaj też ugrają. Mają Embiida, liczę na to, że zagra podobnie jak w ostatnim spotkaniu, mają Simmonsa, jest Saric, Covington, Redick. Troszeczkę większa wszechstronność po stronie Embiida i reszty.
Obrona też wygląda lepiej.
Portland vs. NYK
ładny blowout
wygrana Portland - 3,5 pkt
1,33
Blazers grają b2b. To by było na tyle, mówiąc o argumentach, które przemawiają na korzyść KnicksÓW. Przede wszystkim ofensywa robi różnicę. Portland ma CJ McColluma, Nurkica + są wszystkie Harklessy, Collinsy, swoje zrobią. Jest też taki Lillard, dobry podobno ???? .
Chopaki mają grać w Moda Center, dlatego tym bardziej, moim zdaniem, przed własną publicznością Trail Blazers powinni pokryć handi.
POWODZENIA!