witam wszystkich,
dzisiaj napiszę parę słów wcześniej niż zwykle, ponieważ, po pierwsze nie wiem kiedy wrócę, a po drugie czuje że kursy mogą spadać!
pierwszy kupon to singiel:
Pau Gasol over 16,5pkt @1,85
Pau w ostatnich występach nie zachwyca (no oczywiście oprócz pojedynku z Orlando)
w czterech ostatnich meczach, jego zdobycze punktowe prezentują się następująco:
Indiana - 14pkt
Miami - 10pkt
Charlotte - 11pkt
Orlando - 20pkt
W dzisiejszym meczu przyjdzie mu się zmierzyć z Bosh-em i zauważyłem, że przeciw niemu bardzo dobrze wypada. Oto jego zdobycze punktowe przeciw Raptors:
2009/2010
Gasol 10/23 22pkt
2008/2009
Gasol 12/17 31pkt
Gasol 10/17 24pkt
tak więc jak widzimy druga strzelba Jeziorowców wypada bardzo dobrze przeciw Toronto!
drugi kupon, to dubel:
Washington-Houston 2 kz 1,60
Portland-Sacramento 1 kz 1,25
Jeśli chodzi o pierwszy mecz, to jak wiemy Houston cały czas walczy o PO, co prawda będą mieli cholernie trudno, no ale szansa cały czas jest! W dzisiejszym meczu, w drużynie Rakiet zobaczymy już na 99% Arize i Lowry-ego, a więc pierwsz 5-ka powinna prezentować się następująco:
PG Brooks
SG Martin
C Hayes
PF Scola
SF Ariza
dodając do tego z ławki:
Lowry,Battier,Hill i Budinger-a mamy zdecydowanie mocniejszy skład od Wizards, tak na prawdę na każdej pozycji moim skromnym zdaniem przewagę mają Rakiety!
W drugim meczu, typuje zwycięstwo Portland, a więc drużyny którą w tym sezonie prześladują kontuzję (co prawda Golden State w tym akurat nikt nie przegoni w obecnym sezonie ???? no ale to już inna historia). W obecnym sezonie, obie ekipy spotkały się do tej pory tylko jeden raz i tamten mecz wygrało Portland 95:88 (nie był to łatwy mecz trzeba zaznaczyć). W ekipie dzisiejszych gospodarzy niepewny jest występ Camby-ego ale nawet bez niego, są w stanie uporać się z rywalem. Sacramento lekko po przebudowie, wydaje mi się, że wyszli na tym dobrze: Landry świetnie jak na razie się spisuje, no ale dzisiejszej nocy na przeciw siebie będzie miał LaMarcus-a więc łatwo nie będzie! kurs troszkę mały, ale coś trzeba było dodać do Houston i zdecydowałem się na Portland!
reasumując: Houston, Portland i Gasol do boju!