>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA by Hardison

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Witajcie!
W tym temacie zamierzam podawać typy na najlepszą koszykarską ligę świata ????
Nie uważam się za jakiegoś eksperta, gdyż mój staż jak i czas od kiedy się interesuję koszykówką nie jest zbyt długi w porównaniu z innymi typerami na tym forum. Jednak koszykówkę uwielbiam i liczę, że po jakimś czasie moje typy będą pomocne ????
Z początku będę grał u dwóch bukmacherów - Expekt i Bet365, gdyż - w porównaniu do BetClick&#39;a - posiadają bogatszą ofertę. ( Gdzie im do Pinnacle, jednak na razie nie chcę wchodzić w obcą walutę :p ) Budżet na start to skromne 100 zł jednak liczę, że zrobię z nich dobry użytek.

Wszelkie komentarze od bardziej doświadczonych i po prostu lepszych osób z tego forum są mile widziane i jak najbardziej wskazane ????

Pierwsze typy już wieczorem ???? )

Otrzymane punkty reputacji: +18
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Z początku będę grał u dwóch bukmacherów - Expekt i Bet365, gdyż - w porównaniu do Betclick&#39;a - posiadają bogatszą ofertę. ( Gdzie im do Pinnacle, jednak na razie nie chcę wchodzić w obcą walutę ) Budżet na start to skromne 100 zł jednak liczę, że zrobię z nich dobry użytek.
przecież na pinku można grać w złociszach ;)

Otrzymane punkty reputacji: +24
twojprzyjaciel 70

twojprzyjaciel

Użytkownik
Żaden znowu fail. Na Pinnacle przerzucisz sie dopiero jak bedziesz gral za tysiaczki, bo wczesniej to nie ma za bardzo sensu. No to typuj typuj. Powodzenia!

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Okej, zaczynamy pierwsze typy:

???? Cleveland Cavaliers - Washington Wizards ▶ 1,41 ✅
-----------------------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 10 PLN /// EW 14,1 PLN

Na pierwszy ogień w bój ruszają Kawalerzyści przeciwko osłabionym Czarodziejom. Osłabionym, gdyż nie wystąpi John Wall - główny kreator gry drużyny z D.C oraz Nene Hilario - podstawowy center. Pierwszy zmaga się z kontuzją rzepki w kolanie, drugi z powodu zapalenia powięzi podeszwy w stopie.
Cavs natomiast wyjdą na parkiet w optymalnym składzie na czele z Kyrie Irvingiem - ROTY 11/12 i powracającym po kontuzji centrze Varejao, który opuścił ostatnie 4 spotkania przeciwko Wizards. Wobec braku najważniejszych graczy Wizards przeciwko pełnej drużynie z Cleveland stawiam na gospodarzy.
Dla ryzykantów nawet Handi -6 na Cavs ???? ✅

???? Miami Heat - Boston Celtics ▶ 1.37 ✅
-----------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 10 PLN /// EW 13,7 PLN

O 1:00 naszego czasu w American Airlines Arena będziemy świadkami inauguracji sezonu przez Mistrza NBA z finalistami poprzedniego finału Konferencji Wschodniej. Celtowie stracili Ray&#39;a Allena na rzecz dzisiejszych rywali a pozyskali dużo bardziej wszechstronnego Jason&#39;a Terry&#39;ego. Do składu wraca również Jeff Green, który stracił poprzedni sezon z powodu operacji serca. Jednak to zespół ze słonecznej Florydy wygra ten pojedynek. Niezmieniony mistrzowski skład uzupełniony o weteranów Allena i Lewisa. LBJ zapewne weźmie na siebie krycie Kevina Garnett&#39;a, nie raz udowadniał, że dobrze sobie radzi z kryciem wyższych graczy od siebie, gdyż Bosh moim zdaniem jest za słaby ;p Wielu uważa to spotkanie za No Bet, jednak ja uważam, że Heat na ten moment jest jednak drużyną lepszą ???? Wielka trójka z Miami kontra Wieczna Trójka z Bostonu. A wszystko okraszone komentarzem Wojtka &quot;Ułła&quot; Michałowicza dla tych, którzy tak jak ja zdecydują się oglądać to spotkanie na C+ ????

???? Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks ▶ 1,22 ⛔
--------------------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 30 PLN /// EW 36,6 PLN

Na zakończenie czeka nas spotkanie kosmicznego wręcz składu w tym sezonie z... No właśnie!? Czy Dallas dadzą radę w tym roku i obecnym składzie na wejście do PO? Może być trudno. Dodatkowo w tym meczu nie wystąpi Dirk Nowitzki - MVP Finałów 2011. Z drugiej strony do ostatnich minut będą się ważyły losy występu Kobiego Bryant&#39;a. Jednak i bez niego Jeziorowcy powinni się przejechać po Mavs. Dyrygować grą będzie Steve Nash, niedawny kolega Marcina Gortata z PHX,oraz jeden z najlepszych podających na parkietach, a podawać będzie do najlepszego centra na świecie - Dwight&#39;a Howarda, który wraca po kontuzji pleców. Za rywala (hihihi) będzie miał Edka Curry&#39;ego (hihihi). Do tego Pau Gasol oraz Ron Artest aka Metta World Peace, który buńczucznie zapowiada 73 zwycięstwa w sezonie i pobicie rekordu Bulls z sezonu 95/96. Zwycięzca może być tylko jeden, a jeśli Mike Brown na końcową kwartę nie wypuści samych rezerwowych to spokojnie pokryją handi -8,5 po kursie 1,92, które i ja zagram po mniejszej kwocie ???? ⛔

Ponadto zagram AKO z tych 3 zdarzeń - 2,37 za kwotę 10 PLN ⛔
Stawki mogą trochę śmieszyć jednak przy moim budżecie trzeba od czegoś zacząć i myślę, że niedługo będę grał wyżej. Drugie co się rzuca w oczy to stylizacja typów a&#39;la Lutek, jednak uważam jego styl za najbardziej czytelny i estetyczny i mam nadzieję, że nie będzie miał za złe mojego &quot;zapożyczenia&quot; ????

:zy3ou: tia, &quot;kosmiczny&quot; skład...

Otrzymane punkty reputacji: +17
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Po rozczarowywującym występie Jeziorowców, jest kolejny dzień i szansa żeby się odkuć. Ze względu na późne obstawianie, niektóre typy poszybowały w dół, jednak takie wyczekiwanie przynosi czasem informacje o kontuzji któregoś z zawodników. Tak było tym razem ????
???? Philadelphia 76ers - Denver Nuggets ▶ 1,87 ⛔
-----------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 10 PLN /// EW: 18,7 PLN
Przed tym sezonem, Philadelphia była jedną z czterech drużyn, biorącą udział w głośnej wymianie, gdzie głównym bohaterem był Dwight Howard. Udało im się pozyskać gwiazdę wokół której mogą zacząć budować drużynę, centra numer 2 w NBA, byłego gracza LAL – Andrew Bynuma. Jednak ich nowa gwiazda nie wystąpi w tym spotkaniu z powodu wciąż trwającej kontuzji kolana. Na dodatek odeszli Andre Iguodala – tegoroczny All-Star; oraz snajper Lou Williams. Wzrośnie za to rola Jrue Holiday’a, który nie jest jednak dobrym strzelcem dystansowym. A o ile Dorell Wright nie będzie w tym spotkaniu rzucał trójek seriami, marnie widzę szanse Szóstek na wygranie tego spotkania. Ale gdzie odszedł wyżej wspomniany Iguodala? Otóż do dzisiejszych przeciwników gospodarzy – Denver Nuggets. Stali się oni cichymi bohaterami wymiany Howard’a. W zamian za Harringtona i Afflalo pozyskali właśnie „Iggiego”, który powinien się szybko wpasować w szybki styl grania ekipy z Denver. Dalsze kontrakty przedłużyli utalentowany, acz krytykowany środkowy JaVale McGee oraz Andre Miller. McGee spędził wakacje na wspólnych treningach z Hakeemem Olajuwonem, więc mam nadzieję, że już w tym spotkaniu pokaże czy poczynił jakieś postępy ;) Ale nie tylko to czyni Bryłki faworytami tego spotkania. Posiadają oni również niesamowitą głębią składu, dobrych zadaniowców jak Corey Brewer, Wilson Handler oraz Kenneth Farried, który w zeszłym sezonie był jednym z lepszych debiutantów. A wszystkim będzie dyrygował Ty Lawson, który zaliczył najlepszy sezon w swojej karierze i staję się prawdziwym liderem swojego zespołu. Człowiekiem, którego brakuje zespołowi z Philadelphi. Od wczoraj kursy na win Nuggets spadły, ja jednak obstawiam również delikatne handi w Bet365, które bez trudu koszykarze z Gór Skalistych powinni pokryć ????
Bardzo słabe spotkanie Nuggets - duża ilość strat, słaba skuteczność 3PT jak i ogólna nieporadność. No i te 3 akcje Brewera z kontry zatrzymywane w ten sam sposób ????
???? New Orleans Hornets - San Antonio Spurs ▶ 1,37 ✅
----------------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 10 PLN /// EW: 13,7 PLN
Wobec wczorajszej przegranej LAL, miałem poważne wątpliwości czy kolejny faworyt nie zaliczy wpadki. Jednak wobec informacji o kontuzji Erica Gordona jestem raczej spokojny o wynik. Szanse na rozpoczęcie sezonu w wyjściowej piątce ma zatem debiutant, wybrany z numerem 10, syn coacha Celtów Doc’a Rivers’a – Austin. Na środku wystąpi jedynka tegorocznego draftu, już typowany na ROTY, wielką gwiazdę oraz uczestnik tegorocznych IO – Anthony „ Wielka Brew” Davis. Przyjdzie im się zmierzyć z bodajże najstarszą i najbardziej doświadczoną ekipą na parkietach NBA. W tym sezonie, przez ekspertów są trochę odstawieni na bok na wzgląd przez składy obu drużyn z Los Angeles oraz finalistów tego sezonu, koszykarzy Oklahomy. Jednak ten sezon może być już ostatnią, dobrą szansą na zdobycie przez Parkera, Duncana i Ginobiliego. To może ich niezwykle silnie umotywować, by pokazać innym, młodym zespołom, że wiek to doświadczenie. Co mogą dziś ugrać Szerszenie prowadzone przez debiutanta wobec takich weteranów? Popovich wie jak prowadzić takich graczy, Stephen Jackson chyba nigdy nie grał tak dobrze jak pod skrzydłami Popa. Biorąc pod uwagę, że Ostrogi w zeszłym sezonie były 2 zespołem pod względem zdobywanych punktów na 100 posiadań, linia -7 ⛔ wydaje się łatwa do przejścia; nawet pomimo braku Ginobiliego.
???? Phoenix Suns - Golden State Warriors ▶ 1,69 ⛔
------------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 10 PLN /// EW: 16,9 PLN
Phoenix w tym sezonie osłabiony stratą Nasha, na jego miejsce powrócił po półtorarocznym pobycie w Houston Goran Dragić. Stamtąd przybył również amnestiowany Louis Scola. Ze składu Leśnych Wilków doszli Wes Johnson oraz Michael Beasley, którzy mają sporo do udowodnienia po ich słabych występach w zeszłym sezonie. Na cały sezon najprawdopodobniej wypadnie Channing Frye. Koszykarz cierpi na kardiomiopatię rozstrzeniową, czyli przerost mięśnia sercowego.
Wobec tego, na więcej minut może liczyć Markieff Morris, mający za sobą całkiem udany, debiutancki sezon. Pozbyto się słabego Lopeza, zatrudniono Jermaine’a O’Neala, który będzię dawał chwilę oddechu naszemu jedynakowi w NBA. Marcin Gortat ma przed sobą zapewne najtrudniejszy sezon w karierze – musi sobie poradzić bez Nasha, a także, co ważniejsze, sprawdzić się w roli lidera zespołu ze słonecznej Arizony. Słońca rozpoczną sezon z GSW. Prawdopodobnie, Bogut nie wyleczył do końca kontuzji kostki, rozgrywający Curry nie rozegrał jeszcze sezonu bez jakiejkolwiek kontuzji. Zespół zasilił weteran Jarett Jack, mający za sobą indywidualnie udany sezon ale ubył Dorell Wright. Moim zdaniem, może również ze względów patriotycznych, Słońca powinni rozpocząć sezon od wygranej i mimo straty swojej gwiazdy, wzmocnili się i są lepszym zespołem niż w zeszłym sezonie. Osobiście twierdzę, że zakwalifikują się w końcu do ósemki ;D
Dodatkowo dołożę jakieś AKO, ale to zapewne dopiero przed rozpoczęciem spotkań ????

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
2 taśmy ????

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets --------▶ 1.87⛔
Detroit Pistons - Houston Rockets-----------▶ 2.19✅
Chicago Bulls - Sacramento Kings----------- ▶ 1.37✅
New Orleans Hornets - San Antonio Spurs ---▶ 1.37✅
Utah Jazz - Dallas Mavericks-----------------▶ 1.22✅
Phoenix Suns - Golden State Warriors--------▶ 1.69⛔
---------------------------------------------▶ 15.85⛔ :-(
Stawka: 7 PLN /// EW: 110,95 PLN

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets(-1.5)--------▶ 1.92⛔
New Orleans Hornets - San Antonio Spurs(-7.0)-- ▶ 1.92⛔
Utah Jazz(-8.5) - Dallas Mavericks----------------▶ 1.92✅ taki wynik to LAL mieli wczoraj osiągnąć...
Phoenix Suns(-2.5) - Golden State Warriors-------▶ 1.92⛔
--------------------------------------------------▶ 13.59⛔
Stawka: 5 PLN /// EW: 67,95 PLN

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Dwa dni i już strata 65% budżetu - nie na to liczyłem :;/:
Ale mamy kolejną noc i kolejne emocje i szanse, żeby się odkuć ???? . Niestety, tylko jeden mecz Nas dziś czeka, a to ze względu na Sandy u wschodniego wybrzeża USA.

???? San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder ▶ 2,15⛔
---------------------------------------------------------------------
▶ Buk: Expekt /// Stawka: 20 PLN /// EW: 43 PLN

3 dzień rozgrywek 67 sezonu regularnego NBA. Spotykają się drużyny, które walczyły ze sobą w finale Konferencji Zachodniej. Po 6 rozegranych spotkaniach górą byli koszykarze OKC. Dziś uważam, że będzie podobnie. Mimo straty Hardena, który przeszedł do Houston w zamian za Kevina Martina i Jeremy&#39;ego Lamba, wielu ekspertów uważa, że ta wymiana jeszcze bardziej wzmocniła zespół dzisiejszych gości. Martin jest uważany za bardziej wszechstronnego gracza niż Brodacz, a Lamb,wybrany w tegorocznym drafcie z nr 12 właśnie przez Rakiety, może być kolejnym, przyszłościowym graczem Thunder. Co do gości, to wczorajszy mecz z Szerszeniami nie napawa optymizmem. Pozwolę sobie zamieścić wypowiedź Mati89, gdyż ja niestety nie widziałem tego meczu:
Parker wszystko ciągnął w ofensie. Jak jego nie było na parkiecie to run punktowy szedł w stronę Hornets. Całe szczeście że Duncan i Leonard swoje dołożyli ale Hornets w mojej ocenie grali lepiej.[...]. Neal i reszta ławki SAS tragedia. Bench Hornets z takimi leszczami jak Mason Jr wyglądał zdecydowanie lepiej.[...] Głupio oceniać po jednym meczu ale frontcourt SAS wygląda bardzo słabo. Davis niszczył ich wczoraj jak cholera. Jeśli Ibaka zagra mecz na dobrym poziomie to Oklahoma to wygra.
Uważam, że młodzi koszykarze z OKC mogą zabiegać staruszków z San Antonio, którzy grają dzień po dniu. W ataku Westbrook z Durantem, w destrukcji Serge Ibaka wspomagany przez Sefeloshe oraz lepsza ławka rezerwowych moim zdaniem przyniesie zwycięstwo Grzmotom.

Cykuty! Wolę cykutę...

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Witam. Moim zdaniem to trochę złe stawki dobierasz do swoich typów i stąd tak słabo poszło na początku. 10zł dałeś na SAS i na ekipy które powinny wygrać i które wygrały, a 20zł dajesz np. dzisiaj na OKC, które jest dogiem. Nie twierdzę, że nie wygrają ale ten mecz to tak naprawdę 50/50 i moim zdaniem lepiej wybrać zakład na zawodnika. Ja swój typ opisałem w dziale. Pozdrawiam i życzę owocnych typów.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Hej,
rzeczywiście masz sporo racji, jednak zauważyć trzeba, że wczoraj grałem 3 single i 2 AKO, a dziś tylko jeden zakład. Miałem wczoraj fajny typ na Rockets, jednak przyjąłem taktykę Patysiaka, że mimo fajnego składu, lepiej zobaczyć jak im pójdzie pierwszy mecz, a zostawiłem &quot;faworyta dnia&quot; - Nuggets.
Natomiast rzadko kiedy obstawiam zawodników. Może nie mieć dnia, obrona przeciwników skutecznie utrudni mu życie, złapie szybko głupie faule czy zejdzie z kontuzją. Poza tym póki co gram na Expekt, u którego nie zauważyłem możliwości, którą proponujesz ;]

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Dziś tylko 2 AKO. Jak nie wejdzie to chyba czas by pomyśleć o zmianie branży (na kompoty z cukinii ;p)

????
Charlotte Bobcats - Indiana Pacers------------------- 1.34
Orlando Magic - Denver Nuggets --------------------- 1.41
Boston Celtics - Milwaukee Bucks--------------------- 1.28
New Orleans Hornets - Utah Jazz --------------------- 1.60
New York Knicks - Miami Heat------------------------- 1.39
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers-------1.22
Phoenix Suns - Detroit Pistons------------------------ 1.53

------------------------------------------------------ ▶ 10.04

Stawka: 7 PLN /// EW: 70,28 PLN

Analiza będzie krótka, bo po niepowodzeniach aż się nie chce pisać ;c
Pacers i Nuggets to kurs przeciw najgorszym w zeszłym sezonie Bobcats i Magic, którzy w opinii ekspertów przejmą od Rysiów to miano. Tankowanie pełną parą ???? Celtowie pokazali się z fajnej strony w AAA przeciw Heat; jeśli tak będą grać przez cały sezon to i drugie miejsce w Konferencji Wschodniej mamy chyba zaklepane. Jazz mają bardzo fajny i mocny skład, jeśli zagrają jak z Mavs to wysokie zwycięstwo jest pewne; Szerszenie co prawda napędziły stracha SAS ale wczoraj można było zobaczyć, że to raczej drużyna z Teksasu się oszczędzała. Knicksi mają 3 nowych rozgrywających i kontuzjowanych: Shumperta, Stoudemire&#39;a; Heat natomiast to najlepsza drużyna na Wschodzie, jeszcze ulepszona o Allena i Lewisa, co można było zauważyć podczas inauguracji. Następnie OKC, którzy na własne życzenie przegrali z SAS, nie powinni zaliczyć kolejnej porażki; zwycięstwo Portland nad Los Angeles Losers nie powinno przesłaniać nam realnej siły tego zespołu. Na koniec Suns; jeśli nie będą wygrywać z zespołem takim jak Pistons to klasyfikuje ich w okolicach Magic i Bobcats w tym sezonie.
Dołożyłbym jeszcze Grizzlies i Clippers ew. under w meczu Cavs z Bulls ale nie chcę maksymalizować ryzyka ;p

????
Charlotte Bobcats - Indiana Pacers (-7.0) ---- 1.92
Orlando Magic - Denver Nuggets (-6.0) ------- 1.92
Boston Celtics (-7.0) - Milwaukee Bucks -------1.92
New Orleans Hornets - Utah Jazz (-3.5) -------1.92
New York Knicks - Miami Heat (-6.0) --------- 1.92
Phoenix Suns (-4.5) - Detroit Pistons --------- 1.92

------------------------------------------------ ▶ 50.10

Stawka: 7 PLN /// EW: 350,70 PLN

To samo co w pierwszym kuponie, zagrane wyżej o handi.

Do góry Bottom