Ściągnij z neta podstawowe chwyty i sie ucz xD na allegro jest teraz tego mnóstwo,niektórzy gadaja że najlepiej zaczynać od klasyka,ja jestem zdania że lepiej odrazu zaiwestować w lepszego akustyka i mieć już ten problem z głowy.Ja uczyłem sie grać na akustyku i tobie też to polecam.Zaczynałem od najprostszych chwytów,póżniej barowe nastepnie tabulatury a z tym już sie wiaże wyższa jazda.Chciałbym nauczyć sie grać na gitarze.W mojej mieście jest jakaś szkoła muzyczna ale pewnie Ja już na nią za duży jestem.Może zna ktoś jakieś stronki z nauką gry na ty instrumencie.Jak ktoś by mógł mi doradzić jakąś giterke z allegro byłbym wdzięczny.
Nie no na poczatek to jednak akustyk najlepszy.A wg mnie najlepiej kupić sobie elektryka. Oczywiście poszukać jakiegoś przyzwoitego, omijać szerokim łukiem promocje na allegro za 300zł, szajs.
Hmm, a tutaj to zależy, jeśli kogoś kręci brzmienie elektryka to czemu nie zacząć właśnie od niego. Mnie zawsze podniecały takie dźwięki i pierwsza gitara to był właśnie elektryk. Tutaj liczy się gust muzyczny, wg mnie sprawa indywidualna. Ale skoro założyciel tematu preferuje akustyka, to należy się na nim skupić.Nie no na poczatek to jednak akustyk najlepszy.
Myślę ze w granicach 300-500złLorenzz gram na gitarze od kilku lat, powiedz jak masz budżet to coś podpowiem
Pzdr