Chciałbym nauczyć sie grać na gitarze.W mojej mieście jest jakaś szkoła muzyczna ale pewnie Ja już na nią za duży jestem.Może zna ktoś jakieś stronki z nauką gry na ty instrumencie.Jak ktoś by mógł mi doradzić jakąś giterke z allegro byłbym wdzięczny.
Chciałbym nauczyć sie grać na gitarze.W mojej mieście jest jakaś szkoła muzyczna ale pewnie Ja już na nią za duży jestem.Może zna ktoś jakieś stronki z nauką gry na ty instrumencie.Jak ktoś by mógł mi doradzić jakąś giterke z allegro byłbym wdzięczny.
Ściągnij z neta podstawowe chwyty i sie ucz xD na allegro jest teraz tego mnóstwo,niektórzy gadaja że najlepiej zaczynać od klasyka,ja jestem zdania że lepiej odrazu zaiwestować w lepszego akustyka i mieć już ten problem z głowy.Ja uczyłem sie grać na akustyku i tobie też to polecam.Zaczynałem od najprostszych chwytów,póżniej barowe nastepnie tabulatury a z tym już sie wiaże wyższa jazda.
Dobrze prawi, mnie do zakupienie gitary niegdyś skłoniła pewna wycieczka szkolna i nieodparta pasja do Metallicy. Bardzo fajna sprawa wymagajaca jednak duzej silnej woli samozaparcia i cwiczenia cwiczenia cwiczenia.
Zazwyczaj w szkołach muzycznych funkcjonują "ogniska". Stwarzają one możliwość indywidualnej nauki gry na instrumencie z nauczycielem danej szkoły.
Oczywiście płatne. Idź i się dowiedz, albo po prostu zadzwoń.
Hmm, a tutaj to zależy, jeśli kogoś kręci brzmienie elektryka to czemu nie zacząć właśnie od niego. Mnie zawsze podniecały takie dźwięki i pierwsza gitara to był właśnie elektryk. Tutaj liczy się gust muzyczny, wg mnie sprawa indywidualna. Ale skoro założyciel tematu preferuje akustyka, to należy się na nim skupić.
Ja od 15 lat słucham tylko i wyłącznie Polskiego hip-hopu .Ale nie ukrywam że gitarka na ogniskach również mi sie podoba.Dlatego chciałbym poczynić jakieś kroki w tym kierunku.
Również gram na gitarze. Jeżeli interesuje cię gra na akustyku to w tej cenie kupisz całkiem przyzwoitą gitarkę jak na początek. Nie ma sensu wydawać cudów na pierwszą gitarę skoro może się okazać, że to słomiany zapał i nic z tego nie wyjdzie. Za 400-500zł kupisz coś w miarę solidnego, nie żadne tam sklejki za 200zł, które rozpadną się przy pierwszej lepszej okazji. Ja poleciłbym np coś takiego: http://allegro.pl/item938158234_wspaniala_gitara_akustyczna_yamaha_f310_gratisy.html
Z tym, że dla początkującego gra na akustycznej będzie na pewno cięższa niż na klasyku. Akustyczna ma wysoko struny, przez co trzeba naprawdę mocno dociskać. Także ma węższy gryf i nowy gracz często będzie przypadkowo tłumił dźwięki którymś palcem przy chwycie. Klasyk lepszy na początek, ale to twój wybór.
Yamaha którą podał Neiri jest całkiem spoko. Co prawda nie grałem na tym modelu, ale Yamaha trzyma poziom.
Ja bym jednak proponował klasyczną na początek http://allegro.pl/item928088184_hohner_hc_06_gratisy_gitara_klasyczna_zestaw.html Całkiem przyjemna, miękka, trzymałem ją w rękach.
Łatwiejsza do nauki jest po prostu, co nie zmienia faktu że na akustycznej też można.
Ja akurat zacząłem od elektro akustyka...