>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Najlepszy strzelec Primera Division 2010/2011

Status
Zamknięty.
P 95

piotrek_

Forum VIP
W temacie chodzi głównie o to by dodawać tu swoje spostrzeżenia na nadchodzący sezon , dotyczące poniższych piłkarzy , którzy wchodzą w grono tych wymienianych na najelpszych strzelców przyszłego sezonu. Ciekawie się zapowiada.
Teraz David Villa będzie zapewne rywalizował z Messim i to nie ulega wątpliwości. Co zatem z Ibrahimovic&#39;em? Czy jest całkowicie bez szans? Wiele razy decydował o losach meczu.
W Realu Madryt wciąż rywalizacja toczy się pomiędzy Higuainem a Ronaldo. Może w końcu , któryś z nich będzie w stanie zagrozić Villi lub Messiemu?
Miło byłoby ujrzeć wśród najlepszych strzelców Forlana, Soldado czy Fabiano.
Widać, że w Barcelonie będzie zatem ogromna ryalizacja ale na pewno piłkarze zdają sobie sprawę z tego, że wspólnie muszą dąrzyć do celu a przy okazji walczyć o tytuł najlepszego strzelca.
Przedstawiam poniżej kursy na najlepszych strzelców ligi. Zakłady są zamykane
22 sierpnia , także czasu niewiele i w miarę możliwości wpiszcie tu kilka zdań o tym co myślicie, na kogo warto postawić , dlaczego lub na kogo lepiej nie stawiać ;)
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji !

Oferta Unibet

Warto zauważyć jak wielka rywalizacja będzie pomiędzy Messim a Villą. Dobrze pamiętamy jak świetnie się zaprezentował Messi w ubiegłym sezonie ale nie należy zapominać, że miał wiele takich momentów gdzie tak naprawdę nie miał zbyt wiele do powiedzenia. Jeżeli ma swój dzień idzie mu świetnie , jeżeli nie, niestety jest nieciekawie i reszta musi pomagać. Niewątpliwie Villa w Barcelonie będzie miał większe szanse na strzelenie większej ilości goli niż w Valencii. Lepsi pomocnicy z tyłu , większa mobilizacja , ambicja.
Natomiast nie skreślałbym od razu reszty, czyli Higuaina , Ronaldo i Fabiano. Jeśli chodzi o Ibrę to tak naprawdę wątpię, że Guardiola częściej będzie korzystał z usług Ibry niż Villi no ale zobaczymy jak to będzie. Fabiano może się popisze i postara się strzelić więcej bramek bo niestety w poprzednim sezonie pauzował przez dłuższy okres czasu i to m.in spowodowało , że nie mógł doskoczyć do czołówki strzelców. Potem już trochę zrezygnowania było i brak chęci.
Także, na Messiego bym nie ryzykował pomimo znakomitego poprzedniego sezonu. Nie wiadomo czy to był jednorazowy wyczyn i nagły przebłysk geniuszu czy znakomita forma , która nadal pozostanie.
Ronaldo jeśli nie będzie bardziej skuteczny i przede wszystkim reszta kolegów z zespołu nie zacznie grac tak jak na &quot;Królewskich&quot; przystało to też słabo widzę jego dorobek w postaci goli. Być może nawet stosunkowo słaby w poprzednim sezonie Higuain go przeskoczy. Dobrze wiemy ile razy Argentyńczyk w poprzednim sezonie marnował sytuacji i nie potrafił wpisać się na listę strzelców choć raz nawet z mało wymagającymi przeciwnikami.​

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Świetny kurs na Messiego, poprzedni sezon to była magia w wykonaniu Messiego po raz kolejny został Królem Strzelców Ligi Mistrzów oraz Ligi Hiszpańskiej. W tym roku uważam że jest w stanie powtórzyć za równo pierwszy jak i drugi sukces.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
illa illa illa, Villa maravilla!

Barca w tym sezonie dokonała wspaniałego transferu. David Villa, gwiazda ligi hiszpańskiej, reprezentacji, mistrz świata i europy.
Utalentowany Hiszpan, świetnie rozumiejący się z Iniestą i Xavim.
Czego chcieć więcej?
Myślę, że jeśli nie pojawią się żadne konflikty na linii Messi - Villa, będziemy świadkami niesamowitej współpracy tria Blady - El profe - El Guaje :cool:
Wierzę, że zobaczymy jeszcze lepszy debiut, niż w barwach Valencii w sezonie 05/06.
Trofeo Pichichi czeka.

Najwięksi rywale?
Forlan, Higuain i... Messi.​

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Barca w tym sezonie dokonała wspaniałego transferu. David Villa, gwiazda ligi hiszpańskiej, reprezentacji, mistrz świata i europy.
Tak, a pamiętasz jak Barcelona kilka lat temu ściągnęła Henrego, to też był wielki piłkarz i wielki transfer. ????
Najwięksi rywale?
Forlan, Higuain i... Messi.​
Forlan-nie te lata, może i na MŚ grał świetnie, ale to już nie ten wiek żeby zostać królem strzelców.​
Higuain-nie wiadomo czy u Mourinho będzie w ogóle regularnie grał
Messi-jeśli ktoś z Barcelony to ja raczej stawiałbym już na Villa, oczywiście jak nie będzie grał tak jak Henry po transferze do Barcy.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Tak, a pamiętasz jak Barcelona kilka lat temu ściągnęła Henrego, to też był wielki piłkarz i wielki transfer. ????
Pamiętam. Pamiętam, że ściągnęli też Ibrę. Co to ma do rzeczy?
Naprawdę nie widzisz różnicy między graczami przychodzącymi z Serie A i PL a takim, który z powodzeniem przez lata występuje w Hiszpanii?
139:239= 0,58
Tyle średnio goli na jeden mecz strzelał w Primera w dotychczasowej karierze. Dodajmy do tego fakt, że Valencia w tym czasie, stawała tylko 2 razy na najniższym stopniu podium.

On się MUSI odnaleźć w Barcelonie ????

Forlan-nie te lata, może i na MŚ grał świetnie, ale to już nie ten wiek żeby zostać królem strzelców.​
Messi-jeśli ktoś z Barcelony to ja raczej stawiałbym już na Villa, oczywiście jak nie będzie grał tak jak Henry po transferze do Barcy.
Forlan został najlepszym zawodnikiem mistrzostw ale jest za stary na króla strzelców? Żartujesz?
Wiem, pewnie napiszesz że sezon jest długi. Pewnie dodasz, że rywale piekielnie mocni...
Ale czy ten facet:

musi się nimi przejmować? niespecjalnie...
Tym bardziej, że Atletico ma największe szanse od wielu lat powalczyć chociaż o 3 miejsce.

(jeśli ktoś mi zarzuci pedalstwo - skończy z czerwoną. każdy wie o co mi chodziło)

To fakt. Cristiano też może nie grać.

Czemu nie? Bo jakoś nie wymieniłeś zbyt wielu powodów.

Ogólnie to prócz dyskredytowania mojej wypowiedzi, nie wniosłeś do tematu nic ciekawego.
Żaden z tych 4 nie wygra? Kto więc zdobędzie trofeum?

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Pamiętam. Pamiętam, że ściągnęli też Ibrę. Co to ma do rzeczy?
Naprawdę nie widzisz różnicy między graczami przychodzącymi z Serie A i PL a takim, który z powodzeniem przez lata występuje w Hiszpanii
No może ale czy Serie A i Primera Division tak bardzo się różnią, Henry i Ibrahimowicz po prostu nie odnaleźli się w Barcie bo gra nie była &quot;pod nich&quot; tak jak to mieli w swoich poprzednich klubach, tak samo było w Valenci gdzie wszyscy grali &quot;pod Ville&quot;.
Forlan został najlepszym zawodnikiem mistrzostw ale jest za stary na króla strzelców? Żartujesz?
Wiem, pewnie napiszesz że sezon jest długi. Pewnie dodasz, że rywale piekielnie mocni...
Właśnie to miałem dodać do swojej poprzedniej wypowiedzi.:grin:
Co z tego że jest napakowany, ma już ponad 30 lat, a na MŚ grał 7 meczy, a wciągu sezonu zagra ponad 60 w tym 38 w PD.
musi się nimi przejmować? niespecjalnie...
Tym bardziej, że Atletico ma największe szanse od wielu lat powalczyć chociaż o 3 miejsce.
Jak Atletico sprzeda Aguero a na to się zanosi, to stracą z 30% siły ataku więc, nie sadzę że zajmą 3 miejsce o 1 i 2 drugim to mogą zapomnieć nawet z Aguero. ????
To fakt. Cristiano też może nie grać.
Nie wiem czy oglądałeś jak grał Inter z Mourinho na ławce, Higuain nie pasuje do jego koncepcji.
Ogólnie to prócz dyskredytowania mojej wypowiedzi, nie wniosłeś do tematu nic ciekawego.
Żaden z tych 4 nie wygra? Kto więc zdobędzie trofeum?
Jeśli Villa &quot;wkomponuję&quot; się dobrze w styl Barcy to może powalczyć, ale ja bym bardziej stawiał na Ronaldo lub Fabiano.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Tym bardziej, że Atletico ma największe szanse od wielu lat powalczyć chociaż o 3 miejsc
Jedyne zdanie w Twojej wypowiedzi z jakim bym się nie zgodził. Atletico od lat jest silną drużyną na papierze i od lat walczy o top3. Szkoda mi trochę tego klubu, bo mają fajnych grajków, a zawsze są w cieniu innej wielkiej madryckiej drużyny i mimo ciekawej kadry, to często brakuje im szczęścia. Ten sezon będzie zapewne podobny. Atletico często gra interesującą piłkę, ale wyników brak.
By nie odchodzić od tematu - Villa. Moim zdaniem to on będzie najlepszym strzelcem tego sezonu. Życiowa forma, jak już wcześniej wspominaliście - znakomicie się rozumie z innymi piłkarzami Barcy (Xavi,Iniesta...). Idealna wręcz okazja do zdobycia korony króla strzelców :cool:

K 1,2K

kukla

Forum VIP
No może ale czy Serie A i Primera Division tak bardzo się różnią, Henry i Ibrahimowicz po prostu nie odnaleźli się w Barcie bo gra nie była &quot;pod nich&quot; tak jak to mieli w sowich poprzednich klubach, tak samo było w Valenci gdzie wszyscy grali &quot;pod Ville&quot;.
Serie A i PD?
Jaja sobie robisz ???? ?
Nie odnaleźli się - to fakt. Tyle, że tu nie chodzi o samo &quot;granie pod kogoś&quot; a o specyfikę ligi, w której przyszło im rywalizować.
Właśnie to miałem dodać do swojej poprzedniej wypowiedzi.:grin:
Co z tego że jest napakowany, ma już ponad 30 lat, a na MŚ grał 7 meczy, a wciągu sezonu zagra ponad 60 w tym PD 38.
Nie chodzi o samo napakowanie. On jest w lepszej formie niż wszyscy Polscy 20-sto latkowie razem wzięci. Szybki, silny, wytrzymały. Nie wierzę, że jego organizm nie wytrzyma jeszcze 2-3 sezonów na wysokich obrotach

Jak Atletico sprzeda Aguero a na to się zanosi, to stracą z 30% siła ataku więc, nie sadzę że zajmą 3 miejscea o 1 i 2 drugim to mogą zapomnieć nawet z Aguero. ????
Nie wiem czy oglądałeś jak grał Inter z Mourinho na ławce, Higuain nie pasuje do jego koncepcji.
Nie wierzę w przeprowadzkę Aguero. Jeśłi jednak ona nastąpi to... znajdzie się następca ????
Z reszta rywale osłabiali się jeszcze bardziej.

Czyli Inter grał identycznie jak Chelsea oraz Porto?
IMO słabo śledzisz karierę &quot;The special One&#39;a&quot;

Jeśli Villa &quot;wkomponuję&quot; się dobrze w styl Barcy to może powalczyć, ale ja bym bardziej stawiał na Ronaldo lub Fabiano.
W końcu konkret ;)
Wiedziałem, że pojawi się Krystek.
Wiem, że dla ciebie MŚ się nie liczą, wiem że według Ciebie CR7 (&quot;uwaaaaaga! zmieniam numer!&quot; -Krystyna) idealnie pasuje do koncepcji Mourinho... ale to nie wystarczy.
Po mojemu daleko mu będzie do tytułu.

Fabiano nie daję żadnych szans. Sevilla będzie dołować. Zamierzam od początku soznu grać przeciwko

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Atletico często gra interesującą piłkę, ale wyników brak.
Zapomniałeś chyba że Atletico w tamtym roku wygrało LE.:razz:
Serie A i PD?
Jaja sobie robisz ???? ?
Nie odnaleźli się - to fakt. Tyle, że tu nie chodzi o samo &quot;granie pod kogoś&quot; a o specyfikę ligi, w której przyszło im rywalizować.
A mi się właśnie chodzi o to. ???? W Arsenalu Henry był największa gwiazdą i najlepszym piłkarzem gra opierała się właśnie na jednym Henrym, tak samo było w Interze z Ibrą, i do nie dawno w Valencii z Villa, tam gra koncentrowała się na nim, system: &quot;widzę Ville, podaję do Villi a Villa na pewno strzeli&quot; w Barcie tak nie będzie.
Nie chodzi o samo napakowanie. On jest w lepszej formie niż wszyscy Polscy 20-sto latkowie razem wzięci. Szybki, silny, wytrzymały. Nie wierzę, że jego organizm nie wytrzyma jeszcze 2-3 sezonów na wysokich obrotach
No właśnie Polscy... a to nie jest argument. ????
Nie wierzę w przeprowadzkę Aguero. Jeśli jednak ona nastąpi to... znajdzie się następca ????
Z reszta rywale osłabiali się jeszcze bardziej.
Ciekawe którzy? Może jedynie Valencia, Villa i Silva, ale takie kluby jak Villarreal i Sevilla ani trochę się nie osłabiły, a to są najwięksi rywale Atletico o 3 miejsce.
Czyli Inter grał identycznie jak Chelsea oraz Porto?
IMO słabo śledzisz karierę &quot;The special One&#39;a&quot;
No dobra, słabo, niech Ci będzie, ale zobaczysz że Higuain nie będzie w 11 Realu. ????
W końcu konkret ;)
Wiedziałem, że pojawi się Krystek.
Wiem, że dla ciebie MŚ się nie liczą, wiem że według Ciebie CR7 (&quot;uwaaaaaga! zmieniam numer!&quot; -Krystyna) idealnie pasuje do koncepcji Mourinho... ale to nie wystarczy.
Po mojemu daleko mu będzie do tytułu.
Ronaldo grał na MŚ tak samo jak Messi, może Messi grał lepiej ale chyba nie powiesz że obaj nie zawiedli.
Fabiano nie daję żadnych szans. Sevilla będzie dołować. Zamierzam od początku soznu grać przeciwko
Ciekawe dlaczego, ja właśnie sądzę że 3 miejsce zajmie Villareal albo właśnie Sevilla. ????

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Jedyne zdanie w Twojej wypowiedzi z jakim bym się nie zgodził. Atletico od lat jest silną drużyną na papierze i od lat walczy o top3. Szkoda mi trochę tego klubu, bo mają fajnych grajków, a zawsze są w cieniu innej wielkiej madryckiej drużyny i mimo ciekawej kadry, to często brakuje im szczęścia. Ten sezon będzie zapewne podobny. Atletico często gra interesującą piłkę, ale wyników brak.
By nie odchodzić od tematu - Villa. Moim zdaniem to on będzie najlepszym strzelcem tego sezonu. Życiowa forma, jak już wcześniej wspominaliście - znakomicie się rozumie z innymi piłkarzami Barcy (Xavi,Iniesta...). Idealna wręcz okazja do zdobycia korony króla strzelców :cool:
????
każda opinia jest ważna. jeszcze temat o mistrzostwie trzeba rozruszać na nowo ;)

Wiadomo, Atletico od lat zawodzi. Na podium nie było ich już przecież, 10-15 lat? Teraz jednak jest najlepszy moment. Średnia Sevilla, mocno osłabiona Valencia. Muszą powalczyć ????

P 95

piotrek_

Forum VIP
No niestety nie sposób ukryć , że Ibra po przeprowadzce grał mniej skuteczniej i nie potrafił się odnaleźć. To samo tyczyło się Henry&#39;ego , który też niewiele pomógł sobie przeprowadzką do Barcy. Co do Villi.... Trudno powiedzieć. Chłopak bardzo ambitny i w mojej ocenie spośród tej całej trójcy Henry, Ibra, Villa tylko ten ostatni jest w stanie grać najlepiej. Oczywiście Henry w Arsenalu grał świetnie , był kluczowym zawodnikiem , podobnie jak Villa w Valencii , jak Ibra w Interze. Jednakże, Ibra i Henry być może nie ukazywali tak piekielnej ambicji i chęci rywalizacji czy też pełnienia kluczowej roli w zespole jak Villa. Może wiązało się to z tym , że w zespole występuje tyle świetnych piłkarzy , że trudno jest się wyróżniać gdy wokół tyle znakomitych pomocników i napastników a w obronie mur prawie nie do przejścia. Ktoś powie a co z Messim? Messi praktycznie potrafił akcję skonstruować i zakończyć sam. Jak się rozpędził i wpadł w swój rytm to nie było na niego mocnych. Ibra i Henry radzili sobie gorzej i to jest oczywiste. Ibra często dostawał piłkę między obrońców bądź prostopadle ale no niestety wykończenia nie są jego mocną stroną. Często decydował o losach meczu ale również bardzo często wolałby o minionym meczu jak najszybciej zapomnieć a z nim cały zespół. Barcelona to drużyna świetnych piłkarzy z ogromną ambicją i charakterem. Ibra widocznie miał w sobie tych cech niewiele wyjeżdżając z Włoch a Henry z Anglii. Być może Villa nie będzie musiał się aklimatyzować bo przecież gra już tak długo w Hiszpanii i sądzę , że jeśli żaden uraz nie spowoduje jego absencji to z pewnością powalczy.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Mój typ to zdecydowanie Messi , gość ma kosmiczne umiejętności , praktycznie w każdym spotkaniu ma wiele sytuacji bramkowych które wystarczy wykorzystywać tak jak w tamtym sezonie i o tytuł króla strzelców można być spokojnym

Mówicie że przyszedł Villa i pewnie Messi będzie teraz mniej strzelał , gorszej bzdury nie słyszałem , po pierwsze : nie sądze aby Villa był wstanie już w pierwszym sezonie po przejściu do obcego klubu tak świetnie się zaaklimatyzować i zostać królem strzelców , po drugie: w tamtym sezonie tak samo Barca kupiła &quot;super snajpera&quot; który okazał się niewypałem i tak samo może być z Villą , w tamtym sezonie tak samo pewnie byście pisali że Leo nie ma szans na korone króla strzelców bo jest Ibra...

Ronaldo grał na MŚ tak samo jak Messi, może Messi grał lepiej ale chyba nie powiesz że obaj nie zawiedli.
Messi w niczym nie zawiódł , to nie jego wina że Argentyna zamiast obrony miała jakieś drewno , Leo grał świetnie w fazie grupowej ale brakowało mu trochę szczęścia , w pierwszym meczu świetnie bronił Enyama potem z Koreą przeprowadził kilka świetnych akcji i wypracował gole kolegom , a na koniec również dobrze zaprezentował się z Grecją strzelając w słupek a także po jego świetnej akcji zakończonej strzałem gola zdobył Palermo , z Meksykiem miał asyste więc ogólnie MŚ w jego wykonaniu były udane , nie mówie już o tym że na mundialu był praktycznie pomocnikiem bo tak ustawił go Maradona.

Dawanie szans na tytuł króla strzelców Fabiano to jakieś nie porozumienie , gość już dawno nie jest w takiej formie jak dwa lata temu , co do Ronaldo to już większe szanse ma Higuain.

By nie odchodzić od tematu - Villa. Moim zdaniem to on będzie najlepszym strzelcem tego sezonu. Życiowa forma, jak już wcześniej wspominaliście - znakomicie się rozumie z innymi piłkarzami Barcy (Xavi,Iniesta...). Idealna wręcz okazja do zdobycia korony króla strzelców
Nawet jak Villa byłby w życiowej formie to i tak nawet przy Messim bez formy się chowa , już nie wspomnę o tym że to Argentyńczyk strzela jedenastki i gra jest układana pod niego między innym dlatego tak dużo strzela , nie umniejszam oczywiście jego genialnych umiejętności.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Mój typ to zdecydowanie Messi , gość ma kosmiczne umiejętności , praktycznie w każdym spotkaniu ma wiele sytuacji bramkowych które wystarczy wykorzystywać tak jak w tamtym sezonie i o tytuł króla strzelców można być spokojnym
wystarczy wykorzystywać... Ameryki to Ty nie odkryłeś.

Mówicie że przyszedł Villa i pewnie Messi będzie teraz mniej strzelał , gorszej bzdury nie słyszałem , po pierwsze : nie sądze aby Villa był wstanie już w pierwszym sezonie po przejściu do obcego klubu tak świetnie się zaaklimatyzować i zostać królem strzelców , po drugie: w tamtym sezonie tak samo Barca kupiła &quot;super snajpera&quot; który okazał się niewypałem i tak samo może być z Villą , w tamtym sezonie tak samo pewnie byście pisali że Leo nie ma szans na korone króla strzelców bo jest Ibra...
????
primo:
zacytuj mi tu fragment, gdzie któryś z nas stwierdził, że &quot;Messi nie będzie strzelał bo przyszedł Villa&quot; - wyssałeś to z palca.
secundo:
Skąd wiesz co mówiłem po przyjściu Ibry? Tak dobrze mnie tu rozpracowałeś?
A jak Ci powiem, że od początku byłem wielkim przeciwnikiem tego transferu? Jak kumple ze mnie polewali gdy Ibrakadabra strzelał bramkę za bramką?
Nigdy nie myślałem, że on się tam odnajdzie... nie pasował do koncepcji i tyle. Villa pasuje. Idealnie.

Messi w niczym nie zawiódł , to nie jego wina że Argentyna zamiast obrony miała jakieś drewno , Leo grał świetnie w fazie grupowej ale brakowało mu trochę szczęścia , w pierwszym meczu świetnie bronił Enyama potem z Koreą przeprowadził kilka świetnych akcji i wypracował gole kolegom , a na koniec również dobrze zaprezentował się z Grecją strzelając w słupek a także po jego świetnej akcji zakończonej strzałem gola zdobył Palermo , z Meksykiem miał asyste więc ogólnie MŚ w jego wykonaniu były udane , nie mówie już o tym że na mundialu był praktycznie pomocnikiem bo tak ustawił go Maradona.
&quot;udane&quot;
to jednak za mało jak na geniusza futbolu, najlepszego grajka na świecie.
Co jak co, jestem jego wielkim fanem i nie zamierzam go krytykować za mundial.
Chwalić jednak też nei ma czego. Zdecydowanie...

Dawanie szans na tytuł króla strzelców Fabiano to jakieś nie porozumienie , gość już dawno nie jest w takiej formie jak dwa lata temu
Tu się oczywiście zgodzę, choć znów trochę przesadzasz.

Nawet jak Villa byłby w życiowej formie to i tak nawet przy Messim bez formy się chowa , już nie wspomnę o tym że to Argentyńczyk strzela jedenastki i gra jest układana pod niego między innym dlatego tak dużo strzela , nie umniejszam oczywiście jego genialnych umiejętności.
Widziałeś mecze Hiszpanii? Widziałeś co robi wielkie trio? Oni nie muszą ustawiać gry pod Villę. Chłopak sobie ją sam ustawi.
Barca po prostu będzie teraz zabójcza w ataku.
100 punktów w sezonie pęknie izi ????

:cool::cool::cool:

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Chyba żartujesz? Nie zawiódł? Oglądałeś kiedyś jak Messi gra w Barcie a jak grał na mundialu? Messi jest porównywany do Maradony więc chyba też kibice oczekiwali że Messi pociągnie Argentynę do triumfu na MŚ, a tak na prawdę co z tego że grał dobrze jak nawet gola nie strzelił, od Messiego więcej się oczekuję niż od np. Higuania, więc moim zdaniem zawiódł na MŚ.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Chyba żartujesz? Nie zawiódł? Oglądałeś kiedyś jak Messi gra w Barcie a jak grał na mundialu? Messi jest porównywany do Maradony więc chyba też kibice oczekiwali że Messi pociągnie Argentynę do triumfu na MŚ, a tak na prawdę co z tego że grał dobrze jak nawet gola nie strzelił, od Messiego więcej się oczekuję niż od np. Higuania, więc moim zdaniem zawiódł na MŚ
A co miał do cholery robić na tym mundialu? omijać 10 przeciwników i strzelać bramki? i tak gość dał z siebie wszystko , bo grać w reprezentacji prowadzonej przez człowieka który nie ma pojęcia co to taktyka a jego trenowanie wygląda tak że przy każdej okazji całuje piłkarzy to nie jest łatwa sztuka. Jak Leo grał by w reprezentacji Hondurasu i by przegrał wszystkie mecze to też byś mówił że zawiódł?

Nie strzelił gola bo on w tej drużynie nie był od tego , Maradona ustawił go w środku pola i na siłę zrobił go rozgrywającym (co było cholernie debilnym posunięciem) , dlatego nie strzelał goli ale wypracowywał sytuacje Higuainowi czy Tevezowi.

Widziałeś mecze Hiszpanii? Widziałeś co robi wielkie trio? Oni nie muszą ustawiać gry pod Villę. Chłopak sobie ją sam ustawi.

Barca po prostu będzie teraz zabójcza w ataku.
Chyba zapominasz że mecze Hiszpani a mecze Barcelony to zupełnie inna bajka , w Hiszpanii Villa grał praktycznie jako jedyny napastnik (no w paru meczach razem z Torresem ale był w takiej formie że nawet go nie było widać więc uznajmy że Villa grał jako jedyny napastnik) i 90 % piłek w ataku była kierowana do niego , to samo w Valencii , Barca preferuje zupełnie inny styl , praktycznie każdy napastnik w tej drużynie musi umieć się cofnąć , po rozgrywać , zmienić pozycje ze swoim kolegą ,
nie wiesz tego i ja tego nie wiem czy Villa odnajdzie się w takim stylu gry jaki preferuje Barca (wbrew opinii wielu nie jest to taki styl jakim grała Hiszpania na MŚ) , jego postawa na boisku będzie w ogromnej mierze zależała od tego jak będzie rozumiał się z Messim bo jeśli będzie mu to wychodziło tak jak Zlatanowi to szybko zacznie cieniować .

Dlatego czy nie lepiej postawić że królem strzelców będzie Messi? który ma za sobą genialny sezon do tego i w LM i w La Liga był najlepszym snajperem , Leo to już zawodnik sprawdzony , pewne jest to że będzie strzelał bardzo dużo i pewne jest to że w Barcelonie gra kosmos , to jak w Barcelonie będzie grał Villa jest nie wiadomą.

&quot;udane&quot;
to jednak za mało jak na geniusza futbolu, najlepszego grajka na świecie.
Co jak co, jestem jego wielkim fanem i nie zamierzam go krytykować za mundial.
Chwalić jednak też nei ma czego. Zdecydowanie...
Powinieneś wiedzieć że MŚ nie są dobrym wyznacznikiem klasy piłkarza , tam jest jedynie kilka spotkań w których możesz pokazać swoją klase a przechodzenie do dalszych rund jest bardzo często uzależnione od dyspozycji dnia , prawdziwą klase zawodnika poznaje się po tym jak gra przez cały sezon a nie jak zagrał w 5 spotkaniach na turnieju , Messi sezon miał cudowny i nawet jeśli zagrał słabo na MŚ to jest to ciągle najlepszy piłkarz świata i główny kandydat do króla strzelców.

Villa pasuje. Idealnie
To czy pasuje to się jeszcze okaże , nie zagrał jeszcze jednego meczu w barwach Barcy a już mówisz że pasuje idealnie.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
A co miał do cholery robić na tym mundialu? omijać 10 przeciwników i strzelać bramki?
omijać co najmniej tylu co w klubie ???? ????

Chyba zapominasz że mecze Hiszpani a mecze Barcelony to zupełnie inna bajka , w Hiszpanii Villa grał praktycznie jako jedyny napastnik (no w paru meczach razem z Torresem ale był w takiej formie że nawet go nie było widać więc uznajmy że Villa grał jako jedyny napastnik) i 90 % piłek w ataku była kierowana do niego , to samo w Valencii , Barca preferuje zupełnie inny styl , praktycznie każdy napastnik w tej drużynie musi umieć się cofnąć , po rozgrywać , zmienić pozycje ze swoim kolegą ,
nie wiesz tego i ja tego nie wiem czy Villa odnajdzie się w takim stylu gry jaki preferuje Barca (wbrew opinii wielu nie jest to taki styl jakim grała Hiszpania na MŚ) , jego postawa na boisku będzie w ogromnej mierze zależała od tego jak będzie rozumiał się z Messim bo jeśli będzie mu to wychodziło tak jak Zlatanowi to szybko zacznie cieniować .
Ale czemu Iniesta i Xavi mają przestać na niego grać skoro tak fenomenalnie się rozumieją?
Bo im Pep powie &quot;nie, nie... nie wolno&quot;?
Messi sobie stwarza sytuacje sam. Villa potrzebuje wypracowanej sytuacji...
i jeden i drugi będzie zdobywał gole a jako, że BLADY rozegra najlepszy seozn w karierze... to i Villa będzie miał całe multum okazji na gola :cool:

Powinieneś wiedzieć że MŚ nie są dobrym wyznacznikiem klasy piłkarza , tam jest jedynie kilka spotkań w których możesz pokazać swoją klase a przechodzenie do dalszych rund jest bardzo często uzależnione od dyspozycji dnia , prawdziwą klase zawodnika poznaje się po tym jak gra przez cały sezon a nie jak zagrał w 5 spotkaniach na turnieju , Messi sezon miał cudowny i nawet jeśli zagrał słabo na MŚ to jest to ciągle najlepszy piłkarz świata i główny kandydat do króla strzelców.
Tu według mnei piszesz OLBRZYMIE bzdury.
Turniej, gdzie spotykają się najwięksi z największych. Najlepsi trenerzy, najlepsi gracze, wiele odmiennych stylów a to wszystko &quot;spakowane&quot; w kilka dni.
Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem.

Tak jak zaszczytem powinna być gra w reprezentacji, tak największym futbolowym zaszczytem jest zdobycie Coupe de Monde.
Jeśli piłkarz jest cieniem samego siebie na takim turnieju to nie można go usprawiedliwiać.

Przy okazji - z jakich spotkań pamiętasz Maradonę czy Pelego? Czego fragemnty pokazują w TV? Bo myślę, że jednak TROCHĘ częściej reprezentacji ;)

To czy pasuje to się jeszcze okaże , nie zagrał jeszcze jednego meczu w barwach Barcy a już mówisz że pasuje idealnie.
to tylko moja opinia

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Messi w niczym nie zawiódł, to nie jego wina że Argentyna zamiast obrony miała jakieś drewno, Leo grał świetnie w fazie grupowej ale brakowało mu trochę szczęścia , w pierwszym meczu świetnie bronił Enyama potem z Koreą przeprowadził kilka świetnych akcji i wypracował gole kolegom , a na koniec również dobrze zaprezentował się z Grecją strzelając w słupek a także po jego świetnej akcji zakończonej strzałem gola zdobył Palermo , z Meksykiem miał asyste więc ogólnie MŚ w jego wykonaniu były udane , nie mówie już o tym że na mundialu był praktycznie pomocnikiem bo tak ustawił go Maradona.
W końcu jakaś osoba która myśli tak jak ja w tym temacie. Również uważam że Messi nie zawiódł, owszem nie zagrał on fenomenalnego turnieju ale na pewno nie można wymieniać jego nazwiska w 11-nastce niewypałów turnieju. Messi dużo biegał, rozgrywał, oddał najwięcej strzałów ze wszystkich zawodników na tym turnieju aż do ćwierćfinału (wiadomo potem Argentyna odpadła). Brakowało ewidentnie szczęścia Lionelowi. Bo co najmniej 3-4 gole powinien strzelić. Ale albo na drodze ku szczęściu stawał fenomenalny Nigeryjski bramkarz, albo słupek, albo po prostu brak szczęścia.
Bo sytuacji Messi miał bez liku.
Turniej, gdzie spotykają się najwięksi z największych. Najlepsi trenerzy, najlepsi gracze, wiele odmiennych stylów a to wszystko &quot;spakowane&quot; w kilka dni.Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem.
Nie zgadzam się. Turniej który rozgrywany jest praktycznie msc po końcu ligi gdzie najlepsi piłkarze rozgrywają po 50-60 spotkań nie jest najlepszym sprawdzianem dla najlepszych graczy na naszym globie. Takie turnieje są szansa dla graczy którzy dopiero się wybijają, albo dla tych o których &#39;na chwile zapomnieliśmy&#39;. Przykład ostatnich Mistrzostw, świetny turniej Thomasa Mullera i Diego Forlana. &#39;Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem&#39;, czyli patrząc na te słowa obecnie najlepszym piłkarzem na globie jest Diego Forlan? Sezon wszystko zweryfikuje.
Co do Villi to jednak zdecydowanie zgadzam się z Kuklą i również uważam że David Villa to świetny transfer byłego zarządu Blaugrany. Nie zauważam argumentów które by miały przeciwstawić moją tezę iż David Villa nie sprawdzi się w Barcelonie. Będzie strzelał jeszcze więcej niż w Valencii bo raz że będzie miał najlepszych dogrywających świata a dwa Barcelona jest lepszą drużyną niż Nietoperze i stwarza sobie jeszcze więcej sytuacji.
vamos Messi! vamos Villa! Mes Que Un Club!

P 95

piotrek_

Forum VIP
Równie dobrze można sobie też zadać pytanie, jakby Messi zagrał na MŚ gdyby grał w barwach Hiszpanii. Owszem MŚ mogą być pewnego rodzaju dodatkowym stresem po wyczerpującym sezonie i na pewno woleliby odpocząć. MŚ należy traktować z przymrużeniem oka jeśli chodzi o kwestie króla strzelców w Hiszpanii. Może się okaże , że Villa zajmie miejsce ex equo z Messim albo będzie to ktoś inny. A może Ibra wróci do fenomenalnej formy za czasów gdy grał we Włoskich klubach. Ce sezon jest wiele zmian. Tyle transferów teraz było , że tak naprawdę trudno stwierdzić jak dana drużyna będzie ze sobą współpracowała a co dopiero kto najczęściej będzie trafiał do siatki. Problem tez jest w tym , że gdy ktoś zdobywa wszystko co może zdobyć to ambicja zawsze może spaść chociaż wcale nie musi. W XXI wieku piłka przede wszystkim kręci się wokół pieniędzy, przyjemności, choć dla niektórych pasja wciąż jest na pierwszym miejscu i to się ceni.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Turniej, gdzie spotykają się najwięksi z największych. Najlepsi trenerzy, najlepsi gracze, wiele odmiennych stylów a to wszystko &quot;spakowane&quot; w kilka dni.
Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem.

Tak jak zaszczytem powinna być gra w reprezentacji, tak największym futbolowym zaszczytem jest zdobycie Coupe de Monde.
Jeśli piłkarz jest cieniem samego siebie na takim turnieju to nie można go usprawiedliwiać.

Przy okazji - z jakich spotkań pamiętasz Maradonę czy Pelego? Czego fragemnty pokazują w TV? Bo myślę, że jednak TROCHĘ częściej reprezentacji
Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem? to według ciebie Muller i Forlan to lepsi piłkarze od Messiego i Ronaldo? nie rozśmieszaj mnie...

Z jakich spotkań pamiętam Pelego i Maradone? a co to ma do rzeczy? kiedyś piłka klubowa była niczym (szczególnie za Pelego) i piłkarzy rozliczało się z występów w reprezentacji , teraz jest zupełnie inaczej .
MŚ to bardzo często nudny i słaby turniej w którym największe gwiazdy słaniają się po boisku po męczącym sezonie , dlatego jeśli ktoś rozlicza piłkarzy z tego jak zagrali na takim turnieju to jest po prostu idiotą.
Na mundialu praktycznie najwięcej zależy od tego jakich ma się kolegów , co z tego że Messi przewyższa o klase takiego Ville jeśli ten drugi ma w swoim składzie kapitalną obrone i pomoc a ten pierwszy ma zlepek gwiazdek które snują się po boisku bo trener nie potrafi ich ustawić ....

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ale kłótnia. To może i ja swoje 3 grosze dorzucę. Moim zdaniem koronę w tym sezonie zgarnie Ronaldo. W tamtym sezonie kontuzja mu trochę przeszkodziła skutecznie rywalizować z Messim dlatego też większa odpowiedzialność spadłą na Higuina z której dobrze się wywiązał. W tym sezonie jak Ronaldo będzie grał cały sezon to on strzeli powyżej 30 bramek i wygra. W Barcelonie jest za duże bogactwo w ofensywie co za tym idzie częstsza rotacja składem i oszczędzanie zawodników na ważniejsze mecze , a Pep lubi tak. Murinho jest bardzo napalony żeby zdobyć mistrzostwo w 3 najlepszej lidze świata i wątpię aby miał kogoś oszczędzać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom