Nazwa Spotkania: Inter-Rubin
Typ: 1
Kurs: 1.91
Bukmacher: WilliamHill
Stawka:20
Pw:18
Mecz między potentatem ligi Włoskiej i zespołem niepotrafiącym się odnaleźć w obecnym sezonie. Inter wygrał dwa mecze i raz przegrał, natomiast Rubin w swojej lidze ma 4 wygrane i tyle samo porażek. Strzela niewiele i sporo traci. Faworytem tego spotkania oczywiście jest ekipa gospodarzy. Jestem zdziwiony tak wysokim kursem na typ 1. Widocznie uznano że forma tego zespołu jest niestabilna i nieprzewidywalna oraz że odpuszczą sobie Lige Europy bo co to jest dla wielkiego Interu. Ja jednak uważam że tak nie będzie oczywiście może być kilka zmian w porównaniu do podstawowej 11 ale czy to musi wyjść na złe? Wątpię, zresztą liczą się każde pieniądze które wpływają do kasy klubu a wbrew pozorom
LE też potrafi dofinansować. Jeżeli piłkarze włoskiego klubu podejdą profesjonalnie do meczu(w co nie wątpię) spodziewam się pewnej wygranej i meczu bez historii. Z całym szacunkiem do klubów z Rosji ale ostatnie wyniki pokazują że mimo ogromnych pieniędzy pompowanych w ten rynek wielkich sukcesów brak. Rubin jest słabszy niż rok temu i ich jedyną szansą na wygraną jest nieudolność gospodarzy, która nie powinna mieć miejsca. Mecz wydaje mi się też Underowy ale to tylko tak wspomne.
Radzę grać na inter wysoki kurs a ryzyko przeciętne.
Powodzenia
Nazwa Spotkania: Viktoria-Academica
Typ: 1 -0,5
Kurs: 1.81
Pw:16
Mecz w lidze europy pomiędzy czeską Viktorią i portugalską Academicą. Faworytem jest zespół z Pilzna. Niestety o sile tej ekipy przekonał się dotkliwie Ruch Chorzów i jestem przekonany że kolejnym rywale który obejdzie się smakiem będzie Academica. Gospodarze w lidze czeskiej prowadzą z bilansem meczy 5/1/1 i bramek 16:6. Natomiast goście w swojej lidze wypadają słabo zremisowali wszystkie 3 mecze i to do tego ze słabymi zespołami. Jeżeli chodzi o wyszkolenie piłkarzy to oczywiście w Portugalii jest ono wysokie ale lepsi zawodnicy grają głównie w wielkiej trójce i Bradze. Zespół z Czech natomiast gra efektowną i skuteczną piłkę. Podróż z Portugalii również do najkrótszych nie należy i myślę że to kolejny plus na korzyść gospodarzy. Stadion nie jest jakiś duży ale doping własnej publiczności jest żywiołowy i pomocny. Większość piłkarzy tego zespołu jest z Czech co ułatwia komunikacje na boisku. Linia pomocy jest młoda ale doświadczona. Obrona to przemieszanie rutyny i młodości. W Viktori grają piłkarze a nie nazwiska jak zwykło się mówić. Klub nie ma gwiazd, a i tak radzi sobie bardzo dobrze. Postanowiłem zagrać Hendicap -0,5 gdyż kurs jest lepszy od 1X2 a prawdopodobieństwo zbliżone. Radzę grać na gospodarzy, dzisiaj to oni zejdą z boiska wygrani.
Nazwa Spotkania: Partizan- Nafti
Kurs: 1.67
Pw:13,4
Trochę wstyd , a może nawet bardzo że dzisiaj nie możemy obstawiać meczy polskich klubów. W zamian otrzymujemy hit w którym zmierzą się ekipy z Serbii i Azerbejdżanu. O ile ta pierwsza ekipa jest dość znana i piłka serbska jest na przyzwoitym poziomie o tyle obecność Neftchi w fazie grupowej to spora niespodzianka. Jednak w tym meczu liczą że bez takich kwiatków się obejdzie. Faworytem jest ekipa z Belgradu, wszystko przemawia za nimi począwszy od stadionu przez aktualną formę aż po umiejętności piłkarskie. Partizan w lidze wygrał 4 spotkania i raz przegrał z bilansem bramek 17:5 przewodzi w lidze. Goście odnieśli dwie wygrane i raz przegrali. Jeżeli to spotkanie zakończy się wynikiem innym niż wygrana gospodarzy będę bardzo zdziwiony. Wszystkie atuty leżą po stronie gospodarzy, mam nadzieje że Šćepović i spółka rozstrzygną losy spotkania już w pierwszej połowie. Radzę grać na zwycięstwo gospodarzy, kurs przyzwoity ryzyko niewielkie.
Nazwa Spotkania: West Bromwich - Reading
Kurs: 1,70
Bukmacher:
Expekt
Stawka: 20zł
Pw: 14zł
Mecz w moim zdaniem najsilniejszej lidze świata. Dziś na boisku wybiegną ekipy West Bromwich i Reading. Faworytem spotkania są gospodarze, po czterech kolejkach z bilansem meczy 2/1/1 zajmują 6 pozycję w tabeli. Oba zwycięstwa odnieśli na własnym terytorium gdzie bilans bramkowy wnosi 5:0. Jak można już zauważyć po pierwszych spotkaniach, własne boisku jest dla piłkarzy West Bromwich bardzo dużym atutem. Natomiast ich dzisiejszy rywal Reading spisuje się bardzo słabo zremisował 1 spotkanie i 2 przegrał, jednak trzeba zaznaczyć że ma jedno spotkanie zaległe stąd 19 pozycja w tabeli. Jedyny punkt zgarnęli na własnym boisku na wyjeździe przegrali z Chelsea 4:2 i trzeba powiedzieć że te dwie bramki to raczej gole wynikające z lekceważenia rywala niż jakiejś nadspodziewanie dobrej gry, czego świadectwo dali w meczu z kolejną silną ekipą Tottenham ulegając na własnym boisku 1:3. Jedyny punkt wywalczyli ze Stoke czyli zespołem "przeciętnie słabym". Ich dzisiejszy rywal należy do tych "przeciętnie dobrych" do tego grają na wyjeździe więc nie widzę dla nich szans. West Bromwich żeby wygrać musi po prostu grać swoją piłkę. Pokonali na własnym boisku Liverpool i Everton więc dlaczego nie mieli by pokonać Reading? Do tego mierzyli się jeszcze ze silnym Tottenhamie i w przeciwieństwie do rywali nie dość że grając na wyjeździe zdołali zremisować. Liczę na pewną wygraną gospodarzy po solidnym kursie. Ryzyko oceniam na umiarkowane, bądź małe.
Powodzenia
Nazwa Spotkania: FC Istres - Olympique Nimes
Kurs: 2,04
Bukmacher: Pinacle
Stawka: 20zł
Pw: 20zł
Po wczorajszej wpadce mocnych faworytów dziś postanowiłem zagrać na zdecydowanie bardziej wyrównane widowisko w drugiej lidze francuskiej. Mecz pomiędzy FC Istres - Olympique Nimes to ten z gatunku gdzie bramek jak na lekarstwo. Oba zespoły mają duży problem ze strzeleniem więcej jak jednej bramki. Faworytem tego spotkania są gospodarze i to właśnie na nich mam zamiar grać. W lidze zajmują dobre 4 miejsce u siebie nie stracili bramki, odnieśli dwa zwycięstwa i jeden bezbramkowy remis. Natomiast ich dzisiejszy rywal, w tabeli jest nisko na 16 pozycji. Zgromadził ledwie 7 punktów. O dziwo lepiej wypada na wyjazdach dwie porażki i dwa zwycięstwa bilans bramek 5:6. Jednak Nimes nie mierzył się z potentatami drugiej ligi. Mecz jest ryzykowny, gdyby Istres strzelało więcej bramek był bym spokojniejszy, niemniej liczę że nic nie stracą a i coś uda się strzelić. Jak widać miejsce rozgrywania tego spotkania nie będzie jakimś szczególnym atutem gospodarzy choć zawsze przy rozważaniu plusów i minusów, własny stadion jest atutem, niezależnie od tego jaki bilans spotkań ma na nim ekipa gospodarzy. W tym przypadku jak wspomniałem nie jest zły wręcz dobry i liczę na to że podtrzymają swoją dobrą passe, bez straconej bramki na własnym stadionie. Mecz jest również mocno Underowy więc jeżeli ktoś chce może pokusić się o Under 1.5. O zwycięstwie zadecyduje jedna bramka liczę że zdobędą ją gospodarze. To na nich radzę grać, kurs wysoki ryzyko niestety również spore, ale kto nie ryzykuje ten nie ma.
Powodzenia